BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Gazownicy łączcie się ;)
Autor Wiadomo
duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-05-15, 22:06   

LUKAS napisa/a:
....gazownik juz tak fajnie sie nie wkreca, zwłaszcza powyzej 4 tys obr.
No chyba za ma sie wtrysk, przynajmnij "zwęzka" znika...

mówisz trochę jak ksiądz o seksie - stary - jak chcesz zobaczyć jak się wkręca samochód na gazie do 6 tys, to niech mnie - pokażę Ci następnym razem - wg. mnie nie ma różnicy we wkręcaniu się - miałem okazję jeździć i na LPG (też na śrubę) i na Pb (bez zwężki rzcz jasna) i samo wkręcanie się jest takie samo - jest faktycznie różnica w mocy... i jest to jedyna jak dla mnie przesłanka niewkładania instalki LPG (trzeba będzie pomyśleć o tym legendarnym Blosie)

a co do strzałów w przepływkę, to trzeba mieć anty-wybuch
- nie raz mając ustawioną zbyt bogatą mieszankę zaliczyłem strzała, ale przepływka nigdy nie dostała - spada gumka :oops: , .... operacja naprawy trwa 1 minutę, i jedziemy dalej (mam nadzieję, że nie zapeszę) ale jeżdżąc na LPG zaoszczędziłem już więcej kasy niż kosztuje przepływka, więc generalnie nadal nie mogę się przekonać

... no jeszcze trafia do mnie jakoś argument o tęsknocie za oryginałem, ale on jakoś nie jest w stanie przebić argumentu taniej jazdy

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-05-16, 18:36   

LUKAS napisa/a:
Sosen napisa/a:
Tańszą alternatywą dla wtrysku jest Blos i też chodzi bardzo fajnie.

Kolega założył sobie Blosa i wg Gtecha jego osiągi się pogorszyły...
Może to tylko kwiestia regulacji, niewiem śledzę jego poczynania ;)
a czy kolega sam sobie zakładał i regulował tego blosa czy robił to jakiś fachowiec?

e36 318ti compact szrotex

Daniel e-28
[Usunity]

Wysany: 2005-05-17, 00:39   

hmmmm to już kolejny temat na temat (hehe ) gazu i mam takie zasadnicze pytanie ile kilometrów robią koledzy z forum którzy jeżdzą na benzynie a ile ci którzy na gazie ?? bo jeśli niebardzo stać kogoś na paliwko to jasne ze lepiej jeżdzić na gazie niż patrzeć na auto przez okno.
a jeśli chodzi o osiągi to zgadza sie jest strata ale myśle ze ci którzy wystrzegają sie tak bardzo tego gazu napewno nie jeżdzą po mieście katologowymi wynikami 0-100 .

oczywiście bez urazy to tylko moje zdanie ...pozdro ...

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-05-17, 07:16   

yo!
Mam szambo typu LPG i rocznie robie 70-80 tys km a kłucić mi sieniechce co i jak w następnym aucie chcem założyc BLOSSa i wyniki mnie nieobchodzą
pozdro

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-05-17, 16:08   

Panowie miało być na temat gazu ziemnego, cena instalacji, dostępność opinie, itd a tu znowu debata na temat LPG vs. benzinka... gdyby relacja cen benzyny do zarobków przeciętnego Polaka była taka jak np. w Niemczech to nikt by nie myślał o gazociągu, ale że jest jak jest :( no to już przyroda.... wieć prosiłbym o opinie lub ciekawe info na temat Gazu Ziemnego, pozdro for all...

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-05-17, 18:04   

cinek, ale wśród nas nikt nie jeździ na gaz ziemny.... więc kto wg Ciebie, zgodnie z tytułem tego topicu ma sie łączyć :lol: :?:

każdy, kto zastosuje się do Twojej dyspozycji przyczyni się do śmierci (no obumarcia tego tematu), a prawda jest taka, że wiele z tego co tu zostało napisane, wielu z nas (zarówno ci za jak i ci przeciw) chciało napisać już od dawna, co mniej lub bardziej przejawiało się dotychczas na forum i było tłumione przez wielu - nie pozwalano nam pisać o naszych poglądach na temat LPG, który stał się swoistym tabu - ten zaś temat stał się czymś na kształ Hyde Park'u ... więc jeśli chcesz wytyczyć inną ścieżkę tego tematu... to chyba, trzeba założyć po prostu nowy, bo ten juz za bardzo ewoluował ... ech ciągoty do państwa policyjnego zawsze są w nas gdzieś ukryte, a demokracja, to tylko mrzonka, lub demagogiczny postulat :lol:

pociągnę jeszcze z metafory - na razie na 'królową' nic złego nikt nie mówił, więc chyba jest OK :wink:
też pozdro

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2005-05-18, 20:54   

oki oki tylko pamiętaj że ja tematu nie zakładałem, poprostu chciałem się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego gazu... lusssssssss w końcu to OT :wink:

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: