Witam pekla mi szyba przednia jak auto stalo na parkingu strzezonym, moze ktos juz egzekwowal kase z ubezpieczenia parkingu, czy to jest wykonalne, ktos kiedys mi mowil ze takie ubezpieczenie jest tylko dle picu i nikt kasy nie zwroci. Dodam ze jest maly odprysk na peknieciu jakby od kamyczka i w rogu mam stare pekniecie.
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało
Oddajac auto na parking zawarles umowe przechowania. Przechowawca (czyli ten co przyjal twoje auto) jest zobowiazany do zachowania rzeczy oddanej mu na przechowanie w stanie niepogorszonym. W tym przypadku swojego obowiazku nie dochowal wiec mozesz dochodzic oddszkodowania z tytulu niewlasciwie wykonej umowy. A w praktyce albo sie dogadasz z wlascicielem parkingu albo pisz pozew.
Dokładnie tak jak mówi Loko - 2 latat temu wybili szybe w aucie starego i ukradli radio - własciciel parkingu za nic nie odpowiada jedynie dobrym gestem było to ze oddał kasiorke za szkode.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Kirek Loko swiete slowa jak ja stracilem szybke i radyjko na strzezonym i oczywiscie nikt nic nei widzial taki czeski film to parking mial taki gest ze dali mi 100zl na nowa szybke
Hehehe no to was oswiece, ze tabliczka typu "Parking nie odpowiada...", albo tabliczka "Szatnia nie odpowiada za pozostawione..." nie maja jakiegokolwiek znaczenia prawnego i zawsze mozna dochodzic odszkodowania.
Fakt, ze koles z parkingu wywiesi sobie tabliczke, ze za nic nie odpowida nie ma znaczenia bo USTAWA mowi, ze odpowiada i juz!!!
Możesz podać namiary na tą ustawe??
Kiedyś miaęłm wykład o tym na prawie i masz racje ze tego typu tabliczki to mogą sobie wsadzić..
Ale nie pamiętam która to była ustawa a dobrze by było wiedzieć gdzie jej szukać.