W interCarsie siedzialem z 30 min i sprawdzali ale nie mieli do zeszperowanego dyfra. Bylem na Narbutta i babka dzwonila do jakiegos seriwsu BMW i powiedzieli jej ze lac tylko i wylacznie CASTROL SAF-X.
Smasher ma TAF-X a ja potrzebowalem SAF-X
TAF-X td zwyklych dyfrow
SAF-X do zeszperowanych
Jak mialem nalany zwykly olej to glosno cholernie chodzil po szaleniu na spotcie jak zalalem SAF-X to juz cichutko sobie chodzi
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-06-23, 13:41
SmasherE30 napisa/a:
no co ty nie powiesz a poza tym z zewnątrz to znaczy pod autem, dyfra o pojemności 0,9 od 1,7 nie odróżnisz, co nie Luk Ew. możesz się domysleć z przełożenia. Wyższe od 3,73 to 0,9 nższe to 1,7
ale mi chodzi o to, ze się doczytałem gdzieś, że do dyfra ze szperą, do wymiany idzie ledwo 0,25l Serio, a podobno jak ponad litr, to szpera nie jest już sprawna Nic nie rozumiem
Pytalem sie w AutoFusie i sami mowili ze jak mam szpere powinno wejsc mi 0,9 oleju. I tyle faktycznie weszlo domnie.
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-06-23, 13:51
cicho!
z tymi olejami Castrol to nie jest taka prosta sprawa. Ja tez pół godziny siedziałem w intercarsie na sadybie czekając aż mi koles finalnie wyjaśni, że olej do skrzyni (SMX jakikolwiek ) znajde najbliżej w ... Częstochowie
Wysany: 2004-06-23, 13:55
wystarczylo by wejsc na strone www.castrol.pl zadzwonic donich na infolinie i zapytac sie gdzie w warszawie maja najwiekszy wybor Castroli.
Mi powiedzieli ze na zeraniu i tam dzwonili. Facet mial spory wybor olejow. Nawet znalazl SAF-X gdzie szukalem go po roznych sklepach i nie bylo.
widzisz scooti... i dlatego puentą moich wypowiedzi jest to że jak coś potrzebujesz z intercarsu to zadzwoń do mnie... kupowałem tam takiego castrola i wiem że jest...
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-06-23, 13:58
spoko przeciez nie zaszkodzilo mi pojechac po robocie do Fusa i kupic unich olej z beczki za te 56 zl
Pod blokiem zalalem dyfer i chodzi ladnie. Dzis jeszcze musze odkrecic pojedynczo sruby i lekko potraktow3ac go tym silikomen uszczelniajacym aby sruby nei odkrecaly sie tak latwo jak mi teraz dokrecam mocno a one odkrecaja sie
posmaruj a jak taki silikon dostanie temperatury to już nigdy ich nie odkręcisz
po prostu za lekko dokręcasz...
Go
Wysany: 2004-06-23, 14:03
SmasherE30 napisa/a:
no co ty nie powiesz a poza tym z zewnątrz to znaczy pod autem, dyfra o pojemności 0,9 od 1,7 nie odróżnisz, co nie Luk Ew. możesz się domysleć z przełożenia. Wyższe od 3,73 to 0,9 nższe to 1,7
ja jakos z loko nie mamy wiekszego problemu z odrurznieniem jaki to dyfer czy durzy czy mały wystarczy miec wprawne oko a przełorzenie nie ma nic do tego bo to tylo ilośc zębów na kole atakujacym,ale pewnie o tym wiesz 8)
dokładnie... duzy dyfer jest wyraźnie większy od małego... to nie jest różnica w milimetrach i da się ją zauważyć
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-06-23, 14:28
co do wielkosci dyfra to wystarczy spojrzec na ilosc srub mocujacych dekiel. Duzy dyfer: 8 srub Maly dyfer: 6 srub.
Go
Wysany: 2004-06-23, 17:01
to nie ta rurznica jak zakladalismy dyfer do loko to pokrywa pasowala do mojej malej glówki wiec ilośc srub jest taka sama
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-06-23, 18:21
hmmm ja mam dyfer duzy i maly i dekle nie pasuja. Hmmm jeszcze chyba znakiem rozpoznawczym sa sruby od symeryngow. Jak wchodzi flansza jest ta oslona symeryngu i w mayl sa 4 sruby a w duzym 6
Go
Wysany: 2004-06-23, 23:05
to tez nie to ale prubuj dalej
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-06-24, 09:25
hmmm i pozostalo wzrokowo ocenieie wielkosci dyfra.
Bo wszystkie roznice wymienialem jakie spostrzegam miedzy dyframi duzymi oraz malymi
Mam dyfer duzy i maly i takimi rzeczami roznia sie,