wykres, który jest gdzieś tam wyżej wszystko mówi...jedzcie na hamownię swoimi zagazowanymi rakietami i zobaczycie gdzie poszła wasza MOC i wasz MOMENT OBROTOWY....
tanio i ekonomicznie? fakt.... ale już nie za szybko....
He he. Trzeba miec dwa samochody. jeden tani w jezdzeniu, drugi BMW na benzynce. Niestety mało0 kopgo stac na dwa auta. BMW w garage a jazda tramwajem mnie nie interesuje. Robie dziennie po 100-120 km (a nie pracuje autem w tej chwili) bo kocham jezdzić beemką ! Teraz jezdze na benzynie, i mam juz dość ! Jadąc na mazury na majówkę wydałem 400 zł na wache, a jazda do Torunia kosztowała mnie 200 zeta. Oprócz tego odziennie 50 zł na paliwo w Wawie. Dobre ? Amam w sumie oszczędnego is-a. A mówili mi wkładaj 3.5 nic więcej Cena benzyny to jakaś paranoja. Trudno, pasuje, wrzucam wielopunkt, i niech ten silnik nawet sie skończy za jakiś tam czas, to i tak to jedyne sensowne dla mnie rozwiązanie. Wracając do osiągów. Uzbieraj kase na wielopunkt. Dbaj o silnik, o chłodzenie, olej. Nic sie nie stanie, a osiągi będziesz miał ok ! Pozdro wszystkich Pb i lpg.
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae