mozna sie doczytac, że blok jest z ety (122KM), czyli seryjnie od 4500obr/min masz czerwone pole, a od 4800obr/min powinno byc odcięcie, ja mam podobny problem, na bloku wbite mam 276KB, a odcięcie mam przy 6700obr/min, a najlepsze jest to, że w dowodzie mam zarejestrowany jako 2,5 a mądre głowy tego forum podsówają mi jeszcze inną możliwośc - 2,0. Bądź tu mądry... Proponuje sprawdzic oznaczenia komputera sterującego i oznaczenia na uszczelce głowicy. Tak jak mi ludzie poradzili, mnie też to czeka...
hehe ale ja dokladnie wiem co mam nie widzialem w tamtym roku A ty masz z pewnoscia super ete na osprzecie do 2.0 przeczytaj numer na glowicy na uszcelce i wszystko bedzie wiadome, ja mam stara ete na osprzecie od 2.5 bo moje auto to fabryczne 325i (tzn tak wyjechalo z fabryki).
aktualnie auto juz nie jest moje - wczoraj sprzedane - fotki juz nie wstawie - zrobi to nowy wlasciciel ktory juz zarejestrowal sie na forum
Pozdrawiam.
Dzięki Marcin za wprowadzenie. 8) Foty będą jak się ociepli i dam radę wyjechać z garażu. Mam nadzieję ze do tego czasu stanie na ładnych felach i na tablicach GO WEST. Pozdrawiam BiEmDabliu all owner's
A tak oficjalnie chciałem Ci podziękować za zadbane auto, Mimo iż ma swoje latka jest naprawdę dziarskie. Bedzie zdobiło ulice w niedzielne wieczorki i amorki
witam teraz to ja jestem nowym wlascicielem touringa.smiga pieknie,dostala pol roku temu sekwencje i lata naprawde rewelacyjnie.pozdrawiam bylego wlasciciela.
p.s. autko jezdzi obecnie w koszalinie
witam teraz to ja jestem nowym wlascicielem touringa.smiga pieknie,dostala pol roku temu sekwencje i lata naprawde rewelacyjnie.pozdrawiam bylego wlasciciela.
p.s. autko jezdzi obecnie w koszalinie
Tak ale temat jest o jeszcze innej mojej beemce też bardzo fajnej i jeżdżącej cały czas