No i auto doczekało się remontu silnika... Jak już robić, to robić kompleksowo więc głowica aktualnie znajduje się w warsztacie specjalizującym sie w ich regeneracji, a ja szukam taniego źródła w którym mogę nabyć pierścienie na tłoki...
Mam nadzieję, że efekt finalny w postaci braku niebieskich spalin oraz podwyższenia mocy (teraz napewno tych 170KM nie było...) zostanie osiągnięty
[ Dodano: 2010-11-15, 19:57 ]
WRESZCIE!
Autko jeździ, silnik pracuje normalnie. Po 4 miesiącach postoju autko znowu w eksploatacji. Teraz 2000km docierania, o ile autka nikt nie kupi, gdyż za około tydzień będzie wystawione na sprzedaż
Jeszcze wszystko nie jest tak jak powinno:
- pomalować kolektor dolotowy, rozlało się paliwo i farba zeszła
- ustawić skład mieszanki paliwowej - ewidentnie jest niewłaściwy
Ostatnio zmieniony przez Bloody 2010-11-15, 19:58, w caoci zmieniany 1 raz
Taak silnik w końcu ogarnięty Tak jak pisałem, muszę ustawić skład mieszanki, ale poza tym wygląda na to, że wszystko jest okej.
Składałem go z tatą (dzięki!) oraz ze słowną pomocą warsztatu samochodowego (dzięki BUS-Auto Sulechów!) i przede wszystkim nieocenioną pomocą Artura. W tym miejscu muszę mu ogromnie podziękować - gdyby nie on wszystko szłoby o wiele dłużej. Dzięki!!
[ Dodano: 2010-12-17, 21:55 ]
E30 się nie sprzedała, więc zostaje. No i niedługo wlecą do niej nowe graty:
Ostatnio zmieniony przez Bloody 2010-12-17, 21:56, w caoci zmieniany 2 razy
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Ogólnie ciekawej rzeczy się dowiedziałem, od kupna byłem przekonany, że skoro to 1983r auta to mam wąską lagę, przed kupnem zmierzyłem suwmiarką i się okazało że laga ma 51mm
Dzisiaj w końcu zacząłem myć maskę od środka, prawy dolny róg przed - reszta po robocie... Różnicę widać gołym okiem
Tak przy okazji, polecilibyście mi coś do wygłuszenia maski od środka?
Przeleciałem pastą "Aluchrom" zderzaki, lewa część zdjęcia - przed, prawa część - po.
Oraz dokładka w czasie przygotowywania do malowania:
[ Dodano: 2011-03-19, 22:46 ]
W końcu auto jakoś wygląda :
[ Dodano: 2011-04-27, 20:57 ]
Walka z rudą rozpoczęta, narazie dwa z około 8 miejsc zrobione