BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
??Elektryka??
Autor Wiadomo
Brychu
[Usunity]

Wysany: 2005-06-24, 22:19   ??Elektryka??

Mam problem z elektryką a dokładniej z szybą kierowcy. Po zimie nie chce sie odsunąć w ogóle jest to dość uciążliwe jak sami wiecie. Nie wiem w czym problem bo chyba nie jest możliwe żeby silniczek padł czy ktoś z was miał podobny problem??

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-06-25, 00:29   

no wiesz jak nie rozbierzesz, nie sprawdzisz silnika, bezpiecznikow to troche ciezko bedzie ci pomoc :) najpierw sprawdz usterke od strony elektrycznej - pozniej zdejmij tapicerke z drzwi i zobacz czy nie ma uszkodzenia mechanicznego.

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2005-06-25, 00:39   

popsprawdzaj czy wszystkie kabelki i wtyczki sie trzymają.
zdejmij boczek i sprawdź czy szyba opuści się jak podłączysz ją na krótko pod 12 V
dla pewnosci posmaruj wszystkie ruchome części smarem lub czyms innym smarującym

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Pomg: 15 razy
Doczy: 10 Cze 2005
Skd: radzyn
Wysany: 2005-06-25, 09:07   

proponuje zaczac od wlacznuika najpier zewrzyj kabelki dochodzace do niego czasami najprostsze rozwiazania daja oczekiwany efekt a czlowiek sie nie narobi jak glupi :D

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-06-25, 09:46   

Miałem identyczny problem, jak przyciskalem włącznik to coś tylko tykało i nic, sprawdz czy prąd dochodzi do silnika jak tak to zdejmij silnik i rozłóż go tak żeby dostać sie do środka, tam na takim bolcu kręci sie ten wirnik czy jakoś tak i to czeba elegancko wyczyścić i nasmarować, koleś mi mówił że zdarza sie to często w tych typach silników zwłaszcza jak masz 20 latnie auto . U mnie pomogło i działa :D :D :D

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Brychu
[Usunity]

Wysany: 2005-06-25, 09:58   

dziś sie wybieram do brata który ma posesje i garaż bo ja takowym nie dysponuje i podłube przy tym, zobaczymy co z tego wyjdzie

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-06-25, 23:11   

bolce w łączeniu wiązki pomiędzy drzwiami i budą (gniazdo jest na przednim słupku pod osłonką gumową) lubią sobie czasem zaśniedzieć i przegnić, bo tam jest najbardziej newralgiczny punkt jeśli chodzi o wilgoć, której w zimie pod dostatkiem - wtedy nie styka

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: