BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
dziwna dolegliwosc e30 moc
Autor Wiadomo
sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2005-03-27, 11:40   dziwna dolegliwosc e30 moc

witam nie wiem skad to sie bierze i jak to dokladnie opisac ale zauwazylem pewna dolegliwosc w moim smigle mianowicie zdaza sie ze czasami z rozna czestotliwoscia pojawia sie mulenie silnika tzn jade sobie w pewnym momencie wciskam gaz do oporu a tu zamiast przy 4tys pojawic sie power jest jakby uczucie ze silnik stawia opor w wkrecaniu a czasami jak wcisne to idzie jak strzala jak na razie nie zauwazylem jakies zaleznosci kiedy to sie pojawia ale na pewno wiem ze jak np pojezdze troche i stane na jakies 5 min na zapalonym silniku i tak bede stal to jak pozniej ostro wystartujue to idzie jak rakieta co jeszcze :silnik jak zauwazylem nie chodzi tak charakterystycznie jak m20b20 i m20b25 moich znajomych nie chodzi o dzwiek z zewnatrz tylko taki specyficzny ktory slychac w srodku mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi uklad zaplonowy pozostawiam bez podejrzen oprocz kabli ale to by raczej nie bylo wina takiego losowego spadku mocy jedyne co mi przychodzi do glowy to pompa paliwa (tu pewnie trzeba by zainstalowac jakis cisnieniomierz w samochodzie zeby to zauwazyc) wtryski ale tez nie wiem dlaczego mialo by sie to pojawiac losowo lub juz dojechany silnik nie mam jak sprawdzic cisnienia na cylindrach moj manometr jest za krotki :( jezeli ktos mial cos takiego niech sie wypowie pozdro

była E30 320i coupe

HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-03-27, 13:35   

pamietaj,ze wszystko zalezy tez od paliwa jakie i gdzie lejesz- jest duzo przypadków chrzczenia paliwka i dlatego wlasnie tak jest czasami,ze autko nie ciagnie jak powinno,szczegolnie na Orlenie dodatki wody - zalej Pb98 na jakiejs innej stacji np. Shell i zobacz czy bedzie lepiej,no chyba,ze naprawde masz objawy pompki paliwa ale opcje z chrzczonym paliwkiem tez weż pod uwagę.
pozdro :wink:

sebo 

Wysany: 2005-03-27, 14:42   

praktycznie zawsze tankuje paliwo na jednej stacji (lotos) zdarza mi sie zalac na bp albo na neste ale szczerze mowiac nie umiem jak na razie powiazac tego mulenia z tankowaniem benzyny na roznych stacjach choc moze zaczne sie temu przygladac co do ukadu paliwowego to filtr wymieniony pompa poprawnie zasilana regulator 3 bary (nie mam jak sprawdzic cisnienia) listwa wtryskowa szczelna moze ktos ma jeszcze jakies sugestie?

była E30 320i coupe

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2005-03-27, 14:55   

Filtr paliwa...

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

sebo 

Wysany: 2005-03-27, 18:17   

jak wyzej napisalem filtr paliwa wymieniony calkiem nie dawno

była E30 320i coupe

LUKAS 
Klubowicz

Wysany: 2005-03-27, 21:38   

:oops: przepraszam, przeoczyłęm to ...

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-03-28, 21:26   

mam podobny problem, tyle tylko, ze u nie samochod caly czas mulia mam e30 2,5l, nie dostaje kopa powyzej 4 tys obr, szczerze mowiac przekopalem wszystko i nic. elektronika sprawdzona, wszystko sprawne cisnienie na cylilnrach ok, wtryski, pompa, kable wn, cewka, czujniki, przeplywka, zostaje mi jeszcze czujniuk polozenia walu ale niesadze zeby to on byl.
walcze juz z tyo kolo pol roku i nie moge znalezc
jak do czegos dojdziesdz to napisz, moze i mi pomozesz
pozdro Adrian

sebo 

Wysany: 2005-03-29, 23:43   

to u ciebie moze cos z walkiem/glowica ale u mnie raczej odpada bo to zjawisko pojawia sie tylko chwilowo wiec glowica czy cisnienie u mnie wydaje sie byc malo istotne to chyba cos innego tylko nie wiem co mam zamiar sprzawdzic zawory(luz) ale ostatnio mam malo czasu :/

była E30 320i coupe

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-03-31, 20:20   

mowisz ze problemy z moja betka to problem z glowica?
byla robiona na cacy wiec jedynie moze to byc wałek rozrzadu, jest to mozliwe?

loko

Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-31, 23:16   

wszystko jest możliwe... łącznie z tym że ktoś ci spaprał robotę... nie zakładam że tak jest ale to również możliwe... najlepiej jedź do mechanika bo tutaj nikt ci nie pomoże dopóki nie będzie miał możliwości zerknięcia na twój samochód...

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-04-08, 15:56   

a na jakich świecach jeździsz kolego i w jakim są stanie ile elektrod jaki odstęp między nimi może opisz jaki mają nalot czarny szary są mokre suche .... może tu tkwi problem
Jakiś czas temu przetestowałem kilka rodzajów świec i zauważyłem objaw na świecach Championa, Boscha i Brisk samochód po rozgrzaniu silnika na wolnych chodził spoko ale w zakresie od 850 do 2000 obr. muł nieprzeciętny dopiero po przekroczeniu 2000 zaczynał się zbierać... Najlepsze rezultaty osiągnąłem na świecach NGK (dwu elektrodowe) i Beru (cztero elektrodowe) samochód chodzi dobrze w całym zakresie obrotów aż do Łyyytyyytyyyy (tak uwielbianego przez nas dzwięku odcięcia) W przypadku Beru gdy autko zasilane jest gazem (jak u mnie) na nich na gaziwie pracuje gorzej silnik ma tendencje do nierównej pracy na wolnych obrotach i słabiej się wkreca życia nabierał dopiero po przekroczeniu 4000 dlatego osobiście jestem za NGK najlepiej sie nadają do BMW

LUKAS 
Klubowicz

Wysany: 2005-04-08, 18:31   

MARAS, testy przeprowadzałeś tylk ona gazie, czy na benie też?
Twój wniosek po testach dotyczy Gazu czy benzyny. Bo na jesli tylko gazu, to na benzynie NGK wcale nie musząbyć najlepsze...

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-04-09, 16:31   

Lukas czy ty czytasz między wierszami czy co drugą linijkę sprawdzenie odbywałeo się i na Pb i na LPG, a konkretnie chdziło mi o uzyskanie optimum na obu rodzajach zasilania.
Jeszcze raz Pb i tylko Pb najlepiej chodził na NGK i BERU - szczególnie dobrze w wysokich obrotach, równa praca przy obu typach świec

Dla PB i LPG NGK okazały się najkorzystniejsze na Beru gorzej chodził na LPG w niższych obrotach tak jakby potrzebował większej dawki powietrza i zastanawiał się wkręcić czy nie wkręciuć na obroty to pewnie wina czterech elektrod.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: