Wysany: 2011-01-07, 10:42 SERDECZNA prośba o pomoc!! PODŁACZENIE CZUJNIKA HALLA...
WITAM. ZROBIŁEM SWAP SILNIKA M20 (WCZESNIEJ M40). TO JUZ MÓJ 2 SWAP WIEC MECHANICZNIE POSŻŁO GŁADKO. POPRZEDNI SILNIK MIAŁ CHYBA JAKĄS INNA WIAZKE BO CZUJNIK HALLA PODAŁACZNY BYŁ TO TAKIEJ PLASTIKOWEJ LISTWY (PASOWAŁ TYLKO W 1 MIEJSCE). W TYM SILNIKU NIE MA TEJ LISTWY POD KOLEKTOREM SSACYM ZA TO SA 2 DODATKOWE KOSTKI KOŁO ZAŁĄCZA DIAGNOSTYCZNEGO (Z LEWEJ STRONY KOLEKTORA SSACEGO). MOJE PYTANIE JEST NASTĘPUJACE: GDZIE PODŁACZYĆ CZUJNIK HALLA?? POD JEDNĄZ TYCH 2 KOSTEK KOŁO ZŁACZA DIAGNOSTYCZNEGO?? JESLI TAK TO POD KTÓRA (KOLORY KABELKÓW). BŁAGAM O POMOC!!!
ale to maly problem
jesli zle podlaczysz nic zlego sie nie stanie 1 kostka jest do HALLA druga kostka to czujnik iskry- przewod nalozony na bodajze 1 przewod kabla WNwysokiego napiecia!! jak po podlaczeniu do obu nie odpali szukaj problemu gdzie indziej
byla kiedys na forum rozmowa na temat tego czujnika!! ze niby potrzebny itd ze jak juz jest to niech bedzie kupuje sie go w komplecie przewodow WN np bosch bo janmor jest za tani na takie cos a wiec pal smialo bez niego tez odpli!! jak pisalem jak nie chce problem lezy gdzie indziej
pompa iskra paliwo- wejscie wyjscie, sam wczoraj robilem swapa z m40 na m20 i poszla ze strzalu!!