Ceny wcale nie takie rewelacyjne jak pisali - roznica co do innych marketów wynosiła około 100 zł a przod albo w tył.Taki sam sprzet mozna dostac za podobna kase w innych marketach - wiec po co przepłacac wydawac kase na wahe.To moje zdanie.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-10-20, 11:22
zawsze jak jest otwarcie większego sklepu z takim asortymentem, to rzucają super-tani towar, żeby się ludzie na niego rzucali - wówczas jest nawet szansa na to, że się zaistnieje w mediach.... a jak zapłacimy komu trzeba, to nawet w Wiadomościach nazwę sklepu podadzą
W euro agd ten sam telewizor koszt 490 pln, a w elektro 699, w euro radio sam sony z mp3 - 366 w elektro 399, wieża sony euro 366, elektro 399 więc wcale nie jest tam tanio, poza tym maja dużą część sprzetu marek kompletnie nieznanych i stad pewnie tak tanich. Ogólnie sped bydła na Targówku, ludzie przewracają się o głupia wieżę i mikrofalę. Jak zwierzęta!
w radiu wypowiadali sie ludzie kupujacy i np koles kupil gre najprawdopodobniej plejke II za 500 zl i 5 gier gratis i mowi ze przez neta popchnie to za 700 .. dvd kupil za 300 i sprzeda za 500 .. cos w tym musi byc.. napewno przy otwarciu byly duzo duzo tansze zeczy teraz bedzie konkurencja i ceny rtv i agd poleca w dol ! ale i tak moge smialo powiedziec ze sprzet produkowany dzis jest robiony na sztuke dawniej telewizory graly 20 lat .. i sa jeszcze przywozone z wystawek do polski i nadal graja a taki novy za kilka tys psuje sie zazwyczaj po tym jak wygasa gwarancja PS rozumiem producenta jak by robil sprzet nie do zepsucia to nikt by wiecej nie kupowal .. a tak zepsutego nie naprawi bo sie nie oplaca .. kupi nove .. pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
bylo we wszstkich mozliwych informacjach o tym dzisiaj..
ale ludzi kupowali glownie rzeczy firm 'no name' zadnych cudow jesli chodzi o wysoka polke..
no i 20 godzin trzeba bylo stac zeby byc w okolicach poczatka
ludzie to masa, nic prostszego zeby ich pociagnac za soba...a ze sie bedzie psulo, niewazne w koncu kupilismy w 'promocji' z pol ceny wiec moze 8)
spoko spoko inne markety zapowiedziały już że nie pozostawią tego bez echa ja widże ze najbardziej zyskają na tym klienci i o to chodzi, ponoć w spożywce też ma nastąpić cenowy bum
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
telewizor 29 cali ponoc ma kosztowac 1200 zl .. konkutencja czyli mm ponoc zapowiedzieli 70 % obnirzek cenovych nie zapominajmy ze ida swieta i napewno jeszcze beda mega promocje ale po swietach czyli w styczniu tez beda musieli zejsc z ceny aby przyciagnac klijetele bo od stycznia przecie martwy sezon jest .. wiec klijet bedzie mial duze pole do popisu ) ... ehhh zeby tak na palivo byly promocje to bym jezdzil 850 pozdro ..
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
_________________ life's battles don't always goes to the stronger of faster man, but soon or late the man who wins is the man who thinks he can
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-10-21, 08:21
tia i nikogo nie stratowali - eeeeeeeeeeeee lypa
bogumił [Usunity]
Wysany: 2005-10-21, 08:46
Widziałem w tv jak goście zasłaniali sobie twarz podczas wejścia do sklepu..... wstydzili się swojego idiotyzmu a i tak całą noc czekali
Ktoś kiedyś powiedział:"Tylko idioci wszystko kupują" i to jest prawda....
nie 300 a 2000 podobno naraz wpuszczali i wlasnie w Euro bylo podobno najtaniej.
Dodam że mam znajomosci w media markt, i kupujac zmywarke za 2,4tys wytargowalem rok temu ją na 2 tys. Przychodze kupic zmywarke w tym roku identyczną kosztuj 1899zł. Pytam co jest? Jaki rabat? Koles sprawdza w kompie - Sprzedajemy ponizej marży minimalnej - powod? ELECTRO WORLD. Mówil ze najlepszy okres na zakupy wszystkie markety obnizyly ceny, zeby potem ktos nie poszedl do electro i nie stwierdzil ze w innych marketach jest drozej
dokladnie, sprzedaz ponizej cen zakupy jest zabroniona, a w cenie zakupu mamy 65%ceny kupna, 20 podatku i reszta marzy..z tego co mi wiadomo to 5-12% wiec cudow nie ma, roznic kosmicznych byc nie powinno...
Nie wiem jak w branzy RTV i AGD, ale pracowalem pare lat w handlu (np materialy budowlane, drobna elektronika i inne) i marze byly przecietnie na poziomie ok 30%.