z najnowszych wiadomości - mimo obniżenia akcyzy paliwo raczej nie potanieje, BP powiedziało nie, a Lotos i Orlen się plączą w zeznaniach, więc daremna uciecha chłopaki.
Jedyne wyjście, to zbojkotować stacje paliw i przesiąść się do komunikacji miejskiej. Kiedy będą mieli mniejszy zbyt na paliwa, to napewno obniżą ceny. Murowane! A ja chodzę na piechotę do pracy codziennie 5 km i nie narzekam, a nawet cieszę się dobrym zdrowiem.
Pozdrowienia i całuski - M.
u niemców nie poskutkowało 16% całkowicie zrezygnowało z aut a 40% ! zdeklarowało że korzysta z samochodu coraz mniej i coraz częście łączy wyjazdy oraz np. do pracy wsiada w autobus
Myślę, że mało brakuje do tzw."Jesieni Średniowiecza", bo powiedzcie szczerze ile jestescie jeszcze w stanie znieść? 5 PLN za litr, 6?
Kiedy ludzie wyjdą na ulicę?
Jakby zarobki w Polsce były na normalnym poziomie to nie byłoby problemu, a jako, zze ludzie zarabiają nawet 600 pln na miesiąc to czego tu wymagać, ja tylko czekam , aż tych pajaców z sejmu, którzy przez 4 lata za frajer mają wszystko ktos powywiesza na słupach telegraficznych, za to, ze tak dobrze Polską rzadzą....
Ja dzisiaj tankowałem 98 Pb za 4.45 pln
Ciekawe jak długo utrzyma się ta cena???
chyba niedługo......
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-09-14, 10:08
Dzis po raz 1 widzialem LPG powyzej 2zl. Na stacjach BP kosztuje juz 2.02zl/L Sadze, ze kwestia 5zl (czy wiecej) za L paliwa to kwestia czasu, i to krotkiego
spoko spoko, juz niedlugo..
ale gaz tez podrozeje bo zima idzie wiec,nie ma sie co martwic, wszyscy dostana po :cenzura:...
a jak wejdzie nowy rzad to moze wrzuca wieksza akcyze za gaz, bo czemu nie
patrzcie co sie dzieje w wlk brytanii, a u nich paiwo kosztuje 1 funta,blokady ulic, rafinerii itd..a jaki jest stosunek placa/wydatki..Polacy to twardy narod
...........proponuję przestudiować ostatni "MOTOR" odnosnie prognoz cen paliwa.W przyszłym roku akcyza wzrosnie czterokrotnie.Niektórzy prognozuja od 6 do 7 zł za litr w przyszłym roku.........To jak wychodzimy na ulice???..............
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!