nie cwiczylem tego tematu ale wydaje mi sie ze na zwyklej instalacjii stozek bedzie lapal za duzo powietrza i na gazie juz nie pojezdzimy
Go
Wysany: 2004-06-04, 17:49 Re: Czyszczenie Stozkowego Filtra Powietrza - co i jak
cezar napisa/a:
Czym i jak najlepiej jest czyścić stożek?
jaki zestaw do czyszczenia polecacie?
ps. Ktoś z Was jeździ ze stożkiem na gazie? Jeśli tak to jak się filtr sprawuje?
Ja do swojego filtra (wkład K&N) kupiłem specjalny zestaw czyszczący do filtrów J&R, ale podczas prania trafił mnie szlag jeśli chodzi o wydajność płynu do prania z zestawu i wyprałem w normalnym proszku do odzieży.... może nie tyle wyprałem co wymoczyłem przez noc w letniej wodzie.
Następnego dnie był już super więc wysuszyłem i wypsiukałem specjalną oliwką w sprayu do filtrów właśnie....
Reasumując.... o ile płyn do prania nie jest szczególnie [potrzebny o tyle oliwka jest obowiązkowa do nasączenia filtra który dopiero wtedy zaczyna prawidłowo pracować.
A co do stożka przy LPG... też słyszałem teorie o tym że silnik dostaje wtedy zbyt dużo powietrza i nie chce chodzić na wolnych obrotach, ale słyszałem też że LPG da się wyrególować żeby chodziło na stożku...
Zresztą.. ARNI ma zamontowany stożek i LPG... no i jakoś lata
ScOOti [Usunity]
Wysany: 2004-06-05, 16:36
ja tez mam stozek i gaz na srubke i jest dobrze. Smiga na kazdych obrotach.