BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Kolejny wypadek tym razem Wrocław
Autor Wiadomo
Domel 

Pomg: 1 raz
Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2006-03-16, 07:40   

Każdy wypadek, w którym ktoś ginie to wielka tragedia. Szczególnie dla najbliższych ofiary.
Ale problem tkwi w umiejętnościach i wyobraźni kierowcy a nie marki auta, którym jedzie.
Możesz mieć full wypas auto z 10 poduszkami, abs, esp i co tam jeszcze wymyślili a i tak jeśli dędziesz jechał na maxa bez wyobraźni to wcześniej czy później możesz zginąc.
Moim zdaniem ludzie, którzy otrzymują prawo jazdy nie są jeszcze gotowi na samodzielne poruszanie się autem.
Co z tego, że wykuje na pamięć przepisy, przejedzie 10 godzin z instruktorem na mieście i przez 30 minut na egzaminie nie przejedzie podwójnej linii.
Czy to świadczy o umiejętnościach?
A co gdy prawojazdy zdajesz latem.
Przychodzi zima, oblodzone drogi i leżysz. Dlaczego? Bo uczyłeś się prowadzić i panować nad autem, gdy świeciło sloneczko, była idealna widoczność i przyczepość na drodze.
Czytałem ostatnio, że mają wprowadzić jakies ograniczenia dla nowych kierowców. Ograniczenia prędkości przez pierwsze 2 lata, zakaz prowadzenia auta bez kogoś bardziej doświadczonego itd.
Moim zdaniem może się to sprawdzić.
Też byłem młody i głupi. Prowo jazdy dostałem gdy miałem 18 lat. Na szczęscie nie miałem wtedy własnego auta.
Ale nawet jeśli wprowadzą te ograniczenia, to i tak znajdzie sie kilku, którym będzie się wydawało, że po kilku czy kilkunastu godzinach i zdanym egzaminie są już kierowcami rajdowymi.
Tyle się o tym wszystkim pisze i słyszy. Jednak do niektórych niestety nie dociera.

Pozdro

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-03-18, 20:25   

Znow poszalaleli na jednosci. Naszczecie wszyscy w jednym kawalku, kierowca tempry ponoc do szpitala musial zostac odweiziony

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2006-03-18, 20:32   

jak on wjechal na ta astre :roll:

Gniewek89 
Na razie teoretyk.

Doczy: 01 Lut 2006
Skd: Wrocław
Wysany: 2006-03-18, 21:00   

idealna nawierzchnia z tym ze leca w niej tez tory tramwajowe i niezle wynosi na zakrecie szczegolnie jak jest mokro , do tego srednia predkosc ktora tam sie jezdzi to 70-80 km/h niektorzy i wiecej jezdza i to w bialy dzien wiec niema problemu zeby byl wypadek.
Dzis np tam by mnie koles potracil jak przechodzilem przez pasy do polecial wlasnie po szynach wiec praktycznie zero hamowania naszczecie zbieglem mu z drogi

[ Dodano: 2006-03-18, 20:01 ]
swoja droga mialbym na e30 na wypasie :roll: :wink:

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-03-18, 21:30   

Musze przyznac ze jakim autem się jeździ to nie ma aż tak dużego znaczenia, najwieksze ma to ile kto ma rozumu w głowie. Smutną prawda jest ze trzeba wyrosnąć z wariactwa. Zobaczcie jak prowadza kolesie któzy dopiero odebrali prawko, :cenzura: jak sie patrzy, to dobrze jak któryś przynajmniej ma czym, ale zregóły to jakies żelazka, polonezy itp. i nie pomyle się jak powiem ze wiekszość z nich tak kończy. A wiem co mówie bo kiedyś też taki byłem i podobnie to się skonczyło. Ja miałem to szcześćie ze przeżyłem, bo miałem lepsze auto. Ale po wypadku nie wygladało wiele lepiej od tych co pokazaliśćie.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: