Pułkownik nie zastanawiaj sie i nie bierz wszystki zeczy co tu wyczytasz sobie do serca rób tak jak uwazasz nigdy nie słyszałem o takim malowaniu kazdy maluje z zewnątrz
hmm... moje lampy byly zciagniete i malowane od srodka, zeby nie bylo przeswitow byly prysniete od zew. to wszystko. W tej chwili mam kierunki pomalowane tylko z zew. (przez panow policjantow, ktorzy jakis czas temu kazali mi zmyc farbe) i powiem, ze przy mocnym sloncu widac, ze nie jest to taki ladny czerwony - krotko mowiac, ladniej to sie prezentowalo kiedy byly malowane od wew. Nie wiem tez jak maluja inni, ale ja swoje malowalem wg rad "kolesi z myjni"
_________________ E30 316i '89 Diamandschwarz Metallic <-- Była
Audi Coupe 2.3NG '92 <-- Jest
a wiecie jaki jest problem na tkaich upierdliwych gliniarzy? wożenie przy sobie w bagażniczku troszkę płynu hamulcowego w buteleczce i szmatki. i jak juz chcą na 100% zabrać dowodzik to wtedy ładnie ścierasz farbkę i jedziesz dalej. a po powrocie do domu znowu malujesz i po kłopocie 8)
Ja też malowałem motipem po pomalowaniu przemylem leciutko rozpuszczalnikiem zeby polysk byl lepszy. Zdjęcie było robione w pochmurny dzień i jest ciemno ale lampy w żeczywistości są ładne czerwoniutkie. Malowąłem tylko kierunki i wsteczny.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2005-05-21, 23:59, w caoci zmieniany 1 raz
Mariusz, ale jeśli importujesz autko z USA masz obowiązek dostosować je do przepisów obowiązujących w Polsce, czyki muszisz wywalić czerwone migacze i wstawić żółte.
Jeśli chodzi Ci o same lampki i światełka to nie muszą
Go
Wysany: 2005-05-19, 13:07
Właśnie sobie pomalowałem kierunki i wsteka... ładnie wyszło, ale o ile przy czerwonych kierunkach można się na siłę doszukiwać pomarańczowego, to wstek mi świeci na krwisto-czerwony kolor
Muszę chyba sobie kupić jakiś rozpuszaczlnik i go przy sobie wozić, na wszeli wypadek
Standard ja też tak mam i na razie przy kilku kontrolach nie czepiali się ale pewnie miałem szczęście nawet jak mi każą zmyć to napewno spowrotem pomaluje bo wygląda dużo ładniej.
P.S. Wystarczy że zamoczysz szmatke w zbiorniczku z płynem hamulcowym i zmyjesz.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-05-19, 16:09
jeśli już koniecznie chcecie mieć całe czerwone światła - można zrobić to na wzór VW Group Rafał zrobił i bardzo fajnie wyszło - lampa jest czerwona, a świeci na biało
Pomg: 1 raz Doczy: 22 Gru 2004 Skd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysany: 2005-05-21, 21:45
Oik daje zdjecie moich lampek tak jak obiecalem moze nie jest w najlepszej jakosci ale nie jeste ze mnie zbyt dobry fotograf
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)
(oo=[][]=oo)
GG: 2905288
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-05-21, 22:25
--==maly==-- napisa/a:
A jak to jest zrobione?
drobne paski - z daleka dają efekt jakby światło było czerwone, ale świeci na biało.... jak w VW Group - czasem ten producent "populistycznych" plepsowozów wpadnie na coś fajnego
nie wgląda to tak fajnie jeak w ISiku powyżej, ale za to policja się nie czepnie
najlepiej maluje sie farba przezroczysta do OKIEN. sa takie specjalne. nie sa drogie. malujemy od zwenatrz. wystarczy lampe przetrzec wpierw spirytusem. farbe da sie nim rowniez relatywnie latwo zmyc. pomalowana powierzchnia blyszczy elegencko tak jak reszta.
super pomysl z tymi zielonymi zarowkami. musze to wyprobowac. mysle ze pomaluje biale zarowki ta sama farba do witrarzy.