Wysany: 2005-04-08, 15:35 przy dodaniu wiecej gazu szarpie pomuzcie!!!!!!!!
mam 2,7 ete jak zapale na wolnych obrotach chodzi sobie ruwniutko nic nie przerywa przy malym gazowaniu tez ale jak jade i chce przyspieszyc to szarpie mi ciagnie do przodiu i puszcza ciagnie dalej i puszcza i tak w kulko a jak daje powoli gaz to szrpie ale juz tak mniej nie wiem co to jest mam taka pompke http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=46683103 slyszalem ze to podobno przez pompke mi sie tak dzieje ze jest za slaba albo cos z zaplonem wtrysk to Motronic 1 1 poprostu nie moge jej przywalic bo szrpie myusze pomalutku jezdzic i wolno gaz wciskac
Pompy bmw maja różne wartości tłoczonego paliwa np. 316 ma 6.5l na minutę a 325 8.5l więc jeżeli to pompka od VW i to w podejrzanym stanie a ty masz ete 2.7
może się także zacierać i zwalniając obroty podaje za mało wachy... najlepiej podłaczyć pompe od kogoś z podobnym motorem i sprawdzić wtedy można szukac innych przyczyn .... a może ich być wiele
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-10, 11:10
a strzela w kolektor ssacy???no ja tez zaczalb ym od sprawdzenia pompy paliwa!!!!