Pare dni temu ogladalem film "dlug" dzisiaj obejzalem reportaz o tym gosciu i powiem Wam szczerze, ze strasznie go skrzywdzili - 25 lat, tyle czesto prawdziwi zwyrodnialcy nie dostaja, zreszta sami poczytajcie
http://www.dlug.com.pl/
czytalem , moze cos przeoczylem, ale wszystko co wyczytalem bylo na korzysc osadzonego. Mam nadzieje, ze ich wkrotce wypuszcza, zanim calkowicie ich zycie ulegnie zniszczeniu
Ja obejrzałem ten film i byłem w szoku... wszedłem w nocy na stronę www.dlug.org.pl i siedziałem tam czytając artykuły itp. prawie do rana..
i powiem Wam, że po przeczytaniu forum nie jestem jakoś już tak pewny iż to Sławek Sikora i Artur Bryliński byli ofiarami..
Ta pewność (i niekiedy arogancja) z jaką wypowiada się Sławek daje dużo do myślenia.. ta wszsytko jest jakoś dziwne..
Wypowiedzi na forum ludzi którzy podobno wiedzą jak zachowują się Artur i Sławek za murami też daje dużo do myślenia...
Bóg jeden wie, jak było naprawdę..
Człowiek w sytuacji extremalnej pozwala aby wychodziły z niego różne czarne, zwierzęce instynkty i wcale się temu nie dziwię. Ale każdy medal pamiętajcie ma dwie strony. Po co ucinali głowę?
_________________ Weteran
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-09-22, 10:31
duże znaczenie na nasze (np. moje) poglądy na tę sytuację ma obejrzenie filmu "dług", który bądź co bądź jest wizją autorską Pana Krauze - muszę przyznać, że w pierwszej chwili sam udzieliłem poparcia (jest tam taki formularz), ale po przeczytaniu niektórych wypowiedzi stwierdzam już tylko, że nie wiem jak jest, bo mnie tam nie było - wiem tylko, że gdyby mnie ktoś tak zniewolił psychicznie jak tych gości, to też mógłbym nie wytrzymać
... a ucięcie głowy miało być próbą zatarcia śladów - jak się zrobi coś złego, to nierzadko człowiek nie chce ponosić odpowiedzialności, cho chyba jest zrozumiałe (nie twierdzę, że zasługuje na aprobatę)
nikt nie twierdzi, że sprawcy są kryształowymi osobnikami, miłymi itd.
ale każdy ma prawo do obrony własnego życia - nawet jeśli w tym celu musi pozbawić życia kogoś innego