BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Już nie mogę.. śpiący policjanci
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2005-08-22, 23:00   Już nie mogę.. śpiący policjanci

Odpuszczam już.. mam autko obniżone seryjnie tylko o 4 cm, ale już nie mam siły jeździć po osiedlowych uliczkach, czy też podziemnych parkingach pod Galeriami Handlowymi... Każdy taki przejazd po "garbie", czy jak ktoś woli "spowalniaczu' to takie coś pomiędzy zgrzytem, a świstem, chrobotem mniej więcej na środku autka..
Mniejsza z tym jak to nazwać, doprowadza mnie to do obłędu..
Zaczynam już instynktownie unikać miejsc gdzie mogę spotkać śpiących policjantów, ale nie zawsze się to udaje..

A pomyśleć że jak sprowadziłem autko, to myślałem o tym, żeby przód obniżyć jeszcze o 2 cm... :roll:

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2005-08-23, 00:46   

najgorzej jest u mnie na osiedlu na berlinga przy samym wylocie na bema !! !
tam gdzie czesto zaparkowana jest czarne E34 z 2 wydechami (juz bez klubowej wlepki)

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-08-23, 01:54   

eeee tam
do wszystkiego da sie przyzwyczaic..ja mam -60/40 i no problem
trzeba tylko delikatnie podejsc do tematu a cisnac na prostej ... po policjantach to mozna cisnac ale polunem :lol:
pzdr

Go

Wysany: 2005-08-23, 09:35   

No mi jakoś ciężko się do tego przyzwyczaić.. zazwyczaj kombinuję jak koń pod górkę, a to jednym kołem na krawężnik, a to objeżdżam policjantów... Ja nawet już nie jeżdżę przez te garby, ja się przez nie przetaczam.. Ale to jeszcze nic... jadę sobie nad piękne polskie morze, 4 osoby na pokładzie, wyprzedzam Tira... a tu przy 140-150 na blacie przez jakieś kilka sekund szorowanie słyszę.. oczywiście koleiny... myślałem że wyjdę z siebie, jakieś 200km jeszcze się uspokajałem..

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2005-08-23, 10:19   

No niestety Ci leżący policjanci potrafią być nei dozniesienia.
Mam seryjny zwias a mimo to czasem przydazy mi się zarysowaćśrodkowym tłumikiem, to mogę sobie wyobrażić co przezywasz.
W przyszłości planuję swoją opóścić o jakieś 40/40 lub nawet 60/50
ale boje się że jeśli pod któregoś ostrego policnajta wogóle podjade, to że już na nim zawisnę ... :shock: :evil:

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-08-23, 21:59   

popieram Menela, ja zwalniam prawie do zera i delkiatnie przejeżdzam, czassami też otre no ale cóż, przy obniżeniu o -70mm -40mm tak jest...
Pułkowniku, a moze da się podnieść środkowy tłumki żeby tak nie rysował ...

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

Menel 

Wysany: 2005-08-24, 00:02   

SPRAWE ZALATWI WIEKSZY PROFIL OPONY ..BADZ RACZEJ FELGA..NA 15" OBCIERALEM JAK MIALEM 80/60 I TEZ BLUZGI SZLY ZA KAZDYM RAZEM ...JAK ZMIENIELEM KIEDYS NA 16" BEZ PROBLEMU PRZECHODZIL A JAK NA 17" LECIALEM TO CZASAMI NAWET NIE MUSIALEM TAK ZWALNIAC..
WIDZE ZE MASZ 15" WIEC MASZ TEN BOL...
NO ALE CHYBA WYGLAD NAJWAZNIEJSZY WIEC ...POMECZYSZ SIE CZASAMI A GLEBA TO GLEBA
POZDRO
sorki za capsa ale ...jakos tak sie wlaczyl po ...pijaku 8)

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2005-08-24, 00:44   

taka jest wlasnie CENA LANSU :wink:

szkoda ze zywych policnatow nie klada :twisted:

Menel 

Wysany: 2005-08-24, 00:53   

eetam..
ja tam do policji nic nie mam..czesciej mnie zatrzymuja i czepiaja sie tego ze...za wolno jezdze i cos napewno kombinuje niz tak jak wiekszosc z was :cenzura: i ..nie kompinuje ;)
hehe
wiec na osiedlu to raczej luz bez pasow,lokiec za oknem, i nawet jak mnie widza to daja sobie luz..

jak lans to juz LANS
8)
pzdr

Rafał 

Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2005-08-24, 02:03   

urbi napisa/a:
taka jest wlasnie CENA LANSU :wink:

dobrze powiedziane !

Go

Wysany: 2005-08-24, 08:05   

cinek_sw napisa/a:

Pułkowniku, a moze da się podnieść środkowy tłumki żeby tak nie rysował ...

No właśnie muszę ogarnąć kogoś z kanałem i może da się coś pokombinować w tym temacie

menel napisa/a:
SPRAWE ZALATWI WIEKSZY PROFIL OPONY ..BADZ RACZEJ FELGA..NA 15"

Mam teraz inne felgi niż na zdjęciu ''15 i opony 205/55 i obcieram tak jak obcierałem :evil: a nie zanosi się w najbliższym czasie żebym zmieniał fele na ''16, czy tym bardziej na ''17...

P.S.
Odnośnie POLICJI, wracam wczoraj od dziewczyny, godzina ok 20:30, więc zrozumiałe, że spieszę się na mecz.. a jako że lubię diabelsko zimne piwo, więc staję samochodem pod jedynym sklepem który takie zmrożone sprzedaje.. czyli Żabką na Karczewskiej... staje dosłownie bo wjeżdżam sobie przez przejście dla pieszych :oops:
Wychodzę sobie zadowolony ze sklepu, a tu psy :shock: :shock: no i dokumenciki... daję prawko i przypominam sobie że dokumenty auta zostawiłem u dziewczyny.. a oni "dokumenty auta poprosimy".. a ja: "panowie, innym razem, spieszę się na mecz".. wziąłem prawko i przez nikogo nie zatrzymywany wsiadłem do auta, wycofałem na przejście dla pieszych i pojechałem do domu... chyba trafiłem też na kibiców ;) , ale jak odjeżdzałem miny mieli niemarne :lol: :lol:

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-08-24, 08:36   

yo!
Oni już znali wynik meczu :D
pozdro

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2005-08-24, 08:45   

Ja tez mam obizone autko nie wiem jak bardzo ale mam 195/55 R 15 i do błotnika jakies 2-3 cm, tył 1cm, i po policjantach jezdzi sie w e dwoje dobrze:) Kata i tłumik mam super podniesione do góry, jak fabryka;)

Acha wracając znad morza 2 osoby full kufer, a nad morzem czesto we 4 + dziecko w foteliku.... No otwieram drzwi w wawie i slysze dzwonienie....
Wjeżdżam do garażu wchodze do kanału.... rura do tylnego co idzie porysowana i "dognieciona" do podwozia....

Cena Lansu:)

A Pułkownik z UB to już wie że na minerską ma jechać w sprawie tłumika:)

Acha, faktycznie chłopak potrafi sie zatrzymać przed "hopką" i biadolić:(

A wiece jak Uno skacze na policjantach??

Go

Wysany: 2005-08-24, 12:05   

KotSylwester napisa/a:

A Pułkownik z UB to już wie że na minerską ma jechać w sprawie tłumika:)

Wczoraj załatwiłem sprawę tłumika, na tzw. "sztukę" ;)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-08-24, 15:53   

No ja ma coś okolo -75mm/-50mm i daje rade, czeba sie przyzwyczaić, poza lansem bynajmniej ja dostrzegam więcej plusów niż minusów . Proponuje twardsze amorki i większe felgi. Ja początkowo dotykałem miską progu, potem przy zjeździe zachaczałem skrzynią i jeszcze czasami strumienica zachaczyła. Od paru dni mam felgi 16" i już jest ok.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

BADYL 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2005-08-24, 16:14   

menel napisa/a:
eeee tam
do wszystkiego da sie przyzwyczaic..ja mam -60/40 i no problem
trzeba tylko delikatnie podejsc do tematu a cisnac na prostej ... po policjantach to mozna cisnac ale polunem :lol:
pzdr

Dokładnie tak jak mówi Menel akurat ze spiacymi policajami nie mam problemu bokiem przejeżdzam i jest git.

deliver S.
[Usunity]

Wysany: 2005-08-24, 22:27   

Polecam przejazd skosem u mnie działa w 100% ..felgi 16 /opona 215/40 obnicha poki co 60/40

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-08-25, 00:08   

menel a jak ty sobie radzi z tym spiącymi policjantami u ciebie pod blokiem??
Ostatnio jak tam byłem.... czyms innym niż bmw usłyszałem zgzyt patrze a tu podłoga sie ***** przytarła :cry:

Go

Wysany: 2005-08-25, 08:32   

kirek napisa/a:

akurat ze spiacymi policajami nie mam problemu bokiem przejeżdzam i jest git.

deliver S. napisa/a:
Polecam przejazd skosem u mnie działa w 100% ..felgi 16 /opona 215/40 obnicha poki co 60/40

No to ja polecam parnikng pod Blue City. Nie ma opcji żeby nie przytrzeć, przynajmniej moim autem :roll:

--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-08-25, 10:28   

Ja mam zawieche -40/-40 ale za to opony mam za małe bo z przodu 195/50/15 a z tyłu 195/55/15 i jedyne co mnie ratuje to przejazd skosem bo tak zawadzam o każdy nawet najmniejszy garb. Najgorsze są właśnie takie jak w blue city czyli krótkie jakieś 20-30cm przez co nie da się ich skosem pokonać ja przez takie rozwiązanie omijam blue city. Ostatnio nawet na stacjach benzynowych między innymi w Lublinie i Władysławowie na statoilu spotkałem garby o długości jakiś 30cm w kształcie góry co za debil to budował musiałem jechać po krawężnikach ludzie patrzyli na mnie jak na idiote.

KotSylwester 

Wysany: 2005-08-25, 10:36   

Tak te są najgorsze....

Ale macie pikawe jak zasówacie i nagle Ci wyrasta studzienka ściekowa zbudowana na górce... i nie ma jak hamować i nie ma jak omijać.... i już czujesz to uderzenie i zasiskasz zęby i wiesz że jak zahamujesz to tylko przód zanurkuje i może być gorzej... adrenalina... serducho szybciej bije a w ekstremalnych sytuacjach oblewa Cię zimny pot..... i łuuuuuuuuuuup!!!

-Skaczesz na bunji?
- nie obniżyłem samochód mam to częściej :)
Ostatnio zmieniony przez KotSylwester 2005-08-25, 10:50, w caoci zmieniany 1 raz  

Go

Wysany: 2005-08-25, 10:45   

Zawsze jak zawadzę o garb, albo wpadnę w jakąś dziurę z moich ust wydobywa się "Jeeeee, k.... jeszcze raz..."
Od razu ciśnienie mi się podnosi, ale jest coś z masochizmu w tym okrzyku

--==maly==-- 

Wysany: 2005-08-25, 10:50   

Haha kocie Sylwestrze my ślełem,że tylko ja to mam :) Wczoraj jak wracałem z nad morza trasą wawa-gdańsk to tam raz są koleiny raz ich nie ma wiesz jak mi się ciepło robiło jak miałem na zegarze ze 160km/h i wpadałem w koleiny podnosiłem się na fotelu i szarpałem za kierownice do góry,żeby tylko nie zawadzić :) A co do studzienek odczucia mam bardzo zbliżone do Ciebie po każdej takiej przygodzie jakoś dziwnie pulsuje mi żyłka w szyi :wink:

KotSylwester 

Wysany: 2005-08-25, 11:16   

Koleiny są mniejsze jak sie wraca przez Toruń, przez Ostródę jest gorzej, z tego co pamiętam. A z Wawy do Władka jest raptem 2 km bliżej przez Ostródę. Mi po powrocie dzwonił wydech bo sie rura do tylenego tłumika doklepała do podłogi....:)

--==maly==-- 

Wysany: 2005-08-25, 11:28   

Ja właśnie wracałem przez Ostróde i była tragedia wiele razy mi ciśnienie podskoczyło jak przy jakiejś większej prędkości rzucało samochodem. E30 strasznie nie lubi kolein jest za wąska chyba. Gdyby popadał jeszcze deszcz to było by nie wesoło musiał bym jechać całą drogę 80km/h.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: