BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Sprężyny zawieszenia...ale problem odmienny zwyczajowego..
Autor Wiadomo
toomasz27
Go
Wysany: 2004-05-20, 12:39   Sprężyny zawieszenia...ale problem odmienny zwyczajowego..

Wszyscy obniżają ... a ja chcę podwyższyć tył auta :)
A konkretnie to chciałbym poprostu żeby to miało jakiś przyzwoity wygląd a nie wlokło "dupą" po ziemii i nie darło opon w nadkolach :(

A wszystko zaczęło się od tego że uległem takiemu "fachowcowi" /nota bene mojemu byłemu koledze/ i dałem sobie "wcisnąć" bubel zwany sprężyny firmy K+F ... Na tym nowym gównie tył stoi niżej albo tak samo jak na oryginalnych 18 letnich sprężynach... bez komentarza...

Cóż... na nówki w serwisie mnie niestety nie stać... (300-400 zł za sztukę sobie życzą :/ ) - może ktoś wie coś n/t rozciągania sprężyn ?

Jak się takie operacje udają?

PepiS 

Doczy: 21 Mar 2004
Skd: Ksiestwo Warszawskie
Wysany: 2004-05-20, 13:06   

polecam kowala na Łodygowej albo teleskopka w Zielonce. Oczywiscie jak jestes z Wawy lub okolic. Peace :!:

toomasz27
Go
Wysany: 2004-05-20, 13:10   

Niestety... Wrocław - mam tutaj kogoś polecanego przez parę osób... najpierw rozciąga sprężyny a później do pieca na 2h w temp. 300stopni je wrzuca...

Anonymous
Go
Wysany: 2004-05-20, 15:40   

pepis - co znaczy polecasz? napisz klarownie czy miałeś z nimi przyjemność i ile Cie to kosztowało
zdrowia,

PepiS 

Doczy: 21 Mar 2004
Skd: Ksiestwo Warszawskie
Wysany: 2004-05-20, 15:51   

kowal mi robil juz sprezyny tylne w e-30 tzn utwardzal i troche podwyzszal. calkiem niezle mu to wyszlo i ze zdjeciem i zalozeniem wzial 250(plus jego czesci). A teleskop to gosc co robi wszystko zwiazane z zawiecha, moge go uznac za speca. Wymienia zawiechy, regeneruje, cuda wianki za rozsadne pieniadze. Jedyny minus teleskopka jest taki ze trzeba sie umawiac z wyprzedzeniem bo sa kolejki do niego.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-05-20, 20:05   

Numer na łodygową mam
thx

fozgen
[Usunity]

Wysany: 2004-05-23, 10:31   sprezyny

ewentualnie jest taki zakład gdzie robią wszelkiego rodzaju spręzyny - do długopisu i do czołgu .wesoła-zielona , przed aqua landem jadąc od strony marysina przy cmentarzu , winkiel w lweo , winkiel w prawo i jeszcze na tym winklu w prawo 30 m i po lewej mamy zakład . tel nie znam ale sie dowiem .
zna sie facet na rzeczy - dałem mu swoje do rozciągnięcia i bo dzieki takim :cenzura: tarłem o asfalt , 2 godz , 60 zł i sam sobie spręzynki w 45 min założyłem , teraz pomyka dobrze i równo stoi ale w 4 osoby troche za niska na nasze drogi ,

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-05-23, 12:14   

W E34 mam tez sprezyny K+F ale wzmacniane - nie wiem jak do E30 ale tez powinny byc - i jest super - auto poszlo wzgledem serii w gore jakies 2 cm :) .

toomasz27
Go
Wysany: 2004-05-23, 16:07   

Tylko że ja mam 7 E-23 ... i w moim przypadku K+F okazało się totalną pomyłką... a wzmacnianych K+F nie produkuje do niej... :/

Grzesio 
BMW Power

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2004
Skd: Lublin
Wysany: 2004-05-29, 18:19   

Możesz spróbować włożyć gumy w sprężyny, trochę się podniesie, ale i usztywni, koszt 5 zł szt.

E30 325iS '87 M-Technic II http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8560 - sprzedane

E34 530i V8 '94 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31236

E30 318i '88 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36500 - sprzedane

E46 320td '02 Compact - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=411671

G-STYLE SQUAD* :D
*grupa LANS SQUADu

toomasz27
Go
Wysany: 2004-05-29, 22:37   

Tak...znam temat gum między zwoje sprężyn... ale to jednak "lipa" - po pierwsze nie sądzę abym 3 czy 4 cm podniósł auto wkładając taką gumę między zwoje a druga sprawa - w tym momencie biorąc na logikę te 2 zwoje sprężyny przestają pracować i całe obciążenie przenosi się na pozostałą część sprężynki... co napewno nie działa korzystnie :/

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: