BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Mandat dla BMW
Autor Wiadomo
artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-08-28, 23:00   Mandat dla BMW

Dzis rano jechałem do W-wki i wpadłem na radar w jednej z miejscowości ( jakis zamyslony jechałem + polonez nieoznakowany). "Pan oficer" podchodząc do mnie mówi : oooo kierowca BMW ... prosimy , prosimy (zacierajc ręce) ... ledwo wybłagałem na 2 stowki mandatu .... ( 107 km/h ). No przepraszam a gdybym jechał POLONEZEM to ciekaw jestem czy taka sama była by z nimi gadka ... ?? ?

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2004-08-28, 23:10   

Jakbys jechał polonezem to stwierdziliby ze maja popsuty radar hehehehe a co do mandatów dla kierowóc BMW to normalka a jak jeszcze im cos powiedz to cie zgasza tekstem ze takim beemek unich po parkingach to setki stoja.

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2004-08-29, 00:38   

LUKAS napisa/a:
Stereotypy... :evil:

Ja i moi znajomi prawie zawsze mamy problemy z Władzą :( , ale zdarzają sie też tacy, co mają pojęcie i z nimi można jeszcze porozmawiać, na temat beemek i mniejszej kwoty 8) mandatu :D

Miki 

Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-08-29, 01:42   

LUKAS napisa/a:
Stereotypy... :evil:

A WEDLUG MNIE DUZO ZALEZY OD UMIEJESTNOSCI PRZEKONYWANIA I OD HUMORU POLICJANTA...

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2004-08-29, 02:00   

yo!!!
Glinarze to frajerzy :!: przelewaja paliwo w baniaki żeby swoim prywatnym wozem pojeździć co za dupki i jeszcze sugerują łapówki za mandat mam wiele nagrań z tych zdarzeń :!: Ogólnie lepiej sie nie kłucić tylko pisać odwołanie masz wtedy 50% mniej mandatu :!:
pozdro

Max 

Doczy: 02 Cze 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2004-08-29, 09:39   

Popieram - mnie pewnego razu zatrzymał jeden mundurowy w Transporterze i chciał wlepić 300zł i podać do sądu grodzkiego za ruszenie na pomarańczowym świetle i zbyt szybką jazdę na rowerze (około 4x km/h) - śmiechu warte :lol: :lol: :lol:

artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-08-29, 11:46   

kirek_e30 napisa/a:
Jakbys jechał polonezem to stwierdziliby ze maja popsuty radar hehehehe

z tym sie zgadzam w 100 % :P :P

a co do policji i ich wyczynów to brak słóww ...

Marcin 
Nurburgring Fan

Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-08-29, 17:26   

A co z taryfikatorem? W takiej sytuacji niewazne czy BMW czy Polonez. A moze sie myle?
P.S. Ostatnio przekonalem policjanta zeby mi nie wlepial mandatu na 450pln ( 31km/h ponad + braciak z tylu bez fotelika).
Nie wszyscy stroze prawa sa tacy jak opisujecie. Czesto mozna spotkac takich, ktorzy dadza sie przekonac o ile tylko dobrze to rozegracie. Na potwierdzenie tych slow dodam, ze odkad mam BMW cztery razy grozil mi mandat i od wszystkich udalo mi sie wybronic.
P.S. 2. Serdecznie pozdrawiam tych policjantow, ktorzy mi darowali kare!

PepiS 

Doczy: 21 Mar 2004
Skd: Ksiestwo Warszawskie
Wysany: 2004-09-03, 11:11   

piOTer_W napisa/a:
SmasherE30 napisa/a:
Nie nie nie Piotruś ... regulaminu punkt 19ty 8)
Chyba że ktoś to juz kiedys gdzies zamieścił. ale jesli to ma się na naszym forum znaleźć po raz 1wszy to zabronione. Prywatnie możecie sobie przesłać :roll:

ale ja nie chcę oglądać filmów łamiących prawo, ani tym bardziej świadczących o tym, że jakikolwiek nasz beemkowicz je złamał, tylko filmy na których prawo łamią inni - internet jak każde inne massmedium służy m.in. do piętnowania nagannych zachowań przedstawicieli władzy
- sugerowanie przez gliniarza łapówy to przestępstwo tylko z jego strony, chyba, że klubowicz takiej sugestii ulegnie - więc uważam, że pokazanie takieego filmu nie musi stanowić naruszenia pkt. 19 regulaminu teego forum.

Mcinek1 napisa/a:
...Nie wszyscy stroze prawa sa tacy jak opisujecie...

- to zależy gdzie - wierz mi, że nie zawsze wystarczy dobra gadana - niektórzy liczą na "finansowe wsparcie" do niskiej pensji w budżetówce, a niektórzy mają z tego poprostu frajdę (chyba, że mam zbyt słaby dar przekonywania - co niewylkuczone :roll: )

moim zdaniem to ze korzuch e30 umiescilby link do dowodow ze to wladza lamie prawo to nie zlamie 19pkt regulaminu, a jestem za tym zeby to zrobil (umiescil link ma sie rozumiec) :twisted:

korzuch 

Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2004-09-03, 11:42   

yo!!
He he ja tez jestem na tych nagraniach co wiąze sie z tym ze dostał bym akt oskarżenia o świadome łapówkarstwo co jest dla mnie równoznaczne ze zwolnieniem z pracy wiec jak juz uporam sie ze wszystkim bedzie troche materiału na moim FTP ale to jeszcze troche :wink:

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Wysany: 2005-06-22, 16:27   

Dostałem dziśmandat za przekroczenie prędkości, jechałem 97km/h tam gdzie wolno 50km/h :evil: + 8 punktów

A teraz żeby było śmieszniej to jechałem polonezem i nie było że biedny studen jestem i wogóle... nawet mi auto przetrzepał frajer jeden :evil:

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Wysany: 2005-06-22, 17:37   

korzuch jak takis hardy to czemu dajesz im zarabiac??
jakbys jezdzil spokojnie i wszyscy inni podobni to nie mieliby od kogo brac bo nikt by nie lamal prawa...
chcecie walczyc z systemem i go zmieniac to zacznijcie od siebie, latwo sie wbija na wszystkich wkolo ale my zawsze jestesmy swieci...
rzeczywisice kwestia przekroczenia predkosci o 50 km/h to pikus, powinni za to ordery dawac i bony na darmowa wache..
nie mowie, sam tez nie jezdze 50 po miescie, ale dostosowuje predkosc do warunkow, o 15 raczej ciezko ponaciskac, chociaz czasami mozna, ale zawsze w glowce pali sie lampka ze cos z zza zakretu moze wyskoczyc..
za to w srodku nocy prawdopodobienstwo to spada niemalze do 0...
ale to wciaz Ci zli i niedobrzy policjanci...
a z ciekawosci zobaczcie co sie dzieje z autem przy predkosci 50 i przy predkosci 100, porownajcie sobie drogi hamowania, obejrzyjcie jak wygladaja ciala potraconych ludzi...
nie mowie o zabiciu siebie, bo to akurat najlepsze co moze byc w takim wypadku, ale wyobrazcie sobie ze zabijecie dziecko, albo je osierocicie...
ale to policjanci sa frajerami i trzeba na nich glosno krzyczec...juz mam dosc takiego pisania, ale az sie dziwie ze ja majac 20 lat potrafie niektore sprawy przemilczec a wy musicie to wykrzyczec, jak to szybko nie jechalismy po miescie...

mgr inż. Jędrek ;)

LUKAS 
Klubowicz

Wysany: 2005-06-22, 17:56   

Center, czy na drodze dwu jezdniowej o dwuch pasach ruchu dla każdego kierunku, z barierką rozdzielającą obie jezdnie i nawierzchni niczym z toru jechałbyś 50 km/h :?: :?

Bo własnie na takiej drodze mnie zgarnęli, moim zdanie ograniczenie prędkosci na takiej drodze do 50km/h to delikatnie mówiąc nieporozumienie... wiec nie filozofuj mi tutaj że szaleję, bo pewnie nigdy w życiu nie widziałeś tej drogi...

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2005-06-22, 18:03   

center napisa/a:
korzuch jak takis hardy to czemu dajesz im zarabiac??
jakbys jezdzil spokojnie i wszyscy inni podobni to nie mieliby od kogo brac bo nikt by nie lamal prawa...
chcecie walczyc z systemem i go zmieniac to zacznijcie od siebie, latwo sie wbija na wszystkich wkolo ale my zawsze jestesmy swieci...
rzeczywisice kwestia przekroczenia predkosci o 50 km/h to pikus, powinni za to ordery dawac i bony na darmowa wache..
nie mowie, sam tez nie jezdze 50 po miescie, ale dostosowuje predkosc do warunkow, o 15 raczej ciezko ponaciskac, chociaz czasami mozna, ale zawsze w glowce pali sie lampka ze cos z zza zakretu moze wyskoczyc..
za to w srodku nocy prawdopodobienstwo to spada niemalze do 0...
ale to wciaz Ci zli i niedobrzy policjanci...
a z ciekawosci zobaczcie co sie dzieje z autem przy predkosci 50 i przy predkosci 100, porownajcie sobie drogi hamowania, obejrzyjcie jak wygladaja ciala potraconych ludzi...
nie mowie o zabiciu siebie, bo to akurat najlepsze co moze byc w takim wypadku, ale wyobrazcie sobie ze zabijecie dziecko, albo je osierocicie...
ale to policjanci sa frajerami i trzeba na nich glosno krzyczec...juz mam dosc takiego pisania, ale az sie dziwie ze ja majac 20 lat potrafie niektore sprawy przemilczec a wy musicie to wykrzyczec, jak to szybko nie jechalismy po miescie...

Prawda center! Tylko wiesz... nie którzy (ja też) mają już dosyć tego "uczulenia na BMW"!!! Inni to święci?! Np na 10 dyskotek na jakie pojechałem prawie za każdym razem (8 razy) "trzepali" mi samochód, dziwne, że jak jadę kumpla Renówą raz była tylko "rutynowa" kontrola, że nie wspomne o (że tak powiem)dowalaniu się! albo, że niby "jak kogoś stać na BMW to mandat nie jest jakąś tragedią". I fakt faktem idzie się dogadać albo trafić na spox policjantów... ale baaardzo rzadko! A mentalność jest taka że: BMW...np nasze E30; ciemne szyby; "młodziaki"= brak chęci gadki na samym początku... tylko czemu :?

Daniel 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2005-06-22, 18:04   

Ja równiez otrzymałem ostatnio mandat. Ale za co, za jazdę bez zapiętych pasów. Co naśmieszniejsze sytuacja wyglądała tak:
jadę sobie, a tu zaczynają "mrugać", że koeldzy stoją. To ja oczywiście zwolniłem. Okazało się że stoją bez radaru. Jak ich minąłem to zobaczyłem we wstecznym lusterku, że chłopaki biegna do bryki.Patrzę, a oni ruszają za mną.To ja w pedał (skończył się teren zabudowany). I tak sobie jadę 140.Znów spoglądam w lusterko, a oni juz na "kogutach" dają. Hmm zwalniam i dochodzą mnie. W trakcie wypszedzania wyjmują lizak za okna i ""proszą mnie żebym zjechał na pobocze. Podeszli do mnie ja odpinam pasy i wychodzę z auta. No i wiadomo co było.Trzepanko auta, że niby światła stopu czarne itp. Jak juz nie mieli się do czego przyczepić to mówia, że się mandacik należy 100 zł za jazdę bez pasów (a jak ich mijałem jak stali to oczywiście zapiąłem pasy). I oczywiście mówią mi że mam prawo odwołać się do sądu ale jak się odwołam to zaczną się &^%$#@# do mnie. Więc szczęsliwy powiedziałem, że przyjmuję mandacik.
Ciekawe czy wszystkich ganiają na "sygnale" za niezapięte pasy :twisted:

Marcin 
Nurburgring Fan

Doczy: 10 Sie 2004
Wysany: 2005-06-22, 18:09   

A ja mysle, ze Center ma sporo racji tylko trudno to do niektorych dochodzi.

Lukas, nie Policjant tylko jakis tam zarzadca drogi postawil ten znak, napisz petycje, wyjasnij i moze zwieksza limit :D

PZDR

P.S. Wszystkich unieszczesliwionych przez policje zapraszam we wrzesniu na Tor Kielce. Bedzie mozna grzac ile fabryka dala bez obaw, ze was przetrzepia albo shaltuja za predkosc. Tylko czemu na razie tak malo chetnych. Czyzby dziurawe ulice byly lepsze na smiganie niz tor???

LUKAS 
Klubowicz

Wysany: 2005-06-22, 18:22   

Marcin, ale to policja tm się ustawia...

Mnie tylko raz (narazie) gonili nasygnale, jak tym samym poldolotem przejechałem na pomarańczowym świetle przez skrzyzowanie w wawie, naszczescie tłumaczenie "że jak bym zaczął hamowac to renówka trzymająca mi się na tyłku wjechałaby we mnie" (a tak było naprawde) dały efekt w postaci tylko upomnienia...

dlatego nie twierdzę że wszyscy gliniarze sączepliwi i wredni, ale tych wporządku, jest mało :(