Nikt nie twierdzi że jeździ przepisowe 50km/h po mieście czy 90 poza nim, ale wyścigi po mieście, hmmm to nie to... zbyt niebezpieczne, a mistrzowie prostej. hmmm jesli jezdzą po miesie lub pod nim to tez głupota, a jesli jezdza po drodze "zamknmietej" dla ruchu pieszego na ktorej nikt nie wyjdzie bo nie ma skąd (np. Nasz Fire) to juz troszke lepiej, ale miasto jako budynki, ruch pieszy + wyscig = głupota...
Dlatego do szaleństw i poznawania zachowania się auta w roznych sytuacjach preferuję tor wyscigowy bądź kartingowy, bądź lotnisko...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
tylko powiedzcie mi ile km. robice po tych torach a ile po ulicy ?
druga sprawa ...tych dwóch kolesi scigających sie francuzami..widzicie cos bardzo niebezpiecznego na tym filmie ...powiedzmy bardziej niebezpiecznego od szybszego ruszenia ze swiatel na miescie na dwa auta, juz nie wspominając o "beemkowych" wyscigach choćby na fire czy przejazadów "naszych kolumn" na jakikolwiek zlot , spotkanie..... zalatuje mi troche hipokryzją Panowie
_________________ E-36 325 TDS
beemka bawara nowa czy stara to jest wlaśnie to co chłopaków dziś jara
Mówisz cały czas o ruchu pieszych, w dzień jedziesz sobie średnio 60-70km\h po prostym odcinku w mieście i w każdej chwili na droge może Ci wyskoczyć dziecko lub znikąd ktoś wlezie na pasy, pewenie ktoś powie że zawsze zwalnia przed pasami hehe, wyprzedasz poza terenem zabudowanym i też może jechać rowerzysta z drógiej strony. Droga jest takim miejscem gdzie niebezpieczeństwo jest o każdej porze niezależnie czy jest środek nocy czy środek dnia. A zagrożenie nie stanowią tacy co sie ścigają po nocach bo o nich najmniej słychać bo tak sie składa że narażają swoje życie a zacznijmy tępić takich co pod wpływem alkoholu jeźdzą lub takich co mają samochody z załatwionym przeglądem w których hamuje jedno koło a z opon wystaje dętka
Wyscigi na cwiartke w miescie OK ale tylko tak jak wczoraj chlopaki zrobili w Tarnowie tzn. pojechali na jedna z wiejskich drog, na ktorej jest nowy asfalt, z prawej las z lewej las, dogadali sie z drogowcami, ktorzy im zamkneli calkiem dosc dlugi odcinek i wtedy hulaj dusza.
A nie jak na filmie gdzie debile nawet nie zastawili drogi z drugiej strony i ten Saxo malo nie uderzyl w Passata. A co gdyby w momencie gdy wyjechal Passat on nadal szedl by rowno z Pugiem i nie mialby gdzie sie schowac.
Samochód marki BMW wymaga od swojego użytkownika dużej wyobraźni - tylny napęd i zazwyczaj ponadprzeciętne osiągi, oraz sportowy sposób prowadzenia.
Dlatego też umieściłem ten film na forum , abyście byli mądrzejsi od jakichś tam pajaców, którzy w środku dnia urzadzają sobie głupie zabawy, niebezpieczne dla życia ich samych i innych.
Każdy z nas myślę lubi współzawodnictwo, ale rozsądnie. Ja proponuję mały test, uruchomcie wyobraźnię - jedziecie sobie jakąś ulicą w Wawie, czy innym mieście, z prędkością dajmy na to 120 km/h, bo wiem przecież, że tak po miescie potraficiejechać (nie wciąż, ale choć chwilę) i wyobraźcie sobie, że z chodnika, czy z bocznej uliczki, czy wyskakuje dziecko, czy inny samochód - prawdopodobnie jestescie bez szans na ucieczkę, czy wyhamowanie. I co wtedy-- taka, czy inna ale TRAGEDIA!!!! Albo wy zostaje kalekami, albo giniecie, albo ktoś inny z waszego powodu traci życie.
Daleko szukać nie trzeba - miałem taką sytuację bodajże wczoraj - wypadł mi na ulicę dzieciak z piłką....Na szczęście miałem jakieś 60,70 na blacie i skończyło się dobrze.....Uffff!
Nie ma się co kłocić tylko zdać sobie sprawę, że każdy ma tylko jedno życie i nie jest to niestety ( a może na szczęście )gra komputerowa....
Pozdrawiam
Samochód marki BMW wymaga od swojego użytkownika dużej wyobraźni - tylny napęd i zazwyczaj ponadprzeciętne osiągi, oraz sportowy sposób prowadzenia.
Dlatego też umieściłem ten film na forum , abyście byli mądrzejsi od jakichś tam pajaców, którzy w środku dnia urzadzają sobie głupie zabawy, niebezpieczne dla życia ich samych i innych.
Nie ma się co kłocić tylko zdać sobie sprawę, że każdy ma tylko jedno życie i nie jest to niestety ( a może na szczęście )gra komputerowa....
Pozdrawiam
przychylę się do słów autora... i proszę was przeanalizujcie ten film dokładnie , włączcie swoją wyobraźnie i mierzcie siły nad zamiary... pozdrawiam i zamykam bo robi się z tego big shit....... sugestie na PW 8)
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)