Moze to i smieszne, ale kiedys ogladalem E30 a po VIN-ie wyszlo ze to E32 (dla pewnosci w 2 dekoderach). Innym razem model sie zgadzal, ale rocznik i pojemnosc nie bardzo.
....ale nie powiecie mi że nie kupili byście ładnego, seryjnego M-Technika, bo nie uwierzę
Ja przy kupnie sprawdziłem kompresję silnika, wycieki, na oko i na słowo zawiechę blachę (wrażliwe miejsca) i przejechałem się, zacząłem chodzić bokiem, więc powiedziałem że " JEST ZDROWA" i wiąłem. Jeżel 2,5 nie chodzi bokiem to znaczy że nie ma już silnika.
Wcześniej oglądałem takiego M-Technika I (wązką lampę) Sprzedający twierdził że jeździł nią starszy pan i nawet 4 tyś obrotów nie przekraczał. Jak się przejechałem i wszedłem na 5 tyś to mało mnie nie zabił W warsztacie na kompresji okazało się że ma ciśnienie w cylindrach tylko 7-9 bar. Odrazu podziękowałem, także albo sprzedający ją zakatował, albo nie dotarł
Grzesio oczywiscie ma rację, latanie bokiem jest najlepszym sposobem na sprawdzenie samochodu BMW typoszeregu E30 8) - ale rozumiem o co Ci chodzi....
Generalnie , ze tak powiem, kupując E30 należy się przebadać czy wszystko ok., czy nie odpier...nam konkretnie, ze kupujemy takiego starego grata, rzęcha i paraliża....
Samochód 15letni (co najmniej) wymaga wielu wyrzeczeń, zapasu kapusty w lodówce i k..cierpliwości...I niech mi nikt nie mówi, ze jest inaczej....
Ale E30 to cudowne samochody tu się zgodzę....
Pioter: jak będzie taki OT, to się przeniesie...na OT, a tam teksty w stylu .... lub ...... raczej nie przejdą, więc do rzeczy panowie - wiecie na co zwrócić jeszcze uwagę przy zakupie... jak w temacie, czy nie, bo potem będzie strasznie dużo kasowania... a nie chce mi się
Anonymous Go
Wysany: 2005-05-03, 23:40 !!!!!!!!!
nie wiem czy nie za późno pisze, tez ją oglądałem i pierwsze na co zwrociłem uwage to podszybie(wiadomo), no i trafiłem, zszedł bezbarwny, a do tego to cymbały papier mają od tego z 85 roku, a buda ze szeroką lampą, idioci.aha, nie hula jak dwa i pół.
Anonymous Go
Wysany: 2005-05-05, 16:15
Ja kupilem swoja betke w lipcu zeszlego roku i okazalo sie za miesiac ze papier inny a cala betka nie wiadomo z kad ale co mialem zrobic po tym miesiacu przeciez nie pujde na policje bo auto wezma jezdze mialem kontrole ale do niczego sie jeszcze nie doczepili wlozylem w nia jakies 6 tys i teraz jest bol taki zebym chcial ja sprzedac i kupic 525i ale boje sie jechac na gielde zeby jaja nie wyszly jak ktos sprawdzi podszybie doradzcie co mam zrobic