No!!! Właśnie zastanawiałam się, co robić w wolnym czasie, którego mam coraz mniej. Ostatnio coraz póżniej wchodzę na forum i piszę też mniej.
Pozdrowienia i całuski - M.
No!!! Właśnie zastanawiałam się, co robić w wolnym czasie, którego mam coraz mniej. Ostatnio coraz póżniej wchodzę na forum i piszę też mniej.
A mówi się, że na ćwiczenia trzeba zawsze mieć czas ... w końcu chodzi o nasze zdrowie
A ja musze poprawić się na 100m i 1000m, bo jeszcze troche i upadne do poziomu licealisty Poszukam kolejnych zestawów ćwiczeń ... czas na zdolność wydolnościową organizmu ...
Pytanie do tych co się wzieli za ćwiczenie. czy was też przy ćwiczeniu plecy (w okolicach krzyża) tak nap...arzają?
O tym, że basior mnie boli jakby miał pęknąć nie wspominam, ale to akurat chyba dobrze
Acha, i jak to jest z powtórzeniami? Jak w planie jest 6 powtórzeń to np. w pierwszym ćwiczeniu podnosimy 3 razy lewą i 3 razy prawą nogę (razem 6) czy 6 razy prawą i sześć razy lewą (razem 12)?
Pozdrawiam kulturystów
_________________ _______________________
E30 320i 88'
BMW - na granicy perfekcji!
Ostatnio zmieniony przez Marek E30 2005-12-02, 23:57, w caoci zmieniany 1 raz
miesnie plecow lubia sie odzywac w czasie cwiczenia miesni brzucha, w koncu sa lacznikiem z 2 strony wiec tez potrzebuja cwiczen, wiec wypadaloby je tez troche przynajmniej porozciagac...
unoszenie tulowia lezac na brzuchu na ziemi, czy kleczac i podpierajac sie rekami wyginac sie jak kot w gore i w dol moze pomoc...
a co do wydolnosci to polecam test coopera, niezly miernik wydolnosci ogranizmu..tylko wynikami mozna sie czasami przerazic
ja rok temu mialem w bieganiu doskonaly ale teraz podejrzewam ze byloby juz ciezko http://www.bieganie.pl/trening/testy/cooper.html
A mówi się, że na ćwiczenia trzeba zawsze mieć czas ... w końcu chodzi o nasze zdrowie Poszukam kolejnych zestawów ćwiczeń ... czas na zdolność wydolnościową organizmu ...
A propos czasu, to ja w poniedziałki chodzę na kurs samoobrony, we wtorki mam godzinne ćwiczenia gimnastyczne na Uczelni, w środy - wykłady a w czwartki chodzę na lekcje tańca. W pozostałe dni wykonuję ćwiczenia domowe według własnej choreografii. Czy to jeszcze mało ?
Życzę wszystkim takiej sprawności, zapału i dobrego nastroju w moim wieku. Ciekawe, jaką mam wydolność?
6/6 W sumie 12 razy
Nie może być tak, że będzie łatwiej Odrobinę wysiłku !
A kręgosłup boli dlatego, że albo mało ćwiczyłeś w młodości albo nosiłeś plecak na jednym ramieniu albo dawali Ci coś ciężkiego do noszenia w młodości
BM 6 napisa/a:
Czy to jeszcze mało ?
Nie mało, ale nie zawsze jest tak, że jak się człowiek zmęczy to znaczy, że ćwiczy
6/6 W sumie 12 razy
Nie może być tak, że będzie łatwiej Odrobinę wysiłku !
A kręgosłup boli dlatego, że albo mało ćwiczyłeś w młodości albo nosiłeś plecak na jednym ramieniu albo dawali Ci coś ciężkiego do noszenia w młodości
BM 6 napisa/a:
Czy to jeszcze mało ?
Nie mało, ale nie zawsze jest tak, że jak się człowiek zmęczy to znaczy, że ćwiczy
BM 6 napisa/a:
Ciekawe, jaką mam wydolność?
Nie jestem lekarzem
W młodości właśnie dużo ćwiczyłem, w ogólniaku mieliśmy świra na punkcie siłowni Teraz mi już przeszło, ale i tak staram się regularnie tam uczęszczać. Poza tym bardzo dużo biegam za piłką, a test coopera robiłem co prawda ładnych pare lat temu, ale za to z tej tabeli wynika, że osiągnąłem wtedy wynik "Bardzo dobry"
Hmmm, a może by tak na zlotach zamiast konkurencji "palenie gumy" konkurencja "test coopera" ?:) oczywiście o własnych nogach a nie samochodem
Hmmm, a może by tak na zlotach zamiast konkurencji "palenie gumy" konkurencja "test coopera" ?:) oczywiście o własnych nogach a nie samochodem
Pozdrawiam
Ja jestem na tak. Ciekawe, czy znajdzie się więcej chętnych w realu, czy tylko wirtualnie?
Podany zestaw ćwiczeń rozpoczęłam od dziś. Zastanawiam się, na jak długo wystarczy mi zapału??? Wydaje mi się, że my ćwiczący powinniśmy się wspierać.
Pozdrowienia i całuski dla wytrwałych - M.
_________________ Nothing else matters!
mira_croft [Usunity]
Wysany: 2005-12-03, 20:59
Jacuś
ja o Twojej to nawet nie smiałam pomyslec!!!!!!!!!!! hhihihihihi Miruska
Pozdrawiam
Ja jestem na tak. Ciekawe, czy znajdzie się więcej chętnych w realu, czy tylko wirtualnie?
Podany zestaw ćwiczeń rozpoczęłam od dziś. Zastanawiam się, na jak długo wystarczy mi zapału??? Wydaje mi się, że my ćwiczący powinniśmy się wspierać.
Pozdrowienia i całuski dla wytrwałych - M.
Ludziom często zaczyna brakować zapału bo nie widzą efektów, a przy takich ćwiczeniach często trzeba długo na niego czekać. Dałem ten plan mojej dziewczynie, zrobiła te ćwiczenia i powiedziała, że jak za tydzień nie będzie widziała efektów to nie będzie się dłużej tak katować ręce mi opadły
ja jestem za cooperem
tylko wczesniej zadzwoncie po R'ki i kilka respiratorow bo niektorych ambicja moze zjesc
a tak serio mowiac to cwiczenia tylko moga wyjsc na zdrowie...gdy nie przesadzamy oczywiscie
hmm i jak tam wam idzie Dzis jest 6 ddzien od ukazania sie tego tematu ciekawe czy ktos jeszcze o tym pamieta .. nie wspomne o cwiczeniach Ja osobiscie jeszcze tego nie testowalem ale jakos mnie to zaciekawilo i od dzis zaczynam katorge .. tylko ze u mnie jest motyw taki ze ja nie potrzebuje zchudnac bo bylbym przezroczysty hehehe pozdro naiszcie jakie macie osiagniecia
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Ja rozpoczęłam w sobotę i jeszcze mi się nie znudzilo może dlatego, że chodzę na kurs samoobrony i tańca, więc mam dobrą zaprawę. Aby nie stracić zapału do dalszych ćwiczeń proponuję, aby od czasu do czasu odnawiać ten temat.
Pozdrowienia i caluski - M.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-12-06, 21:59
RoboCop napisa/a:
Jacek ma kondycję do czego innego
dobra ,dobra..juz nie pije 2 tydzien.trzeba przerwe czasami sobie zrobic.ale na te brzuszki to nie mam sily.tak sobie mysle ze z czasem sam opadnie do lata.teraz w zime nawet i dobrze ze jest tam pare kilo sloniny bo ogrzewa co nie co.poza tym w szerokiej kurte i swetrach brzuchola nie widac.w lato bede sie martwic