Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2005-11-23, 00:06 Kupno E34....problem...
Witam...!!
Mam problem taki jak w temacie....a mianowicie....
Znalazłem niedawno bardzo ładne E34 2.5 24V za nieduże pieniądze... (tak mi sie wydaje)...
Autko,widać że jest świeżo malowane(niebieski metalik-ładny)ma fajną glebe -80i-60,skóre,klime elektyke,alumki...a ceni ją koleś w komisie na 9tys.....
Na początku sie napaliłem(konkretnie mój ojciec)ale zaczołem sie zastanawiać czy czasem z autkiem nie jest coś nie tak....
I tu kieruje prośbe do Was.....na co zwrócić uwage przy E34....na co uważać...co w nich lubi sie psuć,i jakie ukryte wady może posiadać....
Ogólnie chyba wiecie o co chodzi.....
Z góry DZIĘKUJE za wszystkie sugestie i rady....
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
Wysany: 2005-11-23, 00:24
Pawel-E30 napisa/a:
Zacznij od vin-u
Chodzi chyba o przegląd....
To od razu odpowiadam...ma....
auto jeżdziło w polsce bo ma polskie blachy tylko właśnie nie z mojej okolicy......
Jakieś na E......
Jutro sprawdze jakie.....
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-11-23, 01:40
a napewno chcesz taki damski kolor? nie wiem o jaki niebieski ci chodzi?
poza tym komis zawsze przycina wiec szukaj z ogloszen.
byl juz temat szukania e34 wiec poszukaj na forum...(nawet nie dawno)
wspomne tylko o gazie.czy bedziesz mial zawsze na benzyne czy raczej myslisz o gazie bo jak tak to zobacz ile taka instalacja kosztuje do plastkowego kolektora 8)
Napewno nie patrz na stan licznika bo kazdy z nasz wie ze mozna nad tym popracowac i nie patrz na ksiazke serw bo to tez mozna za nieduza kase qpic .. Jesli ma ksiazke serw wypisana jednym i tym samym dlugopisem przez 14 lat istnienia auta to sam wiesz ze to jakis walek .. Jesli byla tluczona w polsce na jakichs alumkach czy szerokich kapciach to wazne bedzie obadac zawieszenie najlepiej gdzies w stacjii kontroli na kanale zobacz czy gumy na ktorych trzyma sie tylni most nie zapadly sie do srodka bo wymiana tego jest qrewsko droga .. to bylo zawieszenie, a zewnatrz to zalatw sobie jakiegos lakiernika i on Ci powie co nie halo .. Silnik najlepiej wjedz na komputer i wez mechaniora to sie wyjasni.. oczywiscie nie ma czlowieka ktory podejdzie do auta i powie co sie z nim dzialo przez iles lat .. Powodzenia przy zaqpie
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-11-23, 10:58
Piotruś, Ty wiesz ... jak to nie miało rozpórki to się przyjrzyj kielichom, a jeśli było malowane to warto by było gdybyś po prostu pojechał na pomiar płyty podłogowej
Wysany: 2005-11-23, 13:16
Więc...dzięki za rady....
I pokolei....
Menel powiem Ci że też średnio mi sie podobają Betki w takim kolorze...ale ten jest jakiś taki....no po prostu suuper wygląda....I mimo że nie czarna to dość agresywnie wygląda...
Gaz już ma...podobno od niedawna...
Paweł jakbyś mógł mi podrzucić link z tematem o vin-e bo nie moge znaleźć...
Przemuś dzięki za informacje o gumie pod mostem Napewno zwróce na to uwage...
Jelito nie bulwersuj sie Twoja też bardzo ładnie wygląda i nie wygląda na kobiecą....
Smasher o co chodzi z tymi kielichami.....??
A propo podłogi to myślisz że mogła byc aż tak walona...??
Opylało by sie komuś naprawiać...hmmm....sam już nie wiem...ale sprawdze...
Dzięki za wszystkie uwagi..
Jakby ktoś coś jeszcz wiedział to prosze piszcie bo bardzo mam na nią smaczka,ale nie chce kupić zonka....
P.S.Mam na imie Paweł nie Piotrek.....
Sprawdz po pierwsze wszystkie szyby z którego roku sa i czy sa oryginalne BMW,spenetruj cały bagaznik w poszukiwaniu spawów oraz jakis dziwnych odcieni lakieru,pod spodem oczywiscie podłuznice gdzie było cos spawane (da sie to gołym okiem sprawdzic),pod maska poduznice to samo,silnik jak to 24v - moze brzeczec przy komorze silnika a dokładnie vanos (standart w 24v z vanosem),malowana - nic innego tylko sprytne urzadzenie do pomiaru grubosci lakieru - zapytaj sie jakiegos lakiernika jakie sa normy.To chyba wszystko co pamietam.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Wysany: 2005-11-23, 17:37
Fotek nie mam.....auto stoi w komisie od niecałego tygodnie.....i nie jest z mojego województwa..Dlatego wydaje mi sie to podejrzane...
Bagażnik już z grubsza oglądałem....w tym samym koloże,wydaje sie być wporządku w środku...jedyne co jest w bagażniku to dziury w blasze oddzielącej kabine(na duże głośniki...)
Zasatanawiam sie czy przód nie był bity bo wydaje mi sie(jak oglądałem)że przedni pos jest nowy,nera też wygląda na nową,zderzak też nawet na samiutkim dole(a z przodu ma -80,to troche dziwne że nigdzie nigdy nie zawadził,zważając że po fotelu kierowcy można wnioskować że dożo było nią jeżdzone... )lampy też jak nówki łącznie z chromowanymi obwódkami.....
Kirek a powiedz coś więcej a propo silnika....bo z tym u mnie licho....
Marcin ta betka nie tyle że ostry odcień ma co taki soczysty błękitny...