Witam wszystkich Jestem nowy na forum jak widać Powiem szczerze nie znam się na BMW zawsze siedziałem w autach Japońskich Zakupiłem ostatnio BMW e30 i został wykonany SWAP na silnik m50b25. Auto buduje z myślą o Drifcie. Mam więc kilka pytań:
1.Jakie zawieszenie polecacie??
2.Dłubać coś w silniku??
3.Co mam robić z dyfrem??
Ostatnio zmieniony przez Bertas 2010-05-02, 21:28, w caoci zmieniany 1 raz
AD.1 Wiadomo jakiś "XYZ" albo inny markowy z REGULACJĄ TWARDOŚCI. Ew. komplet dobrych amorów z regulacją twardości + dobre springi. Kiedyś myślałem że ta regulacja twardości jest zbędna ale jednak nawet na ulice bajka
AD.2. j.w. turbo i kompresor w M50 opanowany manifik. W sumie lata jedno ciekawe E36 SC i jakoś na większe awarie właściciel się nie uskarżał.
AD.Najprościej zaspawać ale z doświadczenia wiem że bajka jednak to nie jest
Dobry był był chociaż seryjny spięty na te 60%.
No ale do M50 to optymalne jest przełożenie 3.73 i krótsze. Ofc jak masz skrzynie z m50...
1. Gwint im drozszy tym lepszy
2. Turbo/kompresor/swap na cos mocniejszego
3. Dyfer spawac
1. Daruj sobie gwint szkoda kasy zwykła gleba conajmniej -60/-40
2. Daruj sobie szkoda kasy
3. No to jest mądre rozwiązanie jeśli nie będziesz jej używał do niczego innego jak do driftu
4. E30 to nie jest super auto do driftu, to jest tanie auto do nauki driftu więc te 184 konie + jakaś szpera (ja mam z e34 ponoć i nie narzekam) Ci w zupełności wystarczy
5. Do profesjonalnego driftu są inne auta ale jakbyś miał doświadczenie w drifcie byś wiedział, że e30 to nie jest no1 drift car;)
6. pozdro i miłego latania bokiem!
7. Żeby nie być gołosłownym co do aut do driftu chociażby seryjna toyotka supra mk3 z 7m-ge 204hp ze szpera - miałem cudownie sie prowadzi, nissan 200sx swap rb25det z skyline - komentować nie trzeba;):):):)
_________________ Wolę spędzić życie w otoczeniu ptaków, niż zmarnować je marząc, że wyrosną mi skrzydła...
Ostatnio zmieniony przez Ahmed 2010-05-02, 23:24, w caoci zmieniany 1 raz
5. Do profesjonalnego driftu są inne auta ale jakbyś miał doświadczenie w drifcie byś wiedział, że e30 to nie jest no1 drift car;)
Wiem przecież Kupiłem to auto z myślą o nauce dirftu. Jak już wspomniałem zajmuje się autami Japońskimi i prędzej lub później kupuje 200sx-a lub skyline-a
Pomg: 3 razy Doczy: 19 Mar 2007 Skd: Borken DE / Warszawa
Wysany: 2010-05-04, 11:42
Bertas napisa/a:
Ahmed napisa/a:
Wiem przecież Kupiłem to auto z myślą o nauce dirftu. Jak już wspomniałem zajmuje się autami Japońskimi i prędzej lub później kupuje 200sx-a lub skyline-a
E30 zarowno jak E36 nadaja sie zdecydowanie do profi driftu (sezon 2009 w Polsce jak pamietam wygralo M3 e36), a ze Japonia to kolebka driftu to z japonczykami kojarzy sie ten sport.
Ale V8-mki w E30 czy M-powery tez daja rade. Kto co woli, mozna uturbic S50 czy S38 i tez polatac