BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
DAS - ide na rozmowe 23.06. - co sadzicie
Autor Wiadomo
yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2005-06-21, 16:47   DAS - ide na rozmowe 23.06. - co sadzicie

http://www.das.pl

Witam jestem w czwartek na 17:30 umowiony na rozmowe w sprawie wykupienia pakieru ochrony prawnej na Rekina :) koszt 242zł rocznie, nie majatek, ale zawsze to jest 50l Pb95 :D

Czy ktos z was kiedys wspolpracowal z nimi :?:
Jak dziłają :?:
I czy to wogole się sprawdzaw w praktyce :?:
O co ich pytac:?:

No bo sami wiecie jak jest z autami powyzej 20lat :( ja w niego wloze 5k zł a mi jakis gosc polonezem wjedzie i wyplaci mi PZU 400zł bo to stara auto :(

Z gory dzieki za pomoc:)
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2005-06-21, 17:46   

Niestety nie znam tego towarzystwa ubezpieczeniowego. Ciekaw jestem na czym dokładnie polega całe ubezpieczanie. Trzeba by było wgłębić się w status prawny tejże firmy.
Nie lepiej zarejestrować samochód jako zabytek ?;-) I potem w razie uszkodzenia auta ciągnąć z ubezpieczenia czy coś ?:)

Bad_Boy 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 16 Kwi 2005
Skd: Germania
Wysany: 2005-06-22, 00:19   to nie tak

oni w razie wypadku prowadza za Ciebie twoja sprawe- to Ich prawnicy- pilnuja zeby odszkodowanie bylo wyplacone w terminie i jak najwyzsze. Polecam.

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2005-06-22, 00:27   

yoshi sluchaj! ja mam egzamin z matmy w czwartek wiec mozemy sei umowic ze ty bedziesz trzymal kciuki za moja matme a ja za twoje dobre zalatwienie sprawy :wink: 8)

już nie Mczy.

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Wysany: 2005-06-22, 08:28   

hehe dobre :D mozemy trzymac za siebie kciuki :)

teraz tak firma zajmuje sie ofrona cywilno prawną ciebie i twojego auta w razie nieszczescia z twojej winy lub nie :) a także w sprawach takich jak zabranie dowodu rej. itd.

druga sprawa auto w wieku 23 lat nie kwalifikuje sie jako zabytek :( po za tym nie wiem czy wiecie ale gdy rejestrujesz auto na "zolte" to wspolwlascicelem staje sie PANSTWO POLSHE :!: :twisted: i w momencie gdy ty rozwalisz takie auto to wtedy moga Ci nawet zalozyc sprawe o odszkodowanie (PANSTWO) :evil: - wiec dla auta na codzien raczej sie to nie nadaje :(

wnioskujac po waszych wypowiedziach wiecie tyle co ja albo mniej :P no dobra juto po 17 wszystko sie wyjasni - to napisze :D
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Jawor
[Usunity]

Wysany: 2005-06-22, 10:15   

tak Yorschi do tego autem nie mozna przejechac wiecej niz 20tys km rocznie...ogolnie moim zdaniem przepisy rejestracji zabytkowych pojazdów w Polsce sa odstraszajacego i dlatego jest ich w sumie mało..., co do ubezpieczenia z tego co piszesz to oni własnie beda walczyc o jak najwyzsze odszkodowanie dla ciebie..tylko z tego co wiem rekin e21 jest wyceniany na 2000zł...takze w razie szkody max tyl bys dostał i oni nic na to nieporadza..nie wiem mi sie wydaje ze ta firma jest raczej nie dla ciebie...choc w sumie cena tej umowy jest wspołmierna do korzysci jakie wyciagniesz..koszt mały a korzysci jeszcze mniejsze..no chyba ze notorycznie sie rozbijasz lub zabieraja ci dowod...ale patrzac na twoje auta watpie ze tak jest...

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Wysany: 2005-06-22, 10:24   

hehe w mojej karierze udalo mi sie raz walnac beemka z mojej winy w znak drogowy wiec nikt nie uciepial, ale niestety przynajmniej raz w roku mam zonka z innymi kierowcami typu polonez czy lanos :(

i strasznie mnie to irytuje :( bo kurde ile mozna, mam dosc walki o swoje z ubezpieczalnia :(

a ja czytalem posta o dzwonie E21 z Polonezem w Toruniu to az mi sie cieplo zrobilo :( a nie chce by sie okazalo ze rekisa ktorego mam z '82 wjedzie mi jakis dupek i przesunie slupkia a ubezp. powie pozostalos - szkoda 500zl :evil:

P.S. Wiem, ze glupio zakladam iz ktos mi rozwali auto, ale wole dmuchac na zimne :D
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Wysany: 2005-06-24, 07:38   

Wiec byłem pogadalem prawie godzine :)
zestakuje umowe i wam podeślne na forum :) Po rozmowie mam calkiem dobre odczucia :D
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2005-06-24, 10:25   

ty to ciekawe jak poszla moja matma.. bo z ta babka to wszystko jest mozliwe..

już nie Mczy.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: