Chce sobie pomalu skompletowac jakis porzadny zestaw narzedzi - plaskie, oczkowe, nasadki, grzechotki, przedluzki, pierdoly. Narzedzia maja byc dobrej jakosci i na lata, warsztatu nie prowadze ale juz mam dosc kluczy wykrecajacych sie w smiglo lub lamiacych sie przy byle pociagnieciu, albo uszkadzajacych lby akurat tych srub, na ktorych dobrym stanie mi najbardziej zalezy. Wole kupic raz porzadne niz biegac do sklepu co pol roku po nowe klucze. Jakie narzedzia byscie polecali, a czego lepiej unikac? Wiem ze Stanley to pierwsza liga, ale jakbym chcial kupic wszytsko to co sobie wymyslilem to by mi chyba pol wartosci beemki wyszlo Jakie narzedzia sa godne uwagi, ale jeszcze w rozsadnych cenach? Czy moze jednak warto wykosztowac sie na Stanleya? No i gdzie kupic (najlepiej w necie), bo w mojej dziurze moge najwyzej topexa w najpopularniejszych rozmiarach dostac
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-01-22, 23:37
Kupiłem już jakiś czas temu nasadowe klucze z grzechotką,nie wiem jakiej firmy,ale są super to na co wg.mnie warto zwrócić uwage to,to żeby było chromowane.....Moje mnie jeszcze nigdy nie zawiodły....grzechotką dokręcam sobie koła....
Nie jedna śróba już nie wytrzymała,a klucze zawsze wytrzymują....
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
skontaktuj sie z adrianem e30 on kupil zestaw przywieziony od niemca wcale nie jakies straszne pieniadze kosztowal okolo 200 zl a jakosc i wykonanie naprwde godne uwagi. przywozi to ktos z niemiec mysle ze dla kolegi klubowicza mozna to zalatwic, o ile jestes zainteresowany
ja mam grzechotkę marki Norauto jej jakosc jest naprawde super, uzywam jej juz ponad rok (dostałem od Zonki na gwazdke 2004) naprawde polecam nic sie z nia nie dzieje a uzywam naprawde do wszystkiego od swiec, poprzez naprawy silnikowo zwieszeniowe i kola tez odkrecam kosztowala ok 80zl (sama grzeochotka)
co do kluczy to moj kolega kupil w OBI 2 lata temu zestaw kluczy: 2 grzechotki (mala, duza) + skrubokret ze zmiennymi koncowkami i nasadki ok 40-50 elemetow za 200zl uzywa go do dzis i nic sie nie wyrobilo
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
dobre narzedzia i w miare tanie sa firmy PROFI, naprawde dosc wytrzymale i nie niszcza srub. moje zdanie jest takie ze jak masz ok 300 pln to kup z allegr komplecik Stanleya lub cos podobnego i masz na dlugie dlugie lata.
Kiedys pracowalem w firmie sprzedajacej narzedzia i moge zdecydowanie i na 10000 % polecic Ci marke kluczy GEDORE .. stanley wymieka .. Gedore jest niemiecka firma puszczajaca klucze na caly swiat .. klucze nie ulegaja rozciaganiu pekaniu i nie mowie tego bedac goloslownym bylem w fabryce gedore w niemczech i wyprawiali takie czary z tymi kluczami i zaden nie popekal .. jesli chcesz miec klucze nie do zdarcia to mozesz mi wierzyc ze one wlasnie takie sa .. masz strone www.gedore.de
hmm nie wiem o jakie narzedzia Ci chodzi czy tylko klucze, ale gedore ma jeszcze inne zeczy z ktorymi urzadzisz sobie caly warsztat .. zaznaczam nie sa to tanie zeczy .. wiem ze klucze tej marki wykorzystuja nawieksze elektrownie i kopalnie w posce .. i wieksze firmy remontowo budowlane ... klucze sa niezniszczale wiec zastanawiasz sie po ce te firmy to kupuja ciagle .. a wiec tam gdzie wozilem te klucze to w firmach tych one poprostu ginely i co jakis czas musialem dowozic nove zestawy bo rozkradali je pracownicy hehehe oki jak cos to pisz na pw .. pomoge Ci jak cos ... pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW