Wysany: 2005-06-14, 22:44 wywższanie sie - dyskusja
Yo
Dzis wywiazała sie rozmowa na temat aut typu BMW i posiadaczy przedniego napedu posiadacze przedniego napedu stwierdzili jednoglosnie ze auta BMW (stare roczniki) i ich kierowcy wywyższaja sie ??Co sądzicie o tym?
pozdrawiam he he he
No jasne, że mamy w końcu trzeba posiadać pewne umiejętności, żeby dobrze prowadzić takie bryczki... szczególnie zimą 8)
przedni napęd... to nie tooooo...`
jak dla mnie to nie ma sie o co spierac..
bo zazwyczaj jak mowimy o przednionapedowkach to mamy na mysli autko typu sc, cc, czyli male,oszczedne i niekoniecznie mocne 8) silnik..
a my z racji tego ze mamy bmw, pogodzilismy sie z tym ze pali 15 w miescie i to zaden wyczyn, i silniki typu 2, 2.5 i wyzej to norma...
wiec mysle ze jedyna dyskusja jaka moze byc to wg mnie na temat lubienia 'malych' i 'duzych' aut..
jedni lubia male, my lubimy duze, we wszystkich znaczeniach i tego nie zmienimy
bo jakos nie chce mi sie wierzyc ze bedziemy bardzo sie sprzeczac z gosciem ktory ma przedni naped i 300 KM...czyz nie?
dla mnie to 2 rozne ligi, i z tym czy lubi sie 1 czy 2 trzeba sie urodzic, dla mnie niewyobrazalnym jest posiadanie seicento, moze i patrze czasami z 'gory' na posiadaczy takiego, ale to przez to co napisalem wyzej...
nie wydalbym 20 tys na male mlode autko jak moglbym miec za ta kase 635 CSi 8) chocby palila 100/100
Mysle ze to taka niedojrzałosc ludzi ... Ci ktorzy tak twierdza to wiedza o kierowcach BMW mało albo wcale, jeden lubi honde inny daewo a jeszcze inny BMW kazdy ma prawo do oceny, wiekszosc z nas krytykuje przedni naped tak i kto inny krytukuje np BMW, ale wiadomo i kazdy to zna z wlasnego zycia ,ze trafiaja sie tzw "lanserzy" ktorzy maja stare BMW po przejsciach zmeczone wiekiem i worza sie niesamowicie!!! mnie osobiscie drażni takie cos i ja strasznie nad tym ubolewam takie akcje maja miejsce )) Ja osobiscie ganiam tez małym autkiem z przednim napedem i jakos sie tego wcale nie wstydze, kazdy jedzi tym czym lubi i co jest w danej chwili mu potrzebne. pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
ale tu nie chodzi o same sc czy cc !
chodzi raczej o samochody pokroju peugeota 206, fiesty itd itd - za ta kase co masz beemke mogl bys miec auto nowsze i "ladniejsze" (moim zdaniem brzydsze ) jedni beemki uwazaja za starocie co juz sie wysluzyly a inni za bostwo ! ja np wole takie bmw co ma 15 lat bo wiem ze moze przejechac jeszcze dobre pare tys km i w razie wypadku jest czym bic a nie fieste ktora zacznie sie zaraz sypac a jak niedaj boze w cos walne to beda mnie zdrapywac z kierownicy !
duzo ludzi ma poglad : nowe auto = wspaniale auto, a to jest $%^&* prawda !
pozdrawiam !
BMW POWER
Wysany: 2005-06-15, 08:06
a mi się wydaje, że nikt normalny nie będzie się wywyższał, a z drugiej strony nikt normalny nie będzie twierdził, że kierowcy bmw sie wywyższają, bo to się nazywa generalizowanie i jest zwykłym pieprzeniem głupot, więc nie należy sie tym przejmować
dokładnie tył to tył (RULES )a przód to przód, to dwie różne bajki, ale jedno jest pewne duzi chłopcy lubią zabawę na maxa, a tylko tylny napęd może to nam zapewnić...
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
A ja powiem krótko: >> jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki<<
A o gustach się nie dyskutuje i nie ma co się zacietrzewiać.
Pozdrowienia i całuski - M.
_________________ Nothing else matters!
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-15, 21:12
Moje zdanie Kazdy naped ma swoje plusy i minusy i czy przod czy tyl....
Kiedys mialem szczescie byc na rajdzie i stac w odleglosci paru metrow HOLKA...i tez wlasnie cos bylo o napedzie..HOLEK powiedzial tak tyl naped to tylko tyl...prawdziwa frajda jest przy 4*4....
A co do wlasnych odniesien to dzieki bogu ze tylko pare bryk ma tylni naped bo jak widze ludzi w zime hamujacych silnikem to z tylnim napedem dawno by juz spoczywali pare metrow pod ziemia
Sadze tak ze przod lepiej wyciaga autko z zatretu...a tyl lepiej go w ten zakret wprowadza:)