BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
NIema przepisu na klameczki;)
Autor Wiadomo
HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-09-08, 03:43   NIema przepisu na klameczki;)

WItam
Mialem znowu kontrole i znów musiałem sie kłócić z władzami-doczepili sie do klamek i tak dlugo dyskutowałem ze ten pan Władzio zadzwonił do drogówki i pytał sie czy mozna zabrac dowód za brak klamek i niestety ZONK!!!! az mu głupio było ,tyle ze doczepił sie do ciemnych szybek i tak zabrał dowodzik ale" bezklamkowcy"-niedajcie sie nabrać mozna smigac i niema na to przepisu.Pozdroo :wink:

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2005-09-08, 08:39   

hehehehehehe no ladnie !! ! a powiedz musisz teraz szybeczki czyscic i folie zrywac aby odebrac dowodzik czy jak to jest ?? ? pozdro ..

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-09-08, 08:43   

MUSI JECHAĆ NA PRZEGLĄD

A NA PRZEGLĄDZIE ZALEŻY U KOGO :wink: ALE TO JUSZ DIAGNOSTA NA SIEBIE BICZ KRĘCI :-d

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-09-08, 08:45   

yo!
Taki przeglad za szybki to koszt 20 pln według oficjalnego cennika a stacje diagnostyczne nastawione sa tylko na zyski :D
pozdro

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-09-08, 11:27   

Przeglądzik wyszedł mnie 40zl :lol: a szybki jakie były takie są :lol:
Słyszałem,ze mozna sie kłócić i o szybki jak nie mają na miejscu urządzenia do przepływu przejrzystości swiatła na szyby oklejone folią to nie mają prawa zatrzymac dowodu...bo na oko raczej nie powinni spr. :? Wie ktoś jak to jest w tym temacie?

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2005-09-08, 20:42   

Dokładnie tak jest, na OKO to ludzie umierają.
Mi kiedyś policjant powiedział że na oko powinien mi dowód zabrać bo jakiś "dziwny ten maluch" jak jest załadowany po dach pustakami.....(remont robiłem, no co)

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-09-08, 20:49   

kiedyś Mariusz (policjant) z Gliwic coś pisał na ten temat i niewiem czy to tak do końca prawda.....

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

Jacek E30 
em pała E30

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-09-08, 21:28   

Jak dla mnie dziwne rzeczy sie tu pisze no ale fakty sa faktami i dobrze ze dowód jest ponownie u własciciela-wg mnie to tak nie jest...

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-09-08, 21:44   

Mój ukochany wójek policjant który dręczy wszystkie auta odbiegające od norm w sanoku , oprócz mojego oczywiście ostatnio mi opowiedział jak to jest naprawde.

I zdziwicie sie ale niektóre przepisy dla nas niewygodne są dyktowane przez firmy ubezpieczeniowe które wiadomo... chcą zaoszczędzić jak najwięcej. W kwesti klamek chodzi o wypadki, w razie czego przypadkowy człowiek jak podbiegnie żeby Cie wyciągnąć i ratować :D zdiwi sie i nie będzie wiedzial o co chodzi jak zobaczy czarne szyby i brak klamek :D . Pozatym kwestia szyb wiadomo, widoczność. Pasy też wiadomo o co chodzi, zawsze mówiłem nie zapinasz pasów to powinien być twój wybór, najwyzej ale... to frima wypłaci gigantyczne odszkodowanie jak.... To tylko przykłady...
Sam stwierdził że z wieloma przepisami sie nie zgadzają ale muszą bo wiadomo, taka praca.

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-09-09, 08:57   

na klamki nie ma przepisu to fakt, a co do szyb to policjant jesli nie jest pewien to MOZE Cie wyslac na przeglad przejrzystosci jesli nie ma przy sobie urzadzenia...
jak sie pomyli to coz, przepraszam i uscisniecie reki, ale tak czy inaczej zaplacic musisz...

mgr inż. Jędrek ;)

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2005-09-09, 09:08   

Ja słyszałem coś innego apropos klamek. Z tego co wiem to podobno nie wolno utrudniać drogi ewakuacyjnej z samochodu czy jakos tak, co do szybek i tłumika jak się kłóciłem o ucho i oko, to mówił, ależ doskonale mam Pan rację na oko i ucho to ja mogę jedynie mieć wątpliowść a żeby to sprawdzić wysyłam Pana na stację diagnostyczną... Przecież nie każe Pana mandatem....

Co do szyb to mi kiedyś policjant kiedys powiedział że w sumie chyba są 2 czy 3 przepisu na ten temat, np ten że 180 stopni do tył pola widzenia kierowcy mozna przyciemniac szyby jezeli są dwa lusterka boczne sprawne, a jest tez przepis ze nic nie moze zaslaniac tylnej szyby podczas jazdy i trzeci o przepuszczlnosci.. więc.... zalezy to od policji chyba :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: