Wys³any: 2006-02-25, 23:53 stukanie z tyÅ‚u auta......
jak zapinam 1dynke i dam "troche" za dużo gazu to autko stoi w miejscu a koła się kręcą ale niepokoja mnie takie dziwne stuki własnie podczas tego mielenia, nie są metaliczne tylko bardziej jakby guma o coś udeżała....
czy to może byc wina tuleji metalowo gumowej wachacza? bo wiem że mam już wyjechaną ale jeszcze nie zmieniłem
Wys³any: 2006-03-14, 11:56 Re: stukanie z tyÅ‚u auta......
Freeride napisa³/a:
jak zapinam 1dynke i dam "troche" za dużo gazu to autko stoi w miejscu a koła się kręcą ale niepokoja mnie takie dziwne stuki własnie podczas tego mielenia, nie są metaliczne tylko bardziej jakby guma o coś udeżała....
czy to może byc wina tuleji metalowo gumowej wachacza? bo wiem że mam już wyjechaną ale jeszcze nie zmieniłem
pozdrawiam
u mnie jest to samo + jak przyspieszam i w momencie wcisniecia sprzegla zeby dac bieg wyzej jest wlasnie taki stuk... to tez tuleje czy moze podpora walu do wymiany
Wys³any: 2006-03-14, 12:04 Re: stukanie z tyÅ‚u auta......
kubawojcik napisa³/a:
jak przyspieszam i w momencie wcisniecia sprzegla zeby dac bieg wyzej jest wlasnie taki stuk... to tez tuleje czy moze podpora walu do wymiany
Mialem cos takiego w poprzedniej E30 i okazalo sie ze to byla niedokrecona skrzynia biegow. Lapy dyndaly sobie luzno nieprzykrecone do podwozia a skrzynia wisiala na silniku i na wale i sie kiwala. Bylo to slychac wlasnie w czasie przyspieszania po wcisnieciu sprzegla (2 -3 stukniecia w podloge).
u mnie jest pojedynczy stuk.... ale jak osttanio bylem pod autem to nic nie zauwazylem zeby cos odkrecone bylo.... no ale nic trzeba sie dokladnie rozejrzec dzieki
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach