BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
o ja .... ale zimno
Autor Wiadomo
duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-01-20, 09:17   o ja .... ale zimno

Siemacie - dziś próbowałem odpalić autko, ale akumulator zdechł, więc postanowiłem go wyjąć i zanieść do domu (niechby sie chłopak ogrzał.... może jeszcze będą z niego ludzie), ale tu przykra niespodzianka...

zamarzł mi zamek i to w dość dziwny sposób: kluczyk wchodzi jak w masło (więc jednak z pewnym oporem :wink: ), przekręca się i nawet uruchamia centralny zamek .... ale nie chce się za €κζ§©* wcisnąć ... i już opadłem z sił (umysłowych) - dziś po pracy zamierzam chyba użyć młotka :idea: :oops: :roll:

celowo piszę ten żal w OT, bo nie oczekuje od Was pomocy, a tylko współczucia :lol:
...choć jakby ktos miał jakiś genialny pomysł, to chętnie posłucham... choć zaznaczam, że autko stoi na dworze (dziś było - 23 st. C), nie mogę odpalić, o pchaniu nie ma mowy... same tragedie :mrgreen:

pozdro

*jak ktoś nie zrozumiał, lub nie umie przeczytać, to proponuje kupić sobie słownik brzydkich wyrazów (alfabet podwórkowo-komiksowy)

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-01-20, 09:51   

yo!
żałujesz bercie garazu to strzeliła focha :mrgreen: :D
pozdro
PS mam album scienny ze słownikiem :D

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2006-01-20, 11:23   

jak chcesz go wcisnąc to:
Zagotuj wode w czajniku bezprzewodowym
i migiem na parking (tylko żeby nie wystygła!!)
polej po zamku (nie do środka)
potem po całości WD40 od zewnątrz i od środka pod tapicerką
potem poklikaj żeby sie przesmarowało

i powinno być git

ja to samo miałem zeszłej zimy, jak narazie do tej pory spokój
----------------------------------------------------------
Puławy, godz. 5:20 temp: 24,5'C
ide do auta
zamki OK
wsiadam, światła (aktywacja aku)
otwieram maske, rzut okiem na całokształt
brak wycieków, płyny w stanie płynnym.
wsiadam, kluczyk w stacyjke i ...

załapuje za pierwszym razem
przez sekunde słychać klekot (jednak gesty olej)
po sekundzie wszytko OK
10 minut na wolnych obrotach,
dobrze sie spisałaś M40 :D

godz. 5:30 zamykam furke i ide na "emkę" :wink:

PS. Piotrze a codo tego bagażnika WSPÓŁCZUJĘ CIE i wspieram duchowo

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-01-20, 11:39   

ja jeszcze jak było na plusie zapodawałem gęsto wd40 i teraz nie ma żadnych problemów.

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-01-20, 13:35   

WD40 pomaga ale nie zawsze, ja co jakiś czas smaruje zamki jakimś dziwnym smarem i puki co nie zamarza, do tego uszczelki przecieram parafiną :?: :?: :?: nie wiem skąd taki patent ale sąsiad mi doradził i wyobraźcie sobie ze w weekend umyłem auto na myjni, i po mrożnej nocy drzwi sie pootwierały normalnie, do wkładu zamka nalałem "gerwazego" ze sklepu motoryzacyjnego. Silnik początkowo też skrzypi troche bo minerałek musi prześć ze stanu stałego w ciekły.

Auto mi odpala normalnie ale zanim sie zagrzeje to np. wycieraczki przesówają sie tak wolno że kilkadziesiąt sekund zajmuje im cała szyba, kierunkowskazy zaczynają migać po koło 5 sekundach, zmieniarka jeśli odpali jakąś płyte to puszcza utwór od połowy gdzieś w środku lub poprostu wyświetla ERROR

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2006-01-20, 14:26   

mi niestety tak samo ja pioterowi_w akumulator odmowil posluszenstwa :x a ja sie spieszylem na egzamin jakos dalem rade pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-01-20, 14:34   

bo koledzy, pewnie jeszcze nie wiecie, ale w mrozy najlepszy jest rower - zawsze zapala. Polecam "górale", bo "kolarki" się ślizgają.

Piotrek na cholerę Ci to BMW, nie masz na co pieniędzy wydawać? :mrgreen:

P.S mój Pies też śpi na dworze i jak rano wychodził z kojca, to jakby w nocy było z 23 na plusie, a nie na minusie - z takim wigorem :lol:

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-01-20, 14:45   

DO zamków polecam odmrażacz z Orlenu. W uno zamarzły mi zamki na amen, psiknąłem i po 1 ( JEDNEJ ) sekundzie zamek działa jak w środku lata.

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-01-20, 15:27   

[color=orange]NO CO JEST ?? ???? UPAŁ ZELŻAŁ !! !!!!!!!!!!! :D
[/color]

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-01-20, 15:52   

wczoraj w nocy (było - 21) psiknąłem ale nie pomogło - dzis poprawiłem ... i spoks - akcja otwieranie zakończona pełnym sukcesem - muszę jeszcze popsikac Wóde40, bo przycisk otwieracza zamka pozostaje wciśnięty, ale to i tak postęp w porównaniu do tego jak wczoraj nawet nie chciał drgnąć ... fakt, że jest juz tylko -13 :lol:

.... zaraz lecę po nowy akumulator (na żarcie miec nie będę, ale aku kupię :mrgreen: )

Daniel 

Pomg: 2 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2006-01-20, 16:59   

Nie wiem jak u was ale na wschodzie(SokołówPodlaski) dzisiejszej nocy było -25stopni. Jedno autko E30 odpalalił za pierwszym razem tyle tylko że biegi ciężko wchoidziły jak cholera. Ale po ok 5 minutach było juz ok. A drugie Meganka- odmówiła posłuszeństwa. Padł akumulator. A na dodatek "zawiesiła" się skrzynia biegów na wstecznym i całkowita klapa. Auto stoi u mechanika.
JA CHCĘ WIOSNY!!!!!!!!!!!

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-01-20, 18:33   

ciekawe jak radzą sobie na syberii ... poza tym, że palą pochodnie pod miską olejową

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-01-20, 21:01   

Nie ma to jak centralny zamek ;-)
Przynajmniej dodatkowe atuty podczas zimy :)

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-01-20, 22:24   

Centrum Lublina godz. 7.20 -22st wkladam kluczyk w zamek, przekrecam cyk centralny otwarty.. zapala sie swiatelko.. wkladam kluczyk w stacyjke wycieraczki wracaja na pozycje ( w normalnym tempie), przekrecam... za pierwszym razem CACY... wszystko super ale aluminiowa galka dzwigni zmiany biegow i raczka recznego troche zimne... wiec grube rekawice skorzane i wszystko OKa... jesli Wasze autka nocuja na wolnym powietrzu to bardzo polecam pokrowiec foliowy z OBI ( za jakies niecale 20pln) na gorna czesc auta... jest super: TANI, nietrzeba skrobac, mozna "strzepnac" snieg potem wrzucic w bagaznik i po klopocie, i zabezpiecza autko z gory wiec ani przy odwilzy a pozniej przymrozku nie zamarzna drzwi ani zamki nie sprawia niespodzianek....

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-01-21, 18:55   

a nie pobudzacie akumulatora w takie mrozy? czasami to pomaga...na pare sekund wlaczyc swiatla lub cos innego...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-01-22, 11:05   

menel napisa/a:
a nie pobudzacie akumulatora w takie mrozy? czasami to pomaga...na pare sekund wlaczyc swiatla lub cos innego...

stara dobra szkoła - oczywiście, ze tak należy robić :mrgreen:

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2006-01-22, 21:02   aku.

.........ależ oczywiście ,że tak nie ma sensu robic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..............
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

marcinkosky 

Doczy: 28 Sie 2005
Skd: Wu-wu-a
Wysany: 2006-01-22, 21:10   

Witam.
Ja juz nawet nie odczuwam tego mrozu :D
Od piatku przez sobote i w niedziele tezbylem w pracy i przez prawie caly czas stalem na dworzu w te pizdziawe :(

A autko odpalalo bez problemu :D

pozdr

Mazda MX6 2.5 V6

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2006-01-22, 22:15   

dzisiaj bylem pojezdzic na sankach i bylo tak zimno ze mi sople z nosa wisialy heheh mialem 3 pary spodni buty zetory 2 kurtki i z 3 bluzy hehhe moje jak dotad niezawodne toko z novym akumulatorem zakrecilo tylko 2 razy i padlo hehe ale na zaciag poszedl jak burza hehehe problemy mialem z biegami bo nie szlo wrzucic zadnego chyba przez zamarzniety olej :/ pozdro oby mrozy byly mniejsze bo to juz nie jest wcale smieszne ..

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2006-01-22, 22:24   Re: aku.

henry napisa/a:
.........ależ oczywiście ,że tak nie ma sensu robic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..............

ja tam zawsze wierzę w to co mówisz/piszesz, ale jakbyś zechciał Heniu rozwinąć swoją wypowiedź, bo z tego co pamiętam, to nawet na kursie prawa jazdy uczyli, że w mrozy właśnie tak należy postępować przed rozruchem

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-01-23, 03:21   Re: aku.

Pioter_W napisa/a:
henry napisa/a:

ja tam zawsze wierzę w to co mówisz/piszesz, ale jakbyś zechciał Heniu rozwinąć swoją wypowiedź, bo z tego co pamiętam, to nawet na kursie prawa jazdy uczyli, że w mrozy właśnie tak należy postępować przed rozruchem

tak samo zawsze mam cie Henry za takiego guru forumowego i to co napiszesz to zawsze biore do siebie itd itd ale...tutaj az musze poprosic Cie o konkretna wypowiedz do tego co napisalem..dlaczego nie ma sensu ?

Filos51 

Doczy: 12 Maj 2005
Wysany: 2006-01-23, 08:41   

Witam

Dzisiaj odpalenie mojej beci po całej nocy stania pod gołym niebem trwało około 8 sekund.
A za oknem:

Prawie się skala skończyła na termometrze.
Poprostu SZOK.!!!

Niema jak BMW.

Pozdrawiam.

p.s troszke słaba jakość fotki ale to z komórki przez okno robiłem. :)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2006-01-23, 09:57   

No u mnie dzisiaj nad ranem było -29, bateryjke miałem w domu więc jakoś odpalił rano.

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-01-23, 11:34   

U mnie dziś jakieś -27 -28st. C. Jeżeli termometr jest ok.

Otwieram uno, wsiadam, fotel zesztywniał i był jak taboret.

Przekręcam kluczyk.... rzęzi powoli...za 4 obrotem załapał na dw agary 10 obr/min... lekko w pedłą i zgasł...

Drugio raz to samo ale po nacisnięciu pedału wkręca sie powolutku, śmierdzi paliwo ....
pracuje na dwa gary z 600obr min....pedał... jest z 1200obr na dwa gary. pochodzil tak z 15-20sekund, potem na 3 ..... na ulicy chyba dopiero na 4 złapał... mam jakieś 18km do pracy i szyby jak to w takim badziwewiu zaszronione nadal były od wewnątrz...

Megane - nie odpaliło, farelka pod silnik na godzine... POSZŁO:)

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Wysany: 2006-01-23, 15:03   

He he he...

U mnie w prac:

megane diesel (auto z południa europy- bardzo zacny producent z sukcesami w F1 i super 1600, najbezpieczniejsze auta - bo nie jeżdzą) - został na weekend pod firma, o 17stej w piatejk po 8 h postoju już nie dała się odpalić. Stoi teraz w naszym garażu w firmie obłożona piecykami i z prostownikiem pod paszczą.

fiat panda (samochód roku 2005 !! !) - to samo - kilka h pod firmą- i kabelki musiały iśc w ruch

seat ibiza (hiszpańska precyzja - niemiecki temperament) - padł

volvo s60 d5 (marka premium wykupiona przez forda- a ford gówno wort i popsuje wszystko) - wieczne problemy....

Mam najstarsze (i najszybsze :) )auto wsród pracowników - odpaliło bez problemu, jak co dzień, czy to w nieogrzewanym garażu czy to po wielu godzinach na mrozie. Ot, niemiecki nudny samochód dla bandytów..

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: