BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
DNR - Do Not Resuscitate
Autor Wiadomo
kafarek 
Master of desaster

Pomg: 14 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Tczew
Wysany: 2007-12-12, 22:32   

mareks napisa/a:
"masz zyc b o tak stworca kaze i jak rozkazesz sie odlaczyc to popelniasz samobojstwo i bla bla b la" niemoga jakos sobie wbic do pustych lepetyn ze niewszyscy wieza w to co oni i chca zyc inaczej

Mylisz eutanazję z DNR, a to różne rzeczy :] Eutanazja to "uśmiercenie", DNR to niechęć do bycia "reanimowanym"

mareks 

Pomg: 1 raz
Doczy: 10 Sty 2005
Skd: księstwo Sulejówek
Wysany: 2007-12-12, 22:36   

wiem ze to dwie rozne rzeczy ale dla niektorych (tych co maja sloma pod czaszka) nie :]

GG: 6377445
Ostatnio zmieniony przez mareks 2007-12-12, 22:42, w caoci zmieniany 1 raz  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-12-12, 23:31   

moim zdaniem to i tak wypaczenie i bezsensowne rozpychanie definicji słowa "wolność" Gdzie to ma zawędrować?

P.S fakt , gdzie jest ten pajac inkwizytor - ojciec B. :lol: :lol:

Narta sztuk raz - nie rozpedzaj sie. Bruner.
Ostatnio zmieniony przez Bruner 2007-12-13, 11:30, w caoci zmieniany 1 raz  

brain69 - usunięty
[Usunity]

Wysany: 2007-12-13, 02:14   

DNR bez sensu
Eutanazja może być

przy takim układzie chyba byłoby najlepiej bo po wypadku i reanimacji pacjent jedzie do szpitala i po jakimś czasie okazuje się że stan zdrowia się pogarsza i nic z tego nie będzie wtedy prawo eutanazji zapobiegnie temu o czym pisał Gniewek

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2007-12-14, 11:12   

ja mysle ze zawsze trzeba miec nadzieje, w koncu to az organizm, nie raz slyszeliscie o przypadkach ze rozni ludzie po masakrycznych wypadkach dlugiej rehabliltacji czy nawet spiaczce z tego wychodzili..
ja daleko przykladu szukac nie musze, moja babcia miala udar, lekarze twierdzili ze nie ma opcji zeby widziala, jadla i moze miec problemy z oddychaniem, a ona i poznawala ludzi, i polykala i spokojnie dawala rade oddychac..
ja osobiscie mam papier zeby mi po smierci zabrali organy i mysle ze to wystarczy jesli chodzi o pomoc innym gdy sie juz skoncze..

mgr inż. Jędrek ;)

maaaad 

Pomg: 19 razy
Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Turek
Wysany: 2007-12-16, 12:58   

Łukasz napisa/a:
moim zdaniem to i tak wypaczenie i bezsensowne rozpychanie definicji słowa "wolność" Gdzie to ma zawędrować?

Do Holandii, gdzie na widok niepełnosprawnego dziecka robi się :wow: :shock: . Dlaczego? Bo funkcjonują tam bardzo liberalne przepisy dotyczące aborcji i mało która kobieta decyduje się takie dziecko urodzić.
Sorry za OT ale Holendrzy ze swoimi "wolnościami" deko przeginają - ostatnio grupa cymbałów chciała tam założyć partię pedofilów :lol: .

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-12-16, 14:35   

jak juz jestesmy przy takim medycznym temacie i mamy tu jakichs lekarzy to sie o cos spytam :)

pewnie nie raz uderzyliscie sie w łokiec tak ze przeszedl prad i zdretwial wam mały palec u reki . ja tez tak mialem kilka razy w zyciu

w czwartek tez przywaliłem łokciem o zlew tylko tak ze po pierwsze o mało nie zemdlałem z bólu ;przeszedl zaj... prad od łokcia do dłoni ;zdretwiał mi nie tylko mały palec ale cała reka az do łokcia ;uczucie jakby ktos wbijal mi tysiace szpilek . palce zaczeły sie dziwnie wyginac .po ok.minucie troche przeszło ale dopiero po 10 minutach moglem zacisnac dłon lub cos wziasc w reke bez obawy ze mi wypadnie

moze mi ktos napisac co to za wrazliwe miejsce ten łokiec.zaznaczam ze nie uderzyłem w niego mocno

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: