Wysany: 2004-07-09, 15:51 1.8 M40 co może mu dolegać.?
Witam! Jestem młodym kierowcą BMW 318 i mam pytanie ile wam takie furki latają... wydaje mi się że moja coś nie tak chodzi max jaki z niej osiagam to 170km/h z początku chodziła wiecej teraz coś jest kurde nie tak czy może być przyczyną to że czesto paliłem kapcie.... jak wiadomo młody kierowca i sie uczyłem .. ale niewidać żeby uszczelka pod głowicą czy cos było nie tak. co może być przyczyną.? dodam że paski wszyskie i olej wymienione z filtrami. a dróga sprawa czy jest możliwa jakaś modyfikacja żeby to auto z deka było szybsze i lepjej się zbierało? jeśli ktoś może mi w tym pomóc to proszę. Z góry dziękuje
A sprzęgło Ci sie nie ślizga ? Wysoko bierze ? Przy częstym paleniu gumy w sumie słabym silnikiem mogłeś je przypalić, lub poprostu sie kończy... Zerknij na obrotomierz, jeśli przy 170 prędkość nie wzrasta, a obroty jeszcze rosną to może to sprzęgło. Albo przy małej prędkości wrzuć wysoki bieg, i gwałtownie puść sprzęgło, jeśli sie ślizga, to wtedy to powinieneś odczuć..
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae