Wysany: 2010-04-10, 20:28 Czy można kupić e39 do 13 tys w dobrym stanie ? rok 96-98
Witam
Z racji tego że sprzedaje Audi którym jeżdze na codzień to zmuszony jestem kupić coś tańszego i zastanawiam się nad E39 sedan / kombi z silnikiem 2.0 lub 2.5 z LPG sekwencja. Proszę o informacje czy to ma sens bo nie chce dokładać miesięcznie po 1000 zł bo pojeżdzę rok i okaże się że kupiłem auto za 13 tys + 10 tys a to już mija się z celem.
Myślałem nad e36 Kombi ale myślę że jak kupie za 10 lub 12 tys to będzię póżniej mi ciężko ją sprzedać. Chcę kupić auto na 1 rok góra 1.5 roku
Proszę o radę czy to ma sens i jak cenowo wyglada eksploatacja e39
z gory dzieki na info
_________________ www.bcsa.pl - pozycjonowanie stron www /Public Relations Reklama stron internetowych
Jeśli chcesz kupić e39 z silnikiem 2.0 to takich aut jest trochę na rynku, gorzej z 2.5 a 2.8 to już w ogóle trzeba mieć wiele szczęścia (ja swojej długo szukałem) bo taką ładną i zadbaną w kwocie rzędu 13 tyś zł nie będzie łatwo kupić - na rynku jest takich samochodów trochę ale duża ich cześć ma wielki przebieg i ich stan pozostawia wiele do życzenia. Na zdjęciach wyglądają ładnie ale z bliska już nie jest tak różowo. Jeśli chodzi o eksploatację i ceny części to niektóre są drogie np zawieszenie, które na naszych pięknych drogach często ulega uszkodzeniu (praktycznie całe aluminiowe). Wiele zależy od tego w jakim stanie kupisz auto - lepiej dołożyć kilka tyś zł i zmieniać tarcze klocki oleje filtry i nie bawić się w grubsze remonty bo i 10 tyś Ci braknie. Ja kupiłem auto w bardzo dobrym stanie technicznym jak i wizualnym - zapłaciłem nie mało a i tak zawsze coś wyjdzie do zrobienia to klocki, to coś w zawieszeniu, to zamek w klapie, to czujnik abs, to uszczelka pod pokrywę zaworów (dla przykładu ponad 100zł) niby bzdury ale parę zł już dołożyłem. Reasumując - jestem bardzo zadowolony z tego auta - dynamika 7,5sek do setki i wielki komfort jaki oferuje bardzo mi odpowiada - nie żałuję że go kupiłem - a Tobie radze szukaj ładnego egzemplarza to nie będziesz musiał dużo do niego dokładać i opłaty będą do przełknięcia
Wysany: 2010-04-12, 19:53 Re: Czy można kupić e39 do 13 tys w dobrym stanie ? rok 96-9
baluciak napisa/a:
E39 sedan / kombi z silnikiem 2.0 lub 2.5 z LPG sekwencja...za 13 tys
Przecież za tą cenę będzie totalny trup...bo 30% TEJ SUMY TO INSTALACJA gazowa kosztuje
eksploatacja cenowa... obejrzyj ceny w e-katalogu np. intercars albo przeleć alledrogo...
bo później może być nie miłe rozczarowanie koszatmi i lataniem za jakimiś używanymi gratami... pomyśl kombi=samopoziomujące zawieszenie--awaria=wysokie koszty naprawy a później jeżdżą takie trzeszczace i skrzypiące dupą dyliżanse po mieście jak stare żuki czy nyski
baluciak napisa/a:
Myślałem nad e36 Kombi ale myślę że jak kupie za 10 lub 12 tys to będzię póżniej mi ciężko ją sprzedać. Chcę kupić auto na 1 rok góra 1.5 roku
z gory dzieki na info
Nad tym bym się poważniej zastanowił i zdecydowanie łatwiej odsprzedać zadbane e36 niż trupa e39
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2010-04-12, 19:58, w caoci zmieniany 1 raz
ogladalem mnostwo e39 za cene 8000 i 9000 do oplat.. wygladaja jak kazde inne kilkunastoletnie auto z przebiegiem min 300tys.. po prostu samochody do jazdy..
smiesza mnie oferty e39 z 1996 za 18k. bez obrazy ale to juz stary samochod.
moze rozejrzyj sie za anglikiem. tam masz gwarantowany przebieg (z v5c) i nie kombinowane blachy..
ogladalem mnostwo e39 za cene 8000 i 9000 do oplat.. wygladaja jak kazde inne kilkunastoletnie auto z przebiegiem min 300tys.. po prostu samochody do jazdy..
smiesza mnie oferty e39 z 1996 za 18k. bez obrazy ale to juz stary samochod.
moze rozejrzyj sie za anglikiem. tam masz gwarantowany przebieg (z v5c) i nie kombinowane blachy..
Śmieszą, nie śmieszą. Warto zapłacić często więcej za auto, które nie wymaga mniej pracy na "dzień dobry". Choć rzadko tak bywa. Ja jestem na etapie sprzedaży auta, które właśnie oddałem do przeglądu - olej, filtry, klima, klocki - chcę za nie trochę więcej niż cena rynkowa, ale wystarczy je zarejestrować.
Z każdym autem za 13, czy za 30 tysi jest tak, że trzeba wydać jakiś grosz na początku. Ostatnio oglądałem w sumie zadbane e46 z polskiego salonu, od II wł. z 2003 , z niedużym 125tys przebiegiem i już byłem blisko zakupu, ale od razu (oprócz ceny auta) trzeba byłoby wydać łącznie z ubezpieczeniem - 5.000 PLN - specjalnie pojechałem z tym autem do swojego mechanika, aby wyliczyc sobie dokładnie wszystko....
Także jak ktoś nie chce jeździć trupem to na dzień dobry moim zdaniem średnio 2.000 pln na różności pozakupowe (nie liczę rejestracji i ubezp) trzeba mieć.
P.S miechy do e39 nie są takie drogie - za 1400 pln można zrobić obie strony i hulać i hulać....