BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
e36 compact
Autor Wiadomo
Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-03-31, 12:19   

Loko, święta racja, po co przerabiać, jak można od razu kupić coś mocniejszego.... :twisted:
Bruner, nie kazdy chce się ścigać, źle rozumujesz :roll: , moc, moment obrotowy, przyspieszenie - to także elementy, które sprawiają, ze samochód jest bezpieczniejszy i przyjaźniejszy w codziennej eksploatacji...Moze przekonasz sie o tym kiedyś, jesli będziesz chciał wyprzedzić kolumnę Tirów na jednopasmowej drodze, a pod maska tylko 1.6 lub 1.8.... :evil:
A BMW jest marką dość okresloną - jeśli chcesz jeździć spokojnie i wygodnie - kup Daewoo Leganzę- tanie, wygodne, miło sie prowadzi po prostej i podobno rzadko się psuje.... :wink: :twisted:
BMW jest raczej dla ludzi, którzy cenią oprócz wygody i komfortu - dynamikę jazdy - i nikt tu nie mówi o sciganiu, to dwa różne pojęcia....
A silnik 1.6 jest w e36 do kitu, i w sedanie i w copakcie...Nie chodzi tu o wytrzymałość itd., bo to oczywiscie jest silnik BMW, ale brakuje mu mocy i elastyczności - spróbuj przy 4 pasazerach w e36 316 sprawnie wyprzedzić na IV biegu przy prękości np. 90 km/h lub na V(zapomnij)...
e36 jest za ciężkie na taki mały silnik... :evil:
e30 jeszczxe sobie radzi - 316 w e30 objeżdża bez problemu 318 w e36.... :twisted:
Także nikt raczej nie chce tutaj Killerów na drodze z potężnymi silnikami...

Wiem co mówię, mam 318i M40 i czasem mi za mało do sprawnej jazdy, a wierz mi , nie ścigam się, jeżdzę spokojnie.....
Pozdrawiam

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-31, 13:27   

Ja sam mam e30 2,5 i wiem o czym piszecie. I tak się zastanawiam czy opłaca się zamienić e30 na e36, a jak tam z pękającymi głowicami - w e36 też się pojawiają czy nie?

drencrom
[Usunity]

Wysany: 2005-03-31, 21:28   

silniki m50, czyli 6ki z e36 to podobno jedna z najlepszych i najwytrzymalszych konstrukcji BMW.

jezeli masz dobra e30 325 to ja trzymaj. jest o 300kg lzejsza od e36, reszte mozesz sobie sam zrymowac.

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-31, 23:22   

Łukasz napisa/a:

Także nikt raczej nie chce tutaj Killerów na drodze z potężnymi silnikami...

nie? 8) 8) 8)

marcin napisa/a:
a jak tam z pękającymi głowicami

co wy z tymi głowicami? prawdapodobieństwo że pęknie głowica w m20b25 jest tak samo duże/małe jak w każdym innym silniu... zalezy od tego jak go się używa...

drencrom napisa/a:
silniki m50, czyli 6ki z e36 to podobno jedna z najlepszych i najwytrzymalszych konstrukcji BMW.

a tu się zgodzę, ale eksploatacja i tuning jest o wiele droższy...

drencrom napisa/a:
jezeli masz dobra e30 325 to ja trzymaj.

i tu też się zgodzę :-) 8)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: