Pastwisko w kształcie kwadratu o pow. 0,49 ha ogrodzono siatka.Ile metrów ma to ogrodzenie.
Potrzebne równanie.PILNE!!!!!
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
_________________ "Houston - I have a problem..." Tragedia się stała ! Becia w oczko dostała !
"Na złość mamie odmrożę sobie uszy..." - human... unperfect life form
Zadanie to jest w książce dla 5 klasy szkoły podstawowej... mało kto potrafi to rozwiązać... pierwiastków jeszcze nie przerabiali, a ja wykombinowqałem takie równanie:
70 m2 (długość jednego boku) * 4 (ilość boków) = 280 m (długość ogrodzenia)
Nie wiem czy dobrze kombinuję... Pomóżcie to rozwiązać... potrzebne to jest pewnej przesympatycznej piątoklasistce...
Pozdrawiam i dziękuję w jej imieniu..
_________________ "Houston - I have a problem..." Tragedia się stała ! Becia w oczko dostała !
No brawo jasiu dzwonie i dzownie zeby ci to samo powiedziec hehehehehe
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Podaj mi równanie, bo nie wiem czy to co ja napisałem jest prawidłowe...
Zadanie to jest w książce dla 5 klasy szkoły podstawowej... mało kto potrafi to rozwiązać... pierwiastków jeszcze nie przerabiali, a ja wykombinowqałem takie równanie:
70 m2 (długość jednego boku) * 4 (ilość boków) = 280 m (długość ogrodzenia)
Nie wiem czy dobrze kombinuję... Pomóżcie to rozwiązać... potrzebne to jest pewnej przesympatycznej piątoklasistce...
Pozdrawiam i dziękuję w jej imieniu..
niestety emsi musze cie rozczarować
w ogólnodostępnym przyjętym układzie miar SI zwykło się wyrażać długośćw metrach (m) i ich pochodnych (mili, centy, decy, kilo ..) a nie jak w twoim rozwiązaniu metrach kwadratowych (m2)
PS. Jednak musisz być niezłym cfaniakiem skoro wynik ci jusz wyszedł w metrach, albo zajrzałeś do odpoowiedzi
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Nokerman... jesteś bystrym człowiekiem BRAWO !
Przyznaję, że zajrzałem do odpowiedzi. Skoro jesteś tak obeznany w tych sprawach, to może Ty spróbujesz rozpisać to równanie, bez używania pierwiastków.
Jest to zadanie z książki dla piątej klasy szkoły podstawowej, gdzie nie przerabiali jeszcze pierwiastków.
A moje działanie podane powyżej było na szybko pisane i mogły się wkraść pewne błędy myślowe...
P.S.
Dziewczyna wróciła ze szkoły i nawet nauczycielka nie potrafiła tego logicznie rozpisać bez użycia pierwiastków. Może wśród nas znajdzie się jakiś geniusz ?