BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Mała przygoda z policją :)
Autor Wiadomo
--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-08-28, 19:38   Mała przygoda z policją :)

Dzisiaj przed paroma minutami umówiłem się ze znajomymi na pewnym parkingu w Warszawie. Mielem zrobić jednemu z nich zdjęcia felg które chce sprzedać. Trosze postaliśmy pogadaliśmy i nagle naszym oczą ukazał się taki oto widok...

No i się zaczeło. Poprosimy o dokumenty kierowcy bmw. Drugi pan przyszedł z jakimś urządzeniem i przykleja mi je do przednich szyb. Popatrzy pan tutaj mierzymy przepustowość wynik=20,5% procent a powinno być 70 :lol:
No potem połaził pooglądał. "A włączy pan awaryjne...Czemu tylne światła są czerwone i mrygają na czerwono? Na co ja mówie panu chwilke. Zmieniłem żarówki na zielone kupione w norauto "Widzi pan teraz są pomarańczowe" A on "Raczej zielono pomarańczowe" :lol:
Potem przyniósł jeszcze coś ciekawego "teraz zbadamy głośność układu wydechowego" "włączy pan samochód i ustawi obroty na 5000/min"
Wynik pomiaru 84,3 db a norma jest do 93db więc ok a powiem,że mam praktycznie seryjny wydech tylko końcówki ma dwie owalne.
A potem wzieli w obroty mojego kolege z golfa. "Panie kierowco czemu przednie opony dotykają punktami kontrolnymi do asfaltu?" "Opony są do wymiany" i dalej "Tylnie lampy mrygają na czerwono" "Światła postojowe mają niebieskawy kolor" (a kolega ma białe diody a nie niebieskie).
Pomiar wydechu wynik 96db.
Potem poszedłem do nich "A zna pan może pana.... jeździ taki i takim samochodem" "Może i znam i co w związku z tym?" ja "Bo to mój znajomy" a on "No wie pan jak by on do mnie zadzwonił to możebył bym skłonny uwierzyć bo znać to i ja wielu znam" Potem zadzwoniłem do znajomego który pracuje już dobrych pare lat w drogówce pogadał chwile z panami. Niestety folie z przednich szyb musiałem i tak usunąć ale dowody rejestracyjne zostały oddane a szyby przyciemnie z powrotem jak znajde chwilke czasu
8)

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-08-28, 20:33   

ehhhh wzięli by się za tjuningowane maluchy, którym półki z głośnikami zasłaniają 2/3 tylnej szyby, albo za jeżdzące trupy, które korozja zdżarła w 70%, z miski olejowej wyceika czarna ciecz, luzy w układzie kiewrowniczym są kolosalne itp itd..... gigla mnie coś takiego jak wlepiają ci mandat za delkikatnie przyciemnone szyby (w moim przypadku są delikatnie, chyba :roll: ) lub za basowy wydech, przecieżwiadoma że nikt nie lata 24h kręcą silnik do najwyższych obrotow gdzie sound jest najgłośnieszy, co innego za łyse opony to i owszem bo wg mnie w bardzo dużym stopniu wpływają one na bezpieczeństwo jazdy,a raczej jego brak, nieporównywalnie bardziej niż przyciemnione szyby, bo moje wrażenia po przyciemnienu szyb są bardzo pozytywne, mianowicie oprócz efektywniejszej prezencji auto się tak nie nagrzewa co wpływa pozytywnie na samopoczucie kierowcy a co za tym idzie na bezpieczeństwo podczas jazdy, a co najważniejsze, dzięki foli na wszystkich pięciu szybach, w słoneczne dni słońce mnie tak nie oślepia...
więc nie wiem czemu tak surowo traktowane jest przyciemnianie szyb, oczywiście nie mam na myśli tu jakiś badziewi prez które nic od środka nie widać, tylko mowa tu o najnowszych wyrobach termokurczliwych folii renomowanych marek.......... 8)

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

--==maly==-- 

Wysany: 2005-08-28, 20:40   

Szyby wcale nie były mocno przyciemnione. W nocy nie miałem najmniejszych problemów z widocznością ale tak jak mówisz widze więcej plusów niż minusów. Auto się nie nagrzewa,słońce nie oślepia a pozatym przy wypadku szyba zostanie w całości. Pozatym jak np zostawisz radio w samochodzie to w nocy któś zaglądając nic nie zobaczy.Jak ściągnołem folie i jechałem w słońcu to oczy miałem cały czas zmróżone (mam całkowicie białe szyby nie zielonkawe) Dlatego jak tylko znajde chwile ściemniam z powrotem.

Daniel 

Pomg: 2 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2005-08-28, 20:50   

Co od szyb to własnie jutro odbieram auto od speca, który przyciemnił mi szybki folią :lol: A co do tłumika to się nie wypowiadam bo mój ryczy jak szalony!! Mam nadzieję, że nie będę miał za dużo przygód z niebieskimi.
A fakt faktem, że lubią się przyczepiać do tłumików, przyciemnianych szyb. Ale wtedy mają łatwą pracę :lol: No i statystyki jakie!!!!!!!

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-08-28, 20:53   

Ja woże w bagażniku nową folie, jak mnie złapią i każą drzeć, to jak będe odjeźdzał pomacham mu tą folią :D :D :D Mój wydech przekracza grubo 100db i co ciekawe każdy odpada po paru km jazdy z tyłu a dzieciak jak by nigdy nic śpi mi bezproblemowo z tyłu :D W sumie jak auta mieliście zaparkowane na parkingu to mogą sobie najwyżej pooglądac szyby bo z tego co wiem nie moga robić kontroli jak auto nie jedzie i jest w przepisowym miejscu zaparkowane ? Może mam błędne informacje, jak tak to niech ktoś mnie poprawi :D

Jak już fotki zapodajesz to popatrzcie jakimi radiowozami u mnie jeźdzą, fotka niedawno robiona. wpadli pod mój blok bo kumplowi ktoś w auto wjechał na parkingu.:

http://img356.imageshack.us/img356/4610/1116jt.jpg

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

cinek_sw 
Dezerter

Wysany: 2005-08-28, 21:05   

Lord Lukasz napisa/a:

Jak już fotki zapodajesz to popatrzcie jakimi radiowozami u mnie jeźdzą, fotka niedawno robiona. wpadli pod mój blok bo kumplowi ktoś w auto wjechał na parkingu.:

hehhe Poldas metalik w błękitnej perle, nieźle a ja myślałem że takie to już w muzeum dawno stoją, a jednak jeszcze mało wiem :roll:

GG 6271263

Daniel 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2005-08-28, 21:08   

Lord Lukasz napisa/a:

To jest dopiero klasyk a'la wczesny Gierek :lol: :lol:

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-08-28, 21:17   

farciarz :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-08-28, 21:24   

Tą fotke mam wywołaną i wisi pomiędzy fotkami BMW.... Aż przyjemnie popatrzeć :D :D :D

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-08-28, 21:29   

:lol: Heloł --==maly==-- - a co to za ślady opon na tych zdjęciach :?: :lol:
może to one były powodem przyjazdu

--==maly==-- 

Wysany: 2005-08-28, 21:31   

Nie nie i jeszcze raz nie :lol: Te ślady już tam były to już takie miejsce jest. Ja zrobiłem nowe zaraz po odjechaniu panów Policjantów, żeby troche się odstresować.

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-08-29, 10:51   

Do jeźdżenia w słońcu to są okulary przeciwsłoneczne 8) i wszystko jasne, szyba przednia i tak nie przyciemniona, więc jak daje frontalnie lampa, to i tak razi i tak.

Wolałbym, żeby mojego wydechu przy 5 tys.obr nie badali......bo by sie zakochali i auto mi zabrali :D
Pozdro

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2005-09-01, 22:39   

Że też taką wielką suke musieli do was przysłać :D Myśleli, że może terrorystami jesteście ?:)

korzuch 

Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-09-01, 23:08   

yo!
Dostali chyba nowy przydział ropy :D
pozdro

cinek_sw 
Dezerter

Wysany: 2005-09-01, 23:24   

nowego furaka dostali to się chłopcy po mieścinie trochę powizić muszą :lol:

GG 6271263

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: