BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
jak jest z sapawanymi klamkami
Autor Wiadomo
duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-03-23, 12:11   

przedmowca juz napisal jest przepis regulujacy posiadanie klamek w aucie i brzmi on tak mniejwiecej jak kolega napisal ze pojazd musi sie dac otworzyc z zewnatrz jak i od wewnatrz dotyczy to rowniez tylnej klapy jesli nie bedzie mozliwosci otwarcia tylnej klapy dowod moga zabrac ja w swoim VW nie mailem klamek jezdzilem nim przez rok j jedyne co mialem do czynienia z policja odnosnie klamek to jak to dziala i zeby im pokazac ale jestem pewny ze gdybym trafil na jakiegos gnoja to zabral by dowod kiedy mi jeden policjant powiedzial ze klamki od zewnatzr nie sa dla mnie jako urzytkowniak potrzebne tylko w razie wypadku albo czegos podobnego zeby kazdy mogl otworzyc drzwii np. jak bym zemdlal , i zaczelo by sie palic auto itp itd.... w sumie ma racje ale brak klamek jest extra tylko nie w kazdym autku to pasuje moim zdaniem w BMW nie wyglada to pieknie ale to zecz gustu

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2005-03-23, 15:06   

Ludzie i ludziska ! :)
Ja bym się tam czegoś takiego nie czepiał ;)

Znalazłem w Warunkach Technicznych Pojazdów:
1.
Kabina kierowcy oraz pomieszczenie przeznaczone do przewozu osób wyposaża się w:
drzwi zaopatrzone w zamki uniemożliwiające samoczynne lub niezamierzone ich otwarcie się.
(czasem zamek i klamka to to samo,lecz mozna zamiast klamki cos innego wymysleć np.skobel na traktorze).
2.
Wnętrze kabiny.... powinno być wyposażone w wyjścia w postaci drzwi lub okien, co najmniej po jednym na każdą stronę pojazdu, umożliwiające w razie konieczności wyjście na zewnątrz;
(a chyba klamka Wam to umozliwia)
3.
Pojazd samochodowy wyposaża się:
w urządzenie zabezpieczające przed użyciem przez osoby nieuprawnione;
(no a jesli zamek w klamce to...)

Jeszcze troche bzdur by się znalazło, ale jeśli ktoś ma wizję samochodu bez klamek to niech sobie ma. Najwyżej policjant dowali się do czegoś innego ;-)
Poza tym są samochody, które fabrycznie klamek nie posiadają.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: