BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem spręzyny, amorki czy co???
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-19, 13:44   problem spręzyny, amorki czy co???

Mam pytanko?? Jak na tylnej kanapie mam dwie osoby, lub coś cięższego w bagażniku na dziurach strasznie mi coś dobija. Podejżewam że to gumowe ograniczniki na wachaczu (te w środku w sprężynie) dobijają o siebie. Mam pytanko co to będzie do wymiany??? Sprężyny czy amorki, a może to i to. Nadmieniam iż na przegądzie koleś mowil że amory są w normie. A ,może jakiś idiota od którego jakiś czas temu kupiłem moją niunię obciął sprężyny i są za krótkie. Auto wygląda jakby miało zalożone sportowe sprężyny(dosyć nisko siedzi tył) ale tak się nie zachowuje. Jest dosyć sztywne. Jak jadę sam jest ok. ale jak mam komplecik to jest lipa a nie jazda. Proszę o pomoc. :idea:

\Narazie
Dzięki
pozdrowienia :shock:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-19, 13:58   

jeśłi chodzi o sprężyny, to jeśli masz obcięte sprężyny, to powinieneś to zobaaczyć (najwygodniej po zdjęciu koła) - nieobcięta sprężyna ma kształt jakby beczułki, gdzie ostatni zwój w zasadzie nie wystaje już nad poprzedni
więc jeśli jest obcięta, to nie będzie miała ostatniego zwoju - poza tym to raczej widać
możliwe, że masz obniżające sprężyny i dlatego stoi niżej

a co do amorów, to ich zużycie jest bardziej prawdopodobne - naciśnij na niezaładowany samochód i zobacz co się dzieje - jeśli samochód powraca do poprzedniej pozycji niemalże natychmiast - amory są oki, ale jeśli się podnosi powoli - są padnięte... i koniecznie trzeba je wymienić

a co do tłuczenia - może sa niedokręcone (właśnie po wymianie) - sprawdź gumy w bagażniku - te na końcu każdego amora

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-19, 14:03   

Nie napewno nie są obcięte nie pomyślałem o tym pisząc tego posta. Przecież mają beczułkowaty kształt. Amorki są na 100% dobrze dokręcone, to nie dobija non stop na dziurach, tylko jak mam załadowany tył. To napewno dobijają te grumy ograniczające. Tylko co to będzie amory czy sprężyny wyrobione????

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-19, 14:14   

jak masz "super-padnięte" amory, to nawet sprężyny w najlepszym stanie ci nie pomogą... chyba, że będą takie twarde, że żaden amor i tak przy nich ni pracuje... stawiałbym raczej na amory, bo sprężyna jak pada, to raczej po prostu pęka - sprawdź amory jak napisałem wyżej - w ostateczności poproś kogoś albo na przeglądzie podadzą ci ile % amorów ci jeszcze zostało

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-19, 14:36   

moja bejca siedzi bardzo nisko bopoprzedni właściciel pościnał spręzyny nic nie dobija a amorki mam nowe:) miałem kiedys fieste i tam miałem wylany jeden amor i cokolwiek było z tyłu czy w bagazniku to ocierało wiec przygotuj sie na wymiane AMORÓW POZDRO amory na 100%

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-19, 15:19   

sluchajcie tez mam problem mam felgi '17 cali i troche nosi autem jakie amorki polecacie jakies nie drogie i zeby troche polataly . Znacie moze jakies ceny amorów?

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-19, 15:31   

hej Mały841 - cokolwiek tu zostanie napisane, to prawdopodobnie objętościowo nie przebije tego co już zostało napisane... bo wiele tego było - tylko poszukaj

- tak na prawdę zależy na co cię stać - jak jesteś kasiasty lub zamierzasz ładować do bety tylko najlepszy stuff, to walnij gazówki bilsteina, a poza tym, z niższej półki warte polecenia są AL-Ko ale też gazowe

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: