Pomg: 5 razy Doczy: 06 Mar 2007 Skd: Essen (Rzesza)
Wysany: 2010-05-30, 18:55
szkoda zoloadka na taka ciecz
_________________ I Drive Like a Devil......I Feel Like a God...I Die Like a Hero
....i znow powrot do m52b28
Zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic Dieslem
Herbatkę w podpaskach nasączają sztucznie, żeby ładnie puszczała kolorek. Normalna musi parzyć się parę minut. Dobra herbata kosztuje w herbaciarni ze 30 zł za taką małą paczuszkę. Ze słomkowych napoi wolę te gazowane
Ubott w fabryce herbatki nie byłeś?
Robia to tak z suszonych liści odsiewają te grubsze i pakują w paczuszki z nalepami 'Herbatka Lisciasta' To co jest odsiane, drobniejsze pakują w paczuszki z nalepami 'Herbatka Granulowana'. Teraz na hale wchodzi ekipa zamiataczy i dokładnie sprzątaja/zamiatają całą hale produkcyjną a to co zmiotą pakują w 'torebki' i tak powstaje cherbatka expresowa
PS. tak samo jak herbatke expresową robi się papierosy 'Giewonty'
smacznego
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
To co jest odsiane, drobniejsze pakują w paczuszki z nalepami 'Herbatka Granulowana'.
Akurat herbatkę granulowana produkuje się z gorszej jakości liści (tych zwiędniętych i podgniłych), poddaje się je tak zwanemu parowaniu po czym się je zwija lub prasuje i na koniec suszy.
A herbatka w torebkach to owszem są to zazwyczaj "odpady" ale są i herbaty torebkowane w których są dobre liście.
Na oczy jak naświetliłeś to surowe ziemniaczki a nie herbata
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...
kiedyś jak gdzieś zapodziała mi się maska do spawania to znajomy "fachowiec" zadymił jakąś zapalniczką kawałek szkiełka i prze to szkiełko kazał mi patrzeć podczas spawania
efekt:
nie bolały mnie oczy ale zeszła mi skóra w twarzy
a do oczu krople np "wizin" czy "świetlik"
_________________ POL-ROW.PL
Ostatnio zmieniony przez Rafał 2010-06-02, 00:27, w caoci zmieniany 1 raz