BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Lans Squad vs. Lans Killer
Autor Wiadomo
KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2005-10-11, 13:46   

Jacek , chyba nie przeczytałeś całego Topicu, a były posty o dystansie i żartowaniu

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-10-11, 13:49   

Też mi się tak wydaje, ale jak się kolega z Wielkopolski, znaczy z Pyrolandii dobrze bawi to prosimy o jeszcze więcej tak konstruktywnych i w temacie wypowiedzi. :lol:

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-10-11, 14:04   

A ja się Jackowi nie dziwię, bo dystans obowiązuje wszystkich, a Łukasz w swoich nie mających większego sensu wywodach po raz kolejny leje oliwę do ognia, choćby z Pyrolandią... we wszystkim musi być SZACUNEK. A potem sie dziwi że ktoś wyjeżdza z ostrzejszym tekstem... atakując za to choćby a może przede wszystkim mnie. Radzę atakować prawdziwych wieśniaków, a nie ludzi którzy dbają o swoje beemki, i robią je tak że napewno wstydu nie przynoszą ! Przynoszą za to pażdzierze. Jeśli ma to znamiona humoru, jest wyważone i przemyślane to super temacik i zabawa, ale jeśli Łukasz krytykujesz w jakimś sensie konkretnie czyjeś auto, gust, zapierając sie że Ty jesteś dobrym przykładem na ORI itd, to coś tu jest nie tak, bo sam wiesz że Twoje auto ani nie jest oryginalne, tez ma powieszone jakies tam spoileroprogi, brewki dopiero co były, tunningowy o średnicy 15 cn itd. I wiesz co ? JA NIGDY PRZENIGDY TEGO NIE SKRYTYKOWAŁEM ANI RESZTA CHŁOPAKÓW. Bo mi to lata... Jak śmiech to śmiech, bez przesady !! !!!! Już napisałem, z dystansem... Jeśli ten temat dalej bedzie z humorem to super, ale jeśli bedziesz pisał głupoty i wieszał psy na każdym aucie innym niż Twoje to ja spadam.. myślę że nie tylko ja.

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Ostatnio zmieniony przez Baur 2005-10-11, 14:16, w caoci zmieniany 1 raz  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-10-11, 14:09   

Łukasz napisa/a:
Ja się swojego auta czyli Lans Killera :wink: nie mogę wstydzić w tym momencie, mogłem się wstydzić kiedy świeżo wyjechało z warszatu, bo jak sam wiesz Marcinie nie wszystko grało tak jak potrzeba, wiele zostało zrobione do tej chwili, ale nic co chciałbym ukrywać, nic, o czym nie powiem ewentualnemu przyszłemu kupcowi dajmy na to (jesli kiedys sie taki trafi). Nie mam nic do ukrycia, bo mało kto tak dba o auto jak ja.

No rzeczywiscie Lanserzy, niedługo przyjdzie przywdziać stalowe kóleczka i wtedy nie będzie juz tak pięknie :wink: ( a swoją drogą jak tamtego roku zmieniałem opony z kołami na zimę to samochód nagle kompletnie zmienił image, straszne to szczerze mówiąc jest to wyglądanie na np. moich 14tkach....takie wąziutkie sie wydają :( )

Ale fakt to tylko samochody, czy tylno, czy przednionapędowe, to tylko auta. Mimo wszystko myslę, że pod dyskoteka w Wildze na ten przykład, czy w Puławach w lansie pokonać mogłaby E30tkę jakaś byle lśniąca Calibra :wink:
E30 jest dla konesera, oczywiscie może byc wypasione i zwracać uwagę, ale ciężko jest nie przesadzić, ciężko jest znaleźć złoty środek. Kuszą srebrne gałki, kuszą małe sportowe, czerwone kierownice, kuszą dystanse i niskie zawieszenia, które często sprawiaja, że auto po krótkim czasie wyglada własnie tak / \......
Na przykład jest niebrzydka E30, niska, czerwona na Targówku, z ładną dużą felgą, czysta, ładny lakier, ale z tyłu wygląda - własnie jak spojrzeć na koła jak jakiś stary parch.....

Ja jestem zwolennikiem umiaru, harmonii i równowagi juz tak serio mówiąc, nie jestem za bardzo za sportowymi zawieszeniami, bo jak już pisałem nie raz - polskie drogi wystawiaja na ciężka próbę taki samochód, oczywiscie może to jako tako wyglądać, ale często zakładane jest dla samego lansu, niepotrzebnie w samochodach, które ani na zawodach, ani po torach nie jeżdżą i po co ?
Jest kilku takich pajaców w Otwocku co w swoich autach maja wszystko łacznie z ringami i innymi duperelami, jednemu wcisnąłem kiedyś cięte nożycami sprężyny(które ktoś mi k..przysłał jako sportowe :wink: - stare czasy) i teraz jeździ zadowolony, staje w jednym miejscu, czasem sam i nic - najgorsza odmiana lansu :lol:
Kusi wyglad wypasiony, który często nie idzie w parze ze stanem technicznym i to mnie chyba najbardziej jako tzw. Lans Killera razi...
Pozdro600

Marcin a to przeczytałeś? :wink:
Pozdro

Baur 

Wysany: 2005-10-11, 14:24   

Starym Ty zmieniasz opcję co chwila. Teraz akurat widząc że parę osób wkurzasz napisałeś łagodniej. Mieszasz www.wiejskitunning.pl z czarną hellą, ładna dedykowana do e30 16stka, i sportowym zawieszeniem. Że sztywniej, niżej ? Nikt Ci nie każe !! ! W fabryce jak kupujesz dobry sportowy samochód, tez pytają jaka chcesz zawiechę ! Myślisz że Hartge to wyjechało na seryjnym zawieszeniu ? I ludzi z takim autem wrzucasz do jednego kosza z wieśniakami. Mądre to ? Sam powiedz.

Powtarzam, świetnie się bawię, i absolutnie nie jestem kąśliwy dopóki nie czytam takich bzdur. Dlatego uważam że gdybyś wziął to do serca, napewno nigdy bym Cię nie skrytykował, a w temacie wszyscy by się dobrze bawili.

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Ostatnio zmieniony przez Baur 2005-10-11, 14:29, w caoci zmieniany 1 raz  

Biały
[Usunity]

Wysany: 2005-10-11, 14:29   

Łukasz napisa/a:
Najbardziej wieśniackie - zapomniałem jeszcze - są postawione na sztorc wycieraczki :!:

Z tym się jednak zgadzam w 100%

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-10-11, 14:37   

Wrzucam do jednego kosza wiejski tuning z parchami, które ledwo jadą, ale za to po glebie - czyli tak jak się należy :lol:
Wrzucam wiejski tuning razem ze sterczacymi wycieraczkami
Wrzucam wiejski tuning razem z malowaniem na czarno chromowanych elementów
Wrzucam wiejski tuning razem ze starym sportowym zawieszeniem (proszę niech napisze kto ma sprawne, nowe, a kto ma kupione 3 lata temu razem z autem, które wczesniej jeszcze miało z tym zawieszeniem kilka przygód)

Lanserka to dla mnie jazda właśnie z takim na ten przykład zawiasem tak ot ,po prostu po ulicach , nie używajac tego samochodu w sporcie i w dodatku ten zawias- gleba albo ma juz swoje lata i nadaje sie na złom, albo jest cięty sekatorem.

Lanserka to dla mnie zajeżdżanie swojego "posadzonego lansiarsko" auta po torach tramwajowych i koleinach i niszczenie go tym sposobem.

A czarna hella cóż - też mi się siakos takoś nie za bardzo kojarzy i co ja na to poradzę :lol:

16tki w e30 sa też tylko i wyłącznie dla lansu, bo nie powiesz mi chyba, żeby auto lepiej się trzymało na tych pięknych polskich drogach?????

I nie zmieniam tu opcji, ani nie jestem łagodniejszy :wink:

A Tobie Jacku Ignorancie powiem w ten sposób, że wolę wszystkie prawie nowe elementy mojego SERYJNEGO zawieszenia od jakichkolwiek starych, sparciałych gleb - a mój zawias straszny nie jest i sobie radzi nawet na torze ze strasznym betonem, bo dobre opony, nowe amory daja radę wystraczająco. Poza tym auto jest przewidywalne.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-10-11, 14:45   

no to gratulacje z powodu posiadania najlepszej E30-ki na świecie- nikt nie podskoczy, bo wszystcy jesteśmy lamerami

- póki sobie żartowaliśmy - było fajnie, ale wypominanie komuś, że ma coć co mi się nie podoba i dlatego jest wieś-makiem :roll:

jak dla mnie syf - sądzę, że w temacie się już wiele nie zmieni ... dużo fajniej było walczyć o temat niż teraz w nim pisać :(

Baur 

Wysany: 2005-10-11, 14:52   

Ojej, widzisz, akurat mam troche czasu, więc odpiszę, choć nie wiem czy wogóle jest sens...

1 - Nie krytykuj kogoś, czegoś czego nie znasz - skąd wiesz u licha co u kogo w samochodzie siedzi ? Czy ma rok czy 10 ? Co do obniżania - moje sprężyny i amortyzatory mają 2 lata. Sworznie i tyleje wymieniam na bieżąco, jak finanse i czas pozwolą, bo taki urok dróg. Fuszerkę i stare graty mozna mieć zarówno na niskim jak i na seryjnym zawieszeniu, więc konkluzji nie rozumiem ni w ząb.

2 - Tak, z praktyki jazdy e30stką na 14, 15, 16, 17stkach dowodze, że na 16stce przy oponie 205/50/16 jezdzi się bardzo przyzwoicie jeśli zawieszenie jest w dobrym stanie. Bo jak jest wydymane, to i na 15stce wali. Auto nie tylko lepiej wygląda, ale też lepiej przeje4żdza zakręty, lepiej pokonuje pewne polskie wynalazki typu śpiący policjant. Nie wierzysz ? Spróbuj, dopiero wtedy pisz. Nie bez kozery alpina i inne zacne firmy wypuszczało e30 na 16stkach. Nie podoba Ci się ? Jeździj na 15, ale nie nazywaj tego wieśniactwem i tylko lansem, bo w ten sposób krytykujesz i Hartge, i Alpine, i kilka osób...

3 - Piszesz że Twoje zawieszenie jest ok, że jest przewidywalne i dobrze sobie radzi, a w innych tematach na tym forum piszesz że masz kiepski zawias do wykorzystania mozliwości silnika, dlatego nie pokazujesz na co je stać, nie jedziesz na tor do kielc itd. To jak w końcu jest ? Nie musisz chyba nawet odpowiadać, bo oczywiście wykpisz się atakiem i krytyką.

Była super zabawa, ale jak brakuje Ci humorzastych, zdystansowanych i obiektywnych argumentów wyżdzasz z taką krytyka że..

Jeśli ktoś jest fascynatem jazdy, bmw itd, nie zrozumie Ciebie do końca chyba nigdy - jeśli jeżdzi z punktu A do B Fordem Fusionem - zrozumie w 100% - jest tak obleśny ze nikt nie robi do niego ciemnych lamp, a i zawieszenie ma odpowiednie - może zmień forum ?

Ostatnio zmieniony przez Baur 2005-10-11, 15:07, w caoci zmieniany 2 razy  

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-10-11, 14:53   

zamknąć? Jak dla mnie można, bo rzeczywiście gdzieś nam się ta humorystyczna zabawowa aura istoty tematu zapodziała i znów kończy się na kolejnej małej wielkiej aferze. Mówi się trudno, żyje się dalej :roll:

Pozdro

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-10-11, 15:15   

Panowie, ta dyskusja do niczego nie prowadzi, a zabawna przestala byc juz dobrych kilka stron wczesniej i znowu zaczelo sie robic nieprzyjemnie. Zamykam
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku