BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pompa wodna M10 ... help !!!
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-11, 18:39   Pompa wodna M10 ... help !!!

Witam wszystkich w najbardziej smutnym kwietniu w ostatnich latach :( ... --------------- przeszukałem forum i nieznalazłem tematu który odpowiedział by na moje pytanie. Problem polega na tym ze cieknie mi płyn w okolicach pompy wodnej , mozna powiedziec ze wręcz kapie co za tym idzie płynu ubywa dość szybko . Dziwne jest jednak to ze dziś dolewając płynu na zimnym silniku po uzupełnieniu tak jak ma być płyn zaczął kapać przy zgaszonym silniku ... czy to normalne ?? ??? bo przy włączonym tez kapie ale to potrafie zrozumieć . U nas w Rzeszowie pompa wodna kosztuje 120 pln , a jak sie kształtują ceny u Was ? i czy ewentualnie mozna zastosować jakieś półsrodki przed kupnem pompy . I pytanie najwazniejsze CZY TO NAPEWNO POMPA ? dodam jeszcze ze kapie na łączeniu pompy z silnikiem . sprawa dotyczy E30 1.8 M10 silnik.

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2005-04-11, 19:44   

półśrodkiem będzie najpierw ja zdjąć i jeszcze raz dobrze uszczelnić - nowy silikon i jak ktoś chce to uszczeke, a jesli nadal będzie kapać to już chyba nie z łączenia a z pompy pod kołem pasowym

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-11, 20:45   

z tego co napisałeś to rozumiem że masz uszczelke nie szczelną...heh...czy tam silikon czy moze jeszcze co innego...no po prostu zdejmioj ją i zobacz ocb..............

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-04-11, 22:04   

U mnie jak pompa była zajechana to właśnie ciekła jak wyłączyłem silnik, pokapało trochę i po jakimś czasie przestawało, także wymieniaj pompę. Nie polecam żadnych półśrodków bo to i tak się zemści, a robić 2 razy tą samą robotę? chyba bez sensu.
Pozdrawiam
Sosen

e36 318ti compact szrotex

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku