Wysany: 2005-10-31, 13:08 Grzesio przenosi się 100licy :)
Chciałem Was wszystkich poinformować że planuję w grudniu przeprowadzić się z Karolinką i Tobim do Warszawy ze względu na zaoferowaną mi pracę. Mam też klika pytań dot. życia w 100licy:
Chcemy wynająć jakieś mieszkanko (najchętniej 2 pok, lub kawalerkę) żeby było w miarę tanio i bezpiecznie. Jakie są ceny u Was
Może ktoś ma takie mieszkanko do wynajęcia
Ile kosztują parkingi strzeżone
Może ktoś wie również jakie są ceny w przedszkolach
i podstawowe pytanie; Czy mogę liczyć na Waszą ewentualną pomoc
ceny z reguły bez opłat powiedz lepiej gdzie bedziesz pracował/jezdził to latwiej bedzie komukolwiek Tobie doradzic ......zeby nie okazalo sie ze znajdziesz mieszkanie za 700pln a drugie tyle wydasz na dojazdy
...pozatym trzeba bedzie chyba jakies powitanie zrobic
pozdrawiam i powdzenia
_________________ E-36 325 TDS
beemka bawara nowa czy stara to jest wlaśnie to co chłopaków dziś jara
w roznych dzielnicach sa rozne ceny - dosyc niedroga jest np. Wola i jest blisko centrum, ale tak na prawde (jak napisal sancho) wszystko zalezy od tego gdzie masz te prace, bo do jesli jest to gdzies w centrum, to nie oplaca sie jezdzic samochodem z uwagi na korki i oplaty za parkowanie - jak napiszesz co to za ulica/dzielnica, to bedzie latwiej cos powiedziec - co do pomocy, to chyba proste
z kumjplami wynajmujemy mieszkanie 2 pokojowe przy pulawskiej i raclawickiej mamy 54m^2 i placimy 1400+oplaty. problem jest taki ze to mieszkanie jest troche zapuszczone i stare. ale ogoleni git. polecam oferte ale tam mnostwo ogloszen jest z agencji (ale swoja droga to ciezko cos wyczaic bez posrednictwa)
a i jescze wazne jest to ze do naszej chaty jest brama do ktorej mamy pilota i fura jest na zamknietym parkingu. co prawda niestrzezonym ale zewsze cos.
grzesiu dowiedzialam sie, od kolegi ktory ma dziecko w przedszkolu, ze on płaci miesiecznie 250 zł, ale jeszcze sie upewnie dokladnie z innego źródła. pozdrawiam
_________________ ... Kobieta Jest Jak BMW - Ładna, Szybka, Droga
chyba bez oplat
znajoma mieszka w takim fajnym hoteliku czy jak to tam nazwac.czesc to hotel robotniczy a czesc to normalne mieszkania.cisza spokoj.jakbym mial wybierac.warszawe za taka kwote chociaz pewnie wieksza a taka hm... oaze spokoju to bralbym ta drugie.jak jeszcze jest maly to chyba lepiej zeby se polatal po lesie czy lakach a nie pomiedzy samochodami
_________________ nie rób nic na siłę.weź większy młotek
narazie jest wszystko w fazie planów, nic na siłę. Biorę też pod uwagę np. Otwock , bo na Pradze to jakoś chyba bym się bał, jakieś takie mam o tej dzielnicy kiepske zdanie.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-11-03, 23:48
ale grzesiu,polansujesz sie ze mna po targowku i luz.beda wiedziec zeby nie ruszac twojej e30.poza tym zaoszczedzisz na parkingu pod praca i na dojazdach bo na piechote bedziesz smigac.i do centrum bedziesz mial 10 km wiec 10 min jazdy.same plusy
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-11-04, 01:24
Cytat:
Moze Menel coś bedzie wiedzial o mieszkaniu
jak cos to zawsze na mnie mozna liczyc.brodno,targowek,praga jest w jednym paluszku .a jak cos do wynajecia to kumpel ma swoja agencje i po normalnych cenach zalatwie w tych okolicach.
na grochow nie wjezdzam bo tam pawel i baur szaleja