Witam czy byla jakas roznica w silniku gaznikowym M20 a w tym samym silniku na wtrysku elektronicznym>? (poza ta ze tu jest gaznik a tu wtrysk:)) czy jest mozliwosc zalozenia do silnika gaznikowego pełnego wtrysku??
Teoretycznie to wszystko da się zrobić. Tylko nie wszystko Jest łatwe do zrobienia. Motor M20B20 można przerobić z gaźnika na wtrysk, ale jest z tym tyle zachodu i kosztów, że zastanawiam się czy nei lepiej byłoby kupić używany silnik M20B20. Chociaż jest to bardzo duże ryzyko, bo nigdy niewiesz czy ten motor jest w dobrym stanie. Jeśli jesteś jednak pewien, że ten motor który masz tertaz jest w dobrej kondycji, to w takiej sytuacji warto zainwetsować w przeróbkę.
Chociaż tak osobiście, to się dziwieże chcesz przerabiać go na wtryskowca. Mógłbyś powiedzieć dlaczego chcesz to zrobić Bo przecież dobrze wyregulowany gaźnik, bardzo ładnie chodzi. Jeśli nie znasz nikogo kto robi gaźniki, to ja mogę ci skołować namiary na świetnego prawdziwego fachowca, naprawdę godnego polecenia. Jest on z okolic wawy.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
a poza tym jeśli masz zamiar jeździć na LPG to gaźnik sprawdzi się dużo lepiej!!
no tu sie nie zgodze z Toba, z autem zasilanym LPG (gaznikowym ) nie jest tak cudownie - to przelaczanie na gaz, wypalanie benzyny itp, na wtrysku masz pelen komfort - tylko pstryk i gotowe
Anonymous Go
Wysany: 2004-06-01, 16:27
Dziekuje za odpowiedz. Pytalem poniewaz w tej chwili mam w aucie silnik M20B20 na wtrysku ale jest on uszkodzny a mam do kupienia w okolicy silnik 2.0 na gazniku i chcialem go przelozyc do mojego auta ale tez chcialbymmiec wtrysk i wydaewalo mi sie ze mozna by po prostu wlozyc nowy silnik i kolektor ssacy z wtryskami od starego silnika??.