Wysany: 2005-04-07, 17:45 potrzebuję info. rady na temat chipa.....
sprawa jest taka, znalazłem u siebie w schowku chipa motorsporta (tak pisze na nim), sprowadziłem bemke w zeszłe wakacje , właściciel nic nie mówil na ten temat nie wiem nawet czy to od e30 ale chyba tak bo gdzies widzialem innej firmy do e30 i wygladal tak samo , potrzebuję jakiś info na ten temat moze ktoś coś mi może powiedzieć , jakieś strony w necie najlepiej po polsku , albo gdzie bym mógł podjechać aby mi go sprawdzili czy wogóle działa i coś o nim powiedziec jakieś dane i ile takie sprawdzenie kosztuje i jak wygląda te sprawdzanie- podłaczaja do mnie czy u siebie pod kompa czy jak? aha a czy wogóle jest sens się w to bawić bo samochód mój nie jest w najlepszym stanie (technicznie ) i czy wkładanie takiego chipa bez uprzedniego przygotowania (usprawnienia) układu przeniesienia napędu może jakoś źle wpłynąc bo podejżewam że ten chip to za dużo nie poprawia fabryki więc chyba nie powinno być zmasakrowania silnika skrzyni dyfra....
_________________ Przyjazne w prowadzeniu.........................BMW
_________________ Przyjazne w prowadzeniu.........................BMW
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-10, 11:16
no tu masz racje!!przy chipowaniu trzeba zwrocic uwage na kika podtawowoych rzeczy
1.sprwanosc calego dyferencjalu
2.wycieki oleju z silnika(sa bardzo wazne)
3.jakies niepokojace odglosy itd
4.oraz w malym stopniu zawieszenie
wyszystko oczywiscie zalezy od hardore tuningu
pozdrawiam
Mirek