Jak w temacie wczoraj koło godziny 19 w moją piękną bawarke wjechał łepek ścigaczem (Suzuki GSX 600F) i poobijał mi autko. Jednak wina jego była niepodważalna do tego nie miał prawka i zobowiozał się zapłacić. Zdarłem z niego 2000PLN!! Szczęście w nieszczęściu. Mój znajomy lakiernik powiedział mi, że wstawie mu auto na miesiąc do garażu i wyjeźdzam czarnym bmw(metalic) za 1800 złotych!! Wniosek z tego taki więcej dzwonów lepsze autka.
no wiesz pomalowac cale auto na inny kolor to ejst sztuka
wez to rozbierz .... przygotuj ... wszystkie zakamarki dobrze wyczysc przytrzyj... gdzie zaczela brac rdza dokladnie zrob ... z tym schodzi opor czasu .... jesli chcesz zrobic to pozadnie oczywiscie !
komore bagaznika i wnetrze (cale czyli nawet to co ejst pod wykladzinami) czy tylko elementy zewnetrzengo poszycia + to co widac na zewnatrz (slupek miedzy drzwiami itp
Jezeli ktos chce dobrze przemalowac auto to nie ma przebacz. Trzeba wszystko wyjac do ostatniej srubki i malowac calosc, czyli wnetrze, komore silnika itd, a wtedy moze byc miesiac malo.
_________________ 80' E21 323i
Biały [Usunity]
Wysany: 2005-05-17, 07:19
Tak jak już mnie koledzy uprzedzili. Malowanie auta w całości zajmuje troszke czasu. Szczególnie właśnie rozbieranie i składanie. Tak pomaluje komore silnika i bagażnik do tego wszystko pod wykładzinami. Bede miał piekne autko ale niestety musze się uzbroić w cierpliwość.
Jawor [Usunity]
Wysany: 2005-05-17, 07:20
Mcinek ma racje..mi już raz moje pierwsze BMW lakiernik malował w 2 tygodnie efekt był taki że były nieprzyjemności bo po 2 miesiacach lakier schodził, a ja kupiłes 3l aklylowego lakieru a ten wtedy kosztował prawie 200zł z litra w komplecie...JA POWIEM TAK PILNUJ GO!!!! no i bez apelacyjnie komora silnika i wnetrze auta, a jak nie bedzie chciał to daj sobie spokoj z ta zmiana koloru...
Biały....a zderzaki malujesz w shadow line czy zostawiasz chrom...
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Biały [Usunity]
Wysany: 2005-05-17, 21:43
Właśnie zastanawiałem się nad tym długo i doszedłem do wniosku, że zderzaki i listwy przy oknach zostawie i zobacze jak będzie się przezentować. Jak nie będzie mi pasowało to zawsze można pomalować później. Co sądzicie na temat usuwania listw?? Chciałem usunąć i zostawić tylko przetłoczenie. Co Wy na to??
Ja bym zostawil, fajnie wygladaja zwlaszcza na czarnym. Malo ktory samochod ma teraz chromy zamiast plastikow. jesli chcesz przemalowac i nie wiesz jaki bedzie efekt z chromami to prosze bardzo:
no tak Bruner tylko że Ty pokazałeś szeroką lampę ze zderzakami plastikowymi, a Biały ma wąską lampę ze zderzakami metalowymi (tak jak ja ), ja mam wersje shadow line i muszę przyznać że mi osobiście bardziej się podoba taka wersja....
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
Ja też mam chrom tyle,że kolor delfin metalik i jednej listwy mi brakuje długo zastanawiałem się nad zmianą wszystkich na czarne bo łatwiej kupić ale jednak będe szukał chromu bo dodaje uroku wg mnie. Tylko średnio wygląda do ciemnych szyb ale też nie zawsze ja mam jasne i tak
Biały [Usunity]
Wysany: 2005-05-24, 10:06
Mam prośbę wrzućcie kilka fotek czarnych e30 najlepiej na wąskiej lampie i 4d bo zastanawiam się jeszcze moge zmienić i jakoś nie mam weny.
Biały [Usunity]
Wysany: 2005-06-01, 21:40
Tak wygląda moja niunia w remoncie! Straszny widok. Zdjęcia były robione tydzien temu teraz już jest zrobione o wiele więcej i za 2 tygodnie może wyjade