BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pytanie odnośnie montażu szyb w E30
Autor Wiadomo
Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2005-04-01, 16:48   Pytanie odnośnie montażu szyb w E30

Chcę wymienić wszystkie szyby oprócz przedniej na barwione. Podejrzewam, że z drzwiowymi nie będzie problemu, ale jak ma się sprawa z tylną? Myslę, że zdejmę ją bez problemu, ale martwię się, że komplikacje pojawią się wraz z montażem nowej... :roll: Zakładał ktoś z Was już szyby? Jaki jest szacowany czas potrzbny na montaż? :roll:

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-04-01, 19:28   

zawin jakichs kumpli najlepiej do pomocy, chocby do potrzymania... :)
wlozenie tylnej szyby to tak z godzinka, moze mniej...

mgr inż. Jędrek ;)

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2005-04-01, 19:32   

Uff, szukałem długo na innych forach i wszyscy pisali, że wielkiej filozofii z tym nie ma. 8) Sznurek wokół uszczelki i powoli wciągać szybkę do środka. Jeden kumpel wystarczy - musi pchać szybę od zewnątrz. Taka jest teoria. :) Zobaczymy jak będzie wyglądać to w praktyce.

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-04-01, 22:05   

praktyka jest taka że powinieneś założyć nową szybę na nowej uszczelce... unikniesz rozczarowań związanych z podciekaniem... a wtedy starą uszczelkę po prostu rozcinasz i szyba sama wychodzi...

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-04-01, 22:30   

yo!
To prawda i niema nerwów
pozdrawiam

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-01, 23:53   

no dokładnie...stara już bedzie zniszczona także jej już niezałożysz..no chyba że może jakos to zrobisz że bedzie ok....ale niewydaje mi sie.................

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-02, 20:26   

po pierwsze niewłożysz nowej szyby sznurkiem,w e30 jest tak ze wokuł szyby masz klinjak chcesz wyjąć szybe to wyjmujesz klin i podwazasz czymś delikatnie szybe i wciskasz ranty uszczelki pod szybe a potem ją wyjmujesz,a z montazem jest tak ze montujesz uszczelke, potem wkładasz szybe w dolny rant,naciągasz ranty uszczelki na szybe i wkładasz klin, to taki opis w uproszczeniu, a wyjęcie szyby zajmuje najwyzej 10 min,z włazeniem jest troszke dłuzej bo musisz sie pomęczyć z klinem,ale wszystko jest wykonalne.mi ciekła nowa uszczelka to ją wkleiłem na klej do szyb boll"a i teraz jest ok,ale niepolecam tej metody bo potem z wyjęciem szyby niema problemu ale jakby sie chciało zmienić uszczelke to stara trzeba wycinać i czyścić ranty na nową uszczelke.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: