BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
przyciemnianie szyb- folia
Autor Wiadomo
southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2005-06-25, 17:05   przyciemnianie szyb- folia

witam
z tym ze ida straszne upały:D mam na oku zalozyc folie przyciemniajace do swojej e30 coupe.. nie chce wyjmowac szybki i mam pytanie..czy da rade ladnie i w miare starannie zalozyc folia na TYLNEJ i przednich bocznych BEZ ich wyjmowania??? (na tylnych bocznych nie ma problemu) ktos probgwal?
chce kupic folie z najchetniej z allegro (w miare przystepne ceny. np http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=54534287 ) co o tym sadzicie? wiem ze za nic w swiecie nie dorownaja piecowo przyciemnonym szybkom..
pozdrawiam

Prezes_ 
BMW AutoKlub Polska

Doczy: 26 Gru 2004
Skd: WPR
Wysany: 2005-06-25, 17:15   

nie rób tego!!
tylne boczne jakoś ujdą, nawet da się ładnie, ale tył to porażka... :evil:
nie wydawaj kasy. Pozbieraj i za ok. 400zł zrobisz profesjonalnie całe auto (5 szyb). :wink:

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2005-06-25, 17:31   

Jeśli nie wyjmniesz tylnej i używając takiej folii to zapomnij...że będzie to ładnie wyglądać!!!
Ja ostatnio przyciemniałem u siebie... wyjmowałem wszystkie szybki (3tylne) powiem Ci, że jeśli możesz odłożyć trochę kaski na ten cel to zrób tak jak proponuje prezes bo jest z tym od #$%$@$ roboty i nerwów ... przy tanich foliach (nie są termokurczliwe) tylną musisz robić z 2 kawałków. Mi wyszło całkiem nie źle, ale nie chciał bym już tego nigdy powtarzać!!!!

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-06-25, 17:52   

ja boczne i tylna wyciagalem, nawet nie bylo tak zle na bokach, jakos to nawet wyszlo..
ale tylna to jest poraznka, ja nie musialem robic z 2 kawalkow, kupilem 75cm wysokosci folie i pieknie weszla, tylko ze ona na dole jest taka zaginana i tam wlasnie sie robia bable powietrza, wyglada to srednio srednio,ale moze byc..
jak bedziesz dokladny to powinienes dac rade, ja jak juz nalozylem na pomoczona szybe, to po wyciagnieciu wody(proponuje to plastikowa sciagaczke co daja owinac szmata i tak dopiero dociskac bo sie rysuje) a potem ogrzewalem suszarka i resztki wody wyciagalem szmatka...
ale tak czy inaczej bez wyjecia to raczej ciezko, boczne to moze ale tylnia to nie ma szans, szczegolnie na dole..

mgr inż. Jędrek ;)

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2005-06-25, 19:03   

Tą ściągaczkę najlepiej zastąpić gumową np od mycia szyb.
Tylko po skończeniu czasem od razu ich nie zakładaj! Najlepiej postaw je na ok 20 godzinek w jakimś ciepłym miejscu ( jak jest słonecznie i gorąco to daj je np na słońce) żeby dobrze folia "doszła".

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: