Jak dla mnie to te 18 tyś za tą m3 wydaje się bardzo dużo. Na Allegro za 25-30tyś można kupić m3 e36 lub nawet m5 e34. Wiem, że to inne samochody ale moim skromnym zdaniem nieco lepsze.
Biały tylko pamiętaj że w przeciwieństwie do e36 M3, e30 M3 to klasyk i rarytas w każdym calu, powiedziałbym nawet auto kultowe które ma duszę, ma to coś, to coś co zatraciło e36 (niestety ), także cena jest jak najbardziej uzasadniona, tak tak niektóre mażenia są bardzo kosztowne
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Biały ....E36 M3, E34 M5 , nawet e39 M5, e46 M3 itd- odpowiedz sobie ile tych aut jeździ w Polsce,a ile jest E30 M3 i wtedy wyjeżdżaj z takimi opiniami...Boże widzisz, a nie grzmisz....
A co do spalania i pojemności, no to co z tego? Wynikałoby, że jeżeli samochód ma 400 KM, to pali 40 l/na sto....To bez sensu....Pojemność i moc nie są wprost proporcjonalne do spalania....Fakt, że im większa pojemność itd.itd....ale nie aż tak...
To jest klasyk jedyny w swoim rodzaju - w latach 80-tych najlepiej prowadzące się auto świata ! Zauważcie , że cena dobrego egzemplarza jest wyższa od niejednej E36 M3 , stosunkowo E30 M3 jest drozsze od E36 M3 .
Tak ostatnio sobie przeliczałem to żeby takiego cukiereczka sobie ściągnąć Z Niemiec to trzeba dysponować 35 tys. PLN taniej za dobry stan się nie da !
Ludzie nie gadajcie tu o spalaniu jeżeli któs jezdzi takim autem to chyba stac go na wache nawet jezeli ona jest tak droga .
A z E36 M3 to jest tak kążdy zakłada pakiet M3 i jakieś lamusy myśla , że to jest prawdziwa M3 a tak naprawde to pod maska siedzi przeważnie 1,8IS 2,0 albo 2,5 a w kwadracie tak prosto sie nie da ! Zderzaki , poszerzenia , zawieszenie no i ten charakterystyczny tył wraz z klapą bagażnika niewspominająć o silniku itd to detale które wg mnie sa nie do podrobienia przez firmy tuningowe - a jak cos robia to wychodzi z tego wiocha ..... aż żal d...e ściska .
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
M3 E30 to niewatpliwie klasyk!!!
Osobiscie wolalbym chyba miec M3 E30 niz E36. Mimo że E30 ma tylko 4 gary...
Jeśli chodzi o spalanie, to ludzie a kogo to do licha obchodzi TO jest klasyk, ten samochód nie jest kupowany jako jedyny wóz w rodzinie, zazwyczaj to 2gi lub 3ci wózek w domu który jest uzywany tylko weekendami i na zloty.
To klasyk a przy klasyku choźdzby palił 20l/100km po trasie to o spalaniu się nie rozmawia!
Dziękuje
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Brawo Lukas, o to właśnie chodzi ,i brawo dla Jacka 325i.Ja wyjątkowo to rozumiem.......- henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!