BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
.moja bunia kilka dni temu sprzedana juz niestety rozbita :(
Autor Wiadomo
RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-09-14, 08:55   

[quote="BATMAN"]....kolega co ją kupił i rozbił powiedział tak:
"...lepiej ze rozbiłęm takie auto warte 20tys tracąc na tym pare tysiecy niz auto ojca
(nowy ford focus kombi wart ok 50 tys) bo taki dzwon kosztowałby mnie wiecej..."[quote]

jak czytam coś takiego, to mi się nóż w kieszeni otwiera :evil:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2007-09-14, 09:08   

[quote="RoboCop"][quote="BATMAN"]....kolega co ją kupił i rozbił powiedział tak:
"...lepiej ze rozbiłęm takie auto warte 20tys tracąc na tym pare tysiecy niz auto ojca
(nowy ford focus kombi wart ok 50 tys) bo taki dzwon kosztowałby mnie wiecej..."
Cytat:

jak czytam coś takiego, to mi się nóż w kieszeni otwiera :evil:

kurna, dobrze, że nie rozbił focusa, ufff..... :lol: :mg: :jupi:

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-09-14, 09:27   

mam nadzieje, że już więcej nie kupi BieM 8-)

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Pomg: 1 raz
Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2007-09-14, 11:41   

Bueheheh Yaku wspominal o mlodych driverach.
To mam tu przyklad kolegi który jezdzi/jezdzil max 60km/h na miescie i 100 poza.
Prawko delikwent miał niecaly miesiac xD :hyhy:
Na skrzyzowaniu gosciu mu mrygnął że go pusza jak kolega ruszył to ten max po gazie i w niego :lol:
Efekt Volviaczek s80 do kasacji -naszczescie z serwisu :mg:

[ Dodano: 2007-09-14, 11:43 ]
ps sorrry za off w temacie off ale glownie mi chodzilo o to ze jak ktos jezdzi niepewnie to i rozbije autko jezdzac przepisowo :wink:

HARTGE 

Pomg: 2 razy
Doczy: 02 Sty 2007
Skd: Mysłowice
Wysany: 2007-09-14, 15:30   Re: .moja bunia kilka dni temu sprzedana juz niestety rozbit

BATMAN napisa/a:
...moja bunia kilka dni temu sprzedana niestety jest juz rozbita :(

Wcale mnie to nie dziwi - Osobiście znam trzy 200 konne E30-tki które zostały rozbite przez nowych właścicieli w ciągu tygodnia od chwili zakupu. (E30 M30 B35 - Częstochowa, M3 E30 M52 B28 - Częstochowa x2) oczywiście w bocznym poślizgu.

Po 21 latach ciągłej praktyki "za kółkiem" i przetestowaniu 11 własnych samochodów (oczywiście z napędem na tył) oraz 4 służbowych stwierdzam że w samochodzie najważniejsza jest trakcja (po co ci kilkaset koni jeżeli nie jesteś w stanie utrzymać auta na drodze z powodu przerostu mocy nad trakcją lub kiepskich opon czy też luzów w zawieszeniu bądź słabych amortyzatorów).
A u kierowcy wyobraźnia (która rośnie wraz z przejechanymi kilometrami) - kiedy jedziesz z prędkością 200-240 km/h reakcja kierowcy w sytuacji zagrożenia najczęściej już nic nie daje, ty musisz to zagrożenie przewidzieć i nie "spanikować".

Dla początkujących mistrzów kierownicy polecałbym poczciwego Fiata 126p, Fiata 125p lub Poloneza, a dla tych z bardziej zasobnym portfelem rodziców E30 1,6
(Robert Kubica zaczynał od gokartów na krakowskim torze).
Ostatnio zmieniony przez HARTGE 2007-09-14, 16:39, w caoci zmieniany 1 raz  

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2007-09-14, 16:10   

Znam gościa, którego pierwszym samochodem był Lancer EVO IX GT340 (za kasę ojca, nie ukrywajmy, w wieku 20 lat ciężko zarobić na takie auto) i do dzisiaj jeździ bezkolizyjnie. A auto ma 340 koni.

HARTGE 

Pomg: 2 razy
Doczy: 02 Sty 2007
Skd: Mysłowice
Wysany: 2007-09-14, 16:53   

I oby tak dalej. Ale to raczej zasługa napędu na cztery koła i elektronicznej kontroli trakcji niż kierowcy (chociaż dobrze to o nim świadczy).

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-09-14, 17:12   

Walory techniczne auta to jedna sprawa, a wyobraźnia (albo jej brak) to druga i zasadnicza.
Ktoś bez wyobraźni rozwali każde auto choćby nie wiem co w nim siedziało. Na pewno będzie miał utrudnione zadanie ale z całą pewnością da radę :-)
Nie mniej jednak widać, że istnieją młodzi ludzie potrafiący korzystać z dobrych aut i ich zalet.

Pozdrawiam

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: