Wysany: 2005-11-18, 16:24 [opinie] Renault Megane Coupe
co myslicie o megankach coupe, macie jakichs znajomych co maja ten samochod jakie macie opinie o nim, bo mój brat zastanawia sie nad kupnem tej fury. Jak dla mnie wygląd ma {biiiiip} śmigają tez elegancko
fajna fura , chciałem od zawsze miec meganke ale mni nie stac , niech sie nie zastanawia tylko niech kupuje....cudowne auto , conajmniej 3 klasy lepsze od bmw.....
Z 1.6 16v zapina jak wściekła, słyszałem, że TICO, Seicento, Picanto i inne ścigacze nie mają szans.
Niech brat bierze bez zastanowienia.
Ja mam seicento z turbiną- 150KM i mnie taka meganka na kongijskich blachach objechała. Serio.
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2005-11-18, 16:38
Łukasz napisa/a:
Z 1.6 16v zapina jak wściekła, słyszałem, że TICO, Seicento, Picanto i inne ścigacze nie mają szans.
Niech brat bierze bez zastanowienia.
Ja mam seicento z turbiną- 150KM i mnie taka meganka na kongijskich blachach objechała. Serio.
Błuehehehehe......
Dobre...ale wyluzujcie bo chłopak nas nie polubi...
A tak to troche popatrzy,poczyta,i może też sie zastanowi nad Beemką....
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
borek [Usunity]
Wysany: 2005-11-18, 16:42
Łukasz napisa/a:
super auto normalnie załuję , że nie mam ja mam niestety tylko BMW....
a w ogóle to jest jakiej produkcji? RPA? Chiny? Rumunia?
ja juz nie wiem czy wy tu sobie szydzicie z tego auta czy o co chodzi
po to ten temat zrobilem zeby dowiedziec sie powaznych na poziomie opinii
Ostatnio zmieniony przez borek 2005-11-18, 16:44, w caoci zmieniany 1 raz
kordi gdzie beemce do meganki, stary truposz kontra super ścigacz w kupecie. Nie ma bata. Ja bym brał meganke.
Brat będzie zadowolony, a jak zdecyduje się na tjunink optyczny to sie bedziecie z tymi waszymi beemkami mogli schować.
super auto normalnie załuję , że nie mam ja mam niestety tylko BMW....
a w ogóle to jest jakiej produkcji? RPA? Chiny? Rumunia?
ja juz nie wiem czy wy tu sobie szydzicie z tego auta czy o co chodzi
po to ten temat zrobilem zeby dowiedziec sie powaznych na poziomie opinii
Stary a skad my mamy wiedziec cokolwiek nt. Megane Dla nas to jakis dziwny samochod w ktorego produkcji ktos sie pomylil i go na tasmie zle ustawili bo przeciez normalne auto nie ma napedu na przednie kola
Stary a skad my mamy wiedziec cokolwiek nt. Megane Dla nas to jakis dziwny samochod w ktorego produkcji ktos sie pomylil i go na tasmie zle ustawili bo przeciez normalne auto nie ma napedu na przednie kola
Dla nas to jakis dziwny samochod w ktorego produkcji ktos sie pomylil i go na tasmie zle ustawili bo przeciez normalne auto nie ma napedu na przednie kola [/quote]
He he,ustawiali dobrze tylko wnętrze źle wstawili.Jak odwrócisz to masz krótki zwis z przodu i kawałek bagażnika za tylną osią,czyli jak w klasycznym coupe BMW.
Trochę zamotałem ,ale chyba wiecie o co chodzi.
Ten projektant co rysował megankę coupe to mu się kartka skończyła zaraz za tylnym kołem i dlatego tak wyszło
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2005-11-18, 17:42
To moze ja troche powiem, ujezdzam megane ale nie cupe.
Moge powiedziec ze jest o niebo lepsza od poldka mojego starego a tak naprawde to chyba nie warto FWD troche lipa, porownujac do LUKASA furki to poprostu ziemia a niebo(wiadomo 2,5 to nie 1,6:P) i popieram przedmowcow:D
POZDRO
a tak poza tym to jest fracuzz i czesci do niego to niezly wydatek ja mam tylko 1,6 8v ktory jest napewno o wiele taniszy w utrzymaniu niz te 2,0 16v ktore siedzi w cupetach(tak mi sie wydaje)
Borek nie zadawaj takich pytan na tym forum bo malo ludzi doslo do tego aby odpowiedziec .. przeciez wszyscy zawsze jezdzili BMW i napweno nikt z wypowiadajacych sie nie mial meganki .. zapewne nie widzial itd .. To sa milionerzy od zawsze mieli maja i beda mieli BMW .. Na tym forum jest tak jesli nie masz BMW jestes nikim .. jesli masz watpliwosci przeczytaj wypowiedzi nad moja ).. Nie bede sie tu rozpisywal .. ale sa ludzie (i ci ktorzy wypowiadaja sie w tym temacie) ktorzy na codzien tez jezdza inna marka auta, nie bede podawal przykladow .. ale po co sie przyznawac na forum i robic sobie obciach 8) ...
PS Ja szanuje innych ludzi i szanuje ich wybor !.. jeden lubi BMW inny vw czy reno .. ale jest niewielu takich lidzi jak ja pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Megane Coupe dobre bryki najlepsze sa te elelktrycznie odchylane szybki z tyłu zawsze chciałem takie cacko, ale jak żabojady wypuściły tą talie czy jak jej tam to oszalałem i tak mi zostało a teraz z utęsknieniem czekam na jakieś kolejne g.... . A tak poważnie to koleś chyba wyłapał tą "nutke" ironi i dało mu to troszkę do myślenia.
A nawiazując do cen części to fakt do BEEMEK starsznie drogie wczoraj padła mi pompa do wspomagania a takie cudo 250 zł kosztuje do meganki pewnie darmo dają.
Moja matka ma megane 5d kupiona w salonie w 96 roku (pierwsze megane) 1.4 16V. Powiem tak ma 130tys km wiele wiele w niej już się wymieniło... a jeździ dobrze. Wg. mnie delikatny samochód.
Dodam że megane coupe uważam za jeden z typowo kobiecych samochodów, tak jak pumę, tigrę, compacta. Dlatego też nie polecam.
A co do porównywania do BMW, to na tym forum niektórzy mają klapki na oczach, albo są fanatykami BMW, i uważają się za najlepszych włąscicieli, olej ich. Pozdro
kolega ma taka 2,0 ide - dostaje baty od mojej bumy jest zajebiscie plastikowa - wymienia w niej cos ciagle, ma niewygodne siedzenia, silnik brzydko pracuje....ogolnie jak lubisz francuzy to cos dla ciebie
łozyska z przodu - 2 razy
amorki z tyłu 2 razy
amorki przod - 1raz
akumualtor - wylał
tłumiki - kat się rozsypał, tłumik tylny już 3 jest, przedni już jest drugi.
opony fabryczne - bieżnik się pofalował po 2 sezonach na śmietnik
uszczelka pod głowicą - przy 90tys km
uszczelka pod deklem - 2 tyg wczesniej
Nagrzewnica - 2 razy sie zapychała aż w końcu kupiliśmy nową
szyba tylna ogrzewana - spaliła się .....
Zamki - 2 raz drzwi 1 raz ten od bagażnika.
Dodam 1 właściciel, jeździ tylko matka - ja może 5 razy jechałem nim.
Pozdrawiam
borek [Usunity]
Wysany: 2005-11-18, 23:57
MrKrYH_e34 napisa/a:
przeciez wszyscy zawsze jezdzili BMW i napweno nikt z wypowiadajacych sie nie mial meganki .. zapewne nie widzial itd .. To sa milionerzy od zawsze mieli maja i beda mieli BMW .. Na tym forum jest tak jesli nie masz BMW jestes nikim .. jesli masz watpliwosci przeczytaj wypowiedzi nad moja )..
ta wypowiedz ale i większość innych świadczy tylko o tym jakie z was buraki, myslalem ze te negatywne opinie o posiadaczach beemek sa troche wyssane z palca, ale na wlasne oczy sie przekonałem ze buractwo tu kwitnie mimo ze sezon zbioru buraków juz sie konczy
MrKrYH_e34 a ty nie masz moze ksywki "master" a twoja dziewczyna to moze "blondi"? jak nie wiesz o co chodzi to spojrz tutaj:
http://slave.e-edukacja.p...pic.php?t=10290
wstyd mi ze jezdze beemka mam nadzieje tylko ze inni nie kojarza mnie z takimi kolesiami jak wy, zegnam nara
Wysany: 2005-11-19, 00:15
Wiesz co Borek....miałem być miły,ale teraz kurw.. to bym Ci normalnie zajeb...
Pomyś troche kurw..człowieczku..!!!!!!!!!!!
Kryhu jako pierwszy zaczął Cie bronić...
Jak byś użył mózgu to bys sie kapnął że to było napisane z ironią,żeby przemówić do rozsądku poprzednim osobom które sie wypowiadały..
A buraka znajdz sobie na podwórku albo w domu....
Może i dostane bana ale nie wytrzymałem....
Wysany: 2005-11-19, 03:17
Uhuhuhu.....Mcinek fajną masz dziewczyne...też chce taką......
A Borek niech lepiej juz nic nie pisze bo własnie on stwarza wiaerunek niemyślącego posiadacza BMW(bo nie napisze bez mózgowego... )co udowodnił w ostatniej wypowiedzi......
Pozdro...
P.S.jak przemyslałes sobie to co napisałem to przepros Kryha bo bez powodu Go obraziłeś,nawet Go nie znając.....